Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki követett el nagyobb bűnt,...

Ki követett el nagyobb bűnt, Éva akit az ördög vett rá a bűnre, vagy Ádám akit Éva?

Figyelt kérdés
Azért kérdem, mert Évának esélye sem volt nemet mondani, hisz az ördögnek van manipulatív ereje amivel tud hatni az emberekre és nagyon de nagyon nehéz neki nemet mondani, még Jézust is megkísértette a földön és neki is nehéz volt nem hogy még Évának. De Ádámnak csak Éva mondta és Évának nincs manipulatív ereje, Éva csak egy ember. Ezért szerintem ádám nagyobb bűnt követett el, neki erősebbnek kellett volna lennie és határozottabbnak.

2013. jan. 5. 12:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"Evanak pedig lehetosege lett volna nemet mondani, egyszeruen azert, mert olyan dologra csabitotta ot a Satan, amire Isten NEMet mondott."

Azt hittem isten Ádámnak is mondta és neki is ellent kellett volna mondania de akkor rosszul tudtam. Viszont ha Ádámnak nem mondta akkor őt isten igazságtalanul büntette meg.

2013. jan. 5. 14:12
 12/17 anonim ***** válasza:

A kísértő személy mindig bűnös, a kísértett pedig bűnt követ el, ha enged a kísértésnek, és egyformán bűnösök, hiszen mindketten kellenek a bűnhöz.

A sátán Évát kísértette, Ádámot Éva. Itt is ugyanaz a helyzet, mindhárman bűnösek, és mindhárman meg is kapják a büntetést.

2013. jan. 5. 15:42
 13/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az agyamat nem mosta ki senki, még mindig jól érzem magam a bőrömben a több mint 7. millió testvéremmel szerte 236 országban békében szeretetben.

A kérdésedre pedig a válasz hogy:

Mind a kettő bűnt követett el, de Ádám volt a főbb bűnös, ezért is írta Pál hogy egy ember által jött be a bűn a világba nem kettő által.

Ha már Éva butaságot csinált ezért neki nem kellett volna csatlakoznia a feleségéhez. Itt bebizonyosodott, hogy kit szeret a legjobban az élet adóját, vagy a feleségét.

Ő önként szabadon a feleségét választotta.

S mielőtt valaki kiforgatná a szavaimat itt nem arról van szó, hogy az ember nem szeretheti a családját, sőt, szeretettel gondoskodni kell a családtagokról fizikai, érzelmi és szellemi értelemben egyaránt.

Itt jön be az amit Jézus mondott:

Aki jobban szereti a család tagjait, az nem méltó hozzá

vagy is a család tagot szeretni kell de más kép...

2013. jan. 5. 16:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Igen, bocsanat, nem irtam, hogy Adamnak ugyanugy nemet kellett mondania Evanak. Azt hittem, az elso mondatbol ez vilagos.
2013. jan. 5. 16:04
 15/17 anonim ***** válasza:
49%

Na az a tökéletes Éden!

Hát a gyümölcsbe honnan került a rosszaság?

Mi az, hogy azt nem szabad?

Az miért bűn?

Hiszen addig nem tudták, mi a bűn, a rossz, mondhatod csak utána derült ki, hogy előtte bambák voltak.

Ha semmit nem tudtak a jóról és a rosszról, akkor beszámíthatatlanoknak nyilvánítva a törvény sem ítélne felettük.

Bolond volt az is aki kreálta a sok ostobaságot, aki meg el is hiszi, na az aztán...

2013. jan. 6. 04:18
 16/17 Salx Narval ***** válasza:
49%
Ha hinnék a Bibliában, én a bűn öröklésének igazságosságát kérdőjelezném meg. Ádám és Éva, ismerték a teremtőt, szólt hozzájuk utat mutatott nekik, nem csak hihettek benne, mint a többi ember, hanem tudták ki ő. Akkor lenne igazságos a játék, ha mi is ugyan úgy ismerhetnénk, nemcsak leírások és hit alapján. Ha én személyesen ismerhetném és halhatnám őt, nem hiszem, hogy bárki eltéríthetne tőle és a parancsaitól. Így viszont akármilyen életet élek, bűnösnek Ítél meg a Biblia. Miért is? Jó-jó vannak bűneim, de azért halált nem hiszem, hogy érdemelnék érte.:D
2013. jan. 6. 09:41
 17/17 anonim ***** válasza:

Éva csak egy "csacska macska" és Ádám persze, hogy engedelmeskedik neki, ahogy minden férfi a nőjének, ha szereti.

Aztán meg honnan tudták volna, mi a bűn, a rossz, a jó, a halál, meg minden, amit csak a fáról tudhattak meg.

Na és oda honnan került?

2013. jan. 6. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!