Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki követett el nagyobb bűnt,...

Ki követett el nagyobb bűnt, Éva akit az ördög vett rá a bűnre, vagy Ádám akit Éva?

Figyelt kérdés
Azért kérdem, mert Évának esélye sem volt nemet mondani, hisz az ördögnek van manipulatív ereje amivel tud hatni az emberekre és nagyon de nagyon nehéz neki nemet mondani, még Jézust is megkísértette a földön és neki is nehéz volt nem hogy még Évának. De Ádámnak csak Éva mondta és Évának nincs manipulatív ereje, Éva csak egy ember. Ezért szerintem ádám nagyobb bűnt követett el, neki erősebbnek kellett volna lennie és határozottabbnak.

2013. jan. 5. 12:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem Isten, hogy hülyének teremtette őket....
2013. jan. 5. 12:34
 2/17 A kérdező kommentje:
WOW
2013. jan. 5. 12:38
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyik sem követett el bűnt. Éva és Ádám is okos akart lenni és hajtotta a kíváncsiság, hogy mindentudók legyenek és ne birkák. A régi ember közel sem volt tökéletes, mert ha tökéletesek lettek volna, akkor nem "vétkeztek" volna.

Most, hogy ez az "isten" felvilágosította az embert, így egy magasabb szintre léptünk.

2013. jan. 5. 12:43
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem hinném hogy szabad akaratot kaptunk mivel nekem azt mondta egy jehova tanúja hogy isten lecsökkentette az agykapacitásunkat a minimumra hogy ne tudjunk 1000%osan gondolkodni mert akkor olyan okosak leszünk esetleg ami neki nem lenne jó.
2013. jan. 5. 12:46
 5/17 A kérdező kommentje:
100%-osat akartam írni bocsánat.
2013. jan. 5. 12:47
 6/17 Salx Narval ***** válasza:
100%
Én tuti, hogy kaptam.:D A tanú ismerősödet kérd meg, hogy mutassa meg neked ezt a részt a Bibliában, mármint az agykapacitás csökkentésére utalót.
2013. jan. 5. 12:53
 7/17 A kérdező kommentje:

Megkérdeztem a jehova tanúját hogy ha szabad akaratot kaptunk miért csökkentette le isten az agykapacitásunkat és azt mondta nem tudja, istent mi emberek nem érthetjük meg, de biztos meg volt rá az oka.

Nem tudom de nekem ez bűzlik, mert ő se érti mégis jár továbbra is a gyülekezetébe. Még azt is megmondják nekik ha valamit nem értenek ne törődjenek vele akkor is menjenek a gyülekezetbe. Érdekes nem? Én már kezdem őket sajnálni. :(

2013. jan. 5. 12:59
 8/17 Salx Narval ***** válasza:
Nem kel, jól elvannak ők maguk között. Egy időben én is sajnáltam a fiatalokat, akiket belekényszerítettek a szüleik, de úgy tűnik a többségük, ugyan ezt teszi a saját gyerekével. Nincs min sajnálkozni.
2013. jan. 5. 13:09
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Jaj kérdező, ne hallgass a tanúkra! Gondolkozz csak ez ezen! Amúgy a második válaszoló vagyok.

Ha egy kicsit használod a "kiskapacitású" (:) ez csak poénból írom) agyadat, akkor mindent tisztán fogsz látni :)

Ehhez nem kell ész, csak a JT agymosást ne hidd el.

2013. jan. 5. 13:51
 10/17 anonim ***** válasza:
Mindketten bunt kovettek el, es nincsen kisebb vagy nagyobb bun. Evanak pedig lehetosege lett volna nemet mondani, egyszeruen azert, mert olyan dologra csabitotta ot a Satan, amire Isten NEMet mondott.
2013. jan. 5. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!