Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan kell érteni Jézusnak...

Hogyan kell érteni Jézusnak ezeket a szavait?

Figyelt kérdés
Ha pedig a te jobb szemed botránkoztat meg téged, (visz bűnre, elesésbe) vájd ki azt és vesd el magadtól, mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semminthogy az egész tested a gyehennára vettessék. És ha a te jobb kezed botránkoztat meg téged, vágd le azt és vesd el magadtól!? (Mt. 5:29?30)

#Biblia #Jézus #szó szerinti értelmezés
2013. jan. 8. 16:35
1 2
 11/18 pelgrim ***** válasza:
54%

# 9/10 «Csak azt nem értem mi alapján döntik el, mit kell szó szerint venni és mit nem.»

Létezik egy megbízható ismérv, amit úgy lehetne körül írni, hogy az igaz, a helyes, a méltányos hangja mindig magabiztos Krisztus 'hangja' bennünk, míg az igaz, a helyes, a méltányos 'árnyékának' hangja a háttérben mindig valami tévedést, veszteséget, szenvedést vagy halált tartogat. Más szóval érezzük a dolgok igazságát, helyességét, méltányosságát, vagy e dolgok hiányát.

Ennek az ismérvnek alávetheted a Biblia szövegét, saját vagy mások véleményét, vagy valami mást, ez az ismérv elfogulatlan lelkiállapotban és teljes őszinteséggel alkalmazva nem vezet félre.

Az említett példákból félreérthetetlenül érződik, melyiket vegyük szó szerint, melyiket nem.

2013. jan. 9. 15:00
 12/18 mustafa33 ***** válasza:
Érdekes, hogy a JT-k, az itt szóló is milyen szorgalmasan szokták állítani, hogy minden úgy értelmezendő ahogy az a Bibliában le van írva, most meg egyszerre ezt nem úgy kell.
2013. jan. 10. 02:53
 13/18 mustafa33 ***** válasza:
Egyébbként nekem a bibliában az tetszik, mikor az van egyes dolgokhoz írva (Jézus is mondta): - aki tudja vegye be. Ez elég világos nem? ☺
2013. jan. 10. 02:57
 14/18 Zsizsik666 ***** válasza:
ez igen durva, more. Szerintem azt, hogyha meglátsz egy jóféle rezet, vájd ki a szemed, mielőtt ellopkodnád. S ha meg ugye felállna, inkább a jobb kezed vágd le, konkrétan arra nem tér ki, mivan, ha bal kézzel is ki tudod csapni o.O
2013. jan. 11. 21:18
 15/18 anonim ***** válasza:

Mi a lényeg :jobb neked ha megszabadulsz bármilyen bűntől, mint bűnben elkárhozni.

(K.Gy)

2013. jan. 13. 00:21
 16/18 hanter válasza:
Először fenn, csak az után lenn, tehát a fizikai történés egy tükörkép, az eredeti cselekménysor egy másik dimenzióban történik meg. Rossz dolgot elkövetni nem szükséges fizikailag, a gondolati bűn azonos megítélés alá esik a fizikaival, innen is érzékelhető, mekkora a gondolat ereje : "Ha pedig a te jobb szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt és vesd el" ... Jézus az őt követőket önmegtartóztatásra szólítja fel, a gondolataik kontrolljára. "mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semmint hogy az egész tested a gyehennára vettessék. " Tehát a gondolat kontrolljáról szól a feltett ige. Egy muzulmán a csadorral nem a feleségét védi, magát, a lelkét a rossz gondolatoktól, ezért járatná csadorban az egész világot.
2014. máj. 6. 01:32
 17/18 anonim válasza:
Kedves Kerdezö! En teljesen megertelek, nekem is rengeteg ehhez hasonlo kerdesem van a Bibliaval kapcsolatban. Szerintem ez egy nagyon jo felvetes. En nem vagyok olyan ember sajnos, aki mindig Isten akaratat követne, de peldaul az Oszovetsegben sok olyan tortenetet olvashatunk, amiben Isten szemelyesen is beszelt a követöivel. Persze biztos ok sokkal jobb emberek voltak nalam, de ok se voltak tokeletesek. A Bibliaban megse olvashatunk olyat hogy 'akkor Abraham fogott egy eles kest es levagta a jobb kezet.' Ha igy csinaltak volna, akkor nagyon sok csonka embernek kellett volna elnie a zsidok kozott es azt a Biblia biztos megorokitette volna. Abraham vagy Mozes sokkal jobban ismertek Istent mint mi most (szerintem), ugyhogy tudtak volna rola ha Isten ilyet var toluk. Amit viszont tenniuk kellett, az az aldozat bemutatasa volt. A buneik miatt egy elolenynek kellett meghalnia, ami valojaban helyettük halt meg. Amikor Jezus meghalt ertunk, mindenkiert kifizette a valtsagot. Ha bant a rossz, amit tettel es bocsanatot kersz erte es hiszel Jezusban akkor Isren ugy veszi mintha Jezus aldozata a tied lenne es ugy tekint rad mintha tokeles lennel mert Jezus az volt. :) Ez csodalatos, nem? 'Azert szeret engem az Atya, mert en leteszem az en eletemet hogy ujra felvegyem azt.' (Janos 10:17) 'Ugy szerette Isten e vilagot hogy az o egyszulott fiat adta, ha valaki hisz obenne el ne vesszen hanem orok elete legyen.' (Janos 3:16)
2015. febr. 18. 11:44
 18/18 anonim válasza:
Ártatlanságunk makulátlan. Bűn nincs, mert Istenben létezünk és Ő sokminden, de bűn nem az tuti. Aki hinni akar a bűn létezésében, az a saját szeme kibökésével kezdje, amikor ítélkezik bármi felett, vagy bűntudattal őrjíti magát. Bizonyítsd be, hogy X bűnös, vagy te az vagy azzal, hogy ha így van, kinyomod a szemed!
2018. febr. 24. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!