Hova mennétek alacsony költségvetésű nyaralásra?
Valahova külföldre szeretnék utazni nyáron párommal. Teljesen mindegy hogy nagy város vagy tengerpart, lényeg hogy hostelben, a lehető legolcsóbb utazással, önellátással szeretnénk menni valami közelebbi nagyvárosba (Bécs, Krakkó, Pozsony, Prága) avagy esetleg tengerpartra de úgy számolgattam az jóval drágább lenne (Horvátország, Montenegró, vagy Olaszország). Találtam utazási irodáknál ajánlatokat. Lehetséges hogy fejenként 30 ezerért van utazással (busz), szállással (apartman) együtt 7 éjszakás nyaralás előszezonban vagy ez mindig csak csábítás és csomó plusz költség jön majd még rá?
Ti mit ajánlotok? Merre jártatok már? Mennyiből jöttetek ki?
Ha nagyvárosi kirándulásban maradunk, akkor mindenképpen csak 3-4 napot maradnánk... Fejenként 50 ezernél többet nem szeretnénk költeni.
Szerintem kelet vagy dél felé menjetek, a nem túl felkapott helyekre, ez a pénz nem valami sok. A 30 ezres utak okésak, de mit fogtok enni? Lehet vinni májkrémet a hűtőtáskában, de akkor ne menjetek olyan messzire, hogy 24 órás legyen a buszozás. Ennyi pénzből én simán lemennék a Tiszára 1 hétre vagy néhány napra a Balcsira, és inkább úgy nyaralnék, hogy ne kelljen nézni, megvehetek-e egy gombóc fagyit.
Hogy segítsek is: ebben az árkategóriában szerintem a nagyvárosok közül Pozsony vagy Krakkó jöhet szóba, esetleg Montenegro, de minden esetben jó sok kaját kell vinnetek itthonról, a szállás mellett ez még a jelentős kiadás.
Ha kalandvágyók vagytok, és alszotok padon vagy kempingben sátor nélkül hálózsákban, akkor viszont bármit meg lehet csinálni, egyszer az Index fórumában olvastam olyan sztorit, hogy 200 EUR-ból ketten 5 napig "nyaraltak" Velencében...
Hát a 30 ezer eg yfőre 7 éjre nagyon csábító. Szerintem alaposan járj utána, és kérdezd meg, hogy biztosan annyi e, mert szerintem nagyon kevés ez az összeg.
Tengerpartra, mi tavaly olaszban voltunk kocsival, 1 hetet, félpanzióval volt kettőnknek összes 200 ezer körül. Amúgy idén nagyon megemelték az árakat, nagyon el vagyok szomorodva, hogy mi lesz a nyáron.
Amúgy ha nagyon olcsón akarsz kijönni, akkor felejtsd el az utazási irodákat, és egyénileg foglald le a szállást.
Sok sikert! remélem találsz valami jót majd, és el tudtok utazni! :)
Szia!
Odesszába menj, oda olcsó a kijutás (vonattal kb 6000Ft oda-vissza Csapról), nagyváros, és tengerpart is van egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!