Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért büntette meg a...

Isten miért büntette meg a kígyót, ha nem tehet róla hogy az ördög megszállta?

Figyelt kérdés
2013. jan. 18. 17:17
1 2 3
 21/24 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Lehet,hogy érdemes lenne abból kiindulni,hogy az indiai,iráni,egyiptomi hagyományban a kígyó az egyén(egy én),az egó szimbóluma.

2013. jan. 19. 13:24
 22/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy segítetek értelmezni bibliát. Tehát nem szó szerint kell értelmezni. Már csak azt nem értem honnan tudjátok mit kell átértelmezni és mit nem? Vannak benne írások amiket nem értelmeztek át mikről úgy gondoljátok nem szükséges mert z úgy jó hogy van. De miből gondoljátok, ki mondja meg azt hogy mit és mire kell "átértelmezni" vagyis másképp érteni mint ahogy le van írva? Én nem találok olyat Bibliában hogy ne szó szerint értsétek az írásokat, akkor ti milyen jogon írjátok át? Találtam egy idézetet jelenések könyvében: "Ne írjatok hozzá és ne vegyetek el belőle." Vajon az átírás/átértelmezés nem bűn?
2013. jan. 19. 13:49
 23/24 anonim ***** válasza:
Vagy egy aljas huncut az "öreg",vagy valótlant írtak róla,vagy nem létezik.
2013. jan. 19. 20:17
 24/24 anonim ***** válasza:

"ki mondja meg azt hogy mit és mire kell "átértelmezni" vagyis másképp érteni mint ahogy le van írva?... Én nem találok olyat Bibliában hogy ne szó szerint értsétek az írásokat, akkor ti milyen jogon írjátok át?...Vajon az átírás/átértelmezés nem bűn?"

Amennyiben nem egységes a keresztény értelmezése a Teremtéstörténetnek, tehat a vallason belül is mashogy ertelmezik, akkor kerdes, hogy ki az, aki atertelmezi, mihez kepest? Melyik az eredeti ertelme?

En feltetelezem, hogy "bün"-nek a szandekos atirast/atertelmezest erti a vallas, azaz hatso szandekkal, szemelyes vagy mas erdekböl.

Az a baj a Bibliaval, hogy

1. regi nyelvezete miatt nehezen, esetenkent nem, mashol meg többfelekeppen is ertelmezhetö, es vajon ki dönti el es mi alapjan, hogy az ö ertelmezese a mervado?,

2. a forditasok soran is elirasok (nyelvi eliras=betükihagyas miatti is volt!!), teves forditasok is elöfordultak, netaaan meg szandekos masitasok is (!az egyhazfök is csak "bünre hajlo" emberek), emiatt a mostani forditas, amit Te szo szerint ertelmezel, az mar regen nem az eredeti.

Emiatt en jobbnak gondolom több ösi könyv iratait tanulmanyozni, vagy ahogy irtak, "indiai,iráni,egyiptomi hagyományban a kígyó az egyén(egy én),az egó szimbóluma", tehat több oldalrol megvizsgalva kialakitani az allaspontunkat.

Ezen az oldalon szerintem nagyon elgondolkodtato ertelmezest olvashatsz:

[link]

2013. jan. 20. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!