Segítene valaki, aki részt vett már nagyobb hangvételű, minimális költségvetésű (autóstoppos, gyalogos) utazáson?
Ha volt ilyen kalandban részed, leírnál pár olyan élményt, tanácsot, tapasztalatot egy ilyen utazást tervezőnek?
(pl. hány km-t mentetek, merre, mennyiből jött ki, pozitív, negatív élmények stb)
Attól függ, hogy merre akarsz menni. Én annak idején mentem Ausztriába és nagyon fárasztó volt. Tavaly vittem két német srácot, akik Mangaliaba mentek Außigból Prágáig. Hát, nem csinálnám az biztos.
Gyalog jobb menni, de naponta 30 km a maximum és 20 kilónál többet nem érdemes vinni.
Szerintem ennyire olcsón nem szabad utazni. Inkább vegyen az ember egy használt autót, vagy ha nincs pénz egy olcsó vonatjegyet és sokkal jobban fogja érezni magát.
Egyenlőre csak Magyarországon stoppolok... Két útvonal a több százból. Budapest-Szolnok-Debrecen... Budapest-Győr...
Minden utazásom csak 100 Ft.-ot vett igénybe péksütire... Eddig összesen több 1000 km.-t stoppoltam, mindet száz forintból. Írj egy kis táblát az úticéloddal, hosszabb úton szakaszonként... (Pl.: Budapest-Debrecen: MONOR-CEGLÉD-SZOLNOK-KENDERES-PÜSPÖKLADÁNY-DEBRECEN)... Negatív élmény egyszer volt, amikor balesetet szenvedtünk... a legjobb amikor 240km-es úton csak női vezető vett fel... Legjobb hely a stoppolásra, egy helyiség határa, egy jó látható hely, ahol félre tudnak neked állni... (Buszmegálló, parkoló stb...). remélem tudod kamatoztatni a tanácsaimat... AZ AUTÓSOK LEGYENEK VELED! JÓ UTAT
Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat!
Első válaszoló: Nem (csak) az olcsóság miatt szeretném ezt kipróbálni, hanem kalandvágyból is. Nem kényszer számomra, így vélhetőleg élvezni fogom. Kelet felé mennék, és terveim szerint rászánnék egy-másfél évet erre a vagabond életre. Kimondott uticélom nincs, utam célja maga az út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!