Miért nézi le sok ateista a hívőket?
Való életben is, és itt, a GYK-n is rengeteg ilyesmit látok, hogy a hívők hülyék, naivak, hogy képesek ekkora marhaságban hinni. Ateistaként kérdem én, miért ítélik el az illetők a hívőket? Sok más esetben rendkívüli ész mutatkozhat meg, és nem látom értelmét ennek az egész háborúskodásnak. Mindenki hihetne, amit akar, és elég jól meglennénk mi egymás mellett. Szintén érdekességnek tartom, hogy sok ateista azért utálja a vallást hirdetőket, mert háborút szítanak. Az ilyenektől kérdezném: azzal, hogy ti is ezt kinyilvánítjátok, nem szíttok Ti is háborút?
Valahogy erre szeretnék magyarázatot kapni, mi emberek, akik az állatoknál felemelkedettebnek tartjuk magunkat, hogy vagyunk képesek ekkora baromságokra, mint a vallási háborúk, és elnyújtott viták ekörül?
Ha már itt vagyok, még valamit szeretnék kérdezni, most a hívőktől. Miért hiszitek sokan, hogy a keresztes hadjáratokat támogatta Istenetek, akárki is legyen az hitetek szerint? Akkor miért veszítettétek el?
Mert mi, vallásosak sík hülyék vagyunk. Se írni, se olvasni, se számolni nem tudunk, kizárólag gyermeknemzés miatt vesszük le a tundrabugyit, iskolába sose jártunk és az ver át minket, aki nem szégyelli, mert nincs is eszünk.
És szeretünk mindeközben megbocsátóan mosolyogni az ilyen sztereotípiákra (még a szó jelentését sem ismerjük természetesen), mert tudjuk, hogy akik ezt hiszik rólunk, azoknak fogalmuk sincs mit tesznek. :)
Ez nem vhogy az emberi természet egyik attribútuma, ha egy ideológiát legyen az bármi magukévá tesszük akkor a vele ellentétest lenézzük,és harcol ellene finomabb vagy durvább eszközökkel.
Legtöbb ateista nem is tudja magáról hogy az, csak a környezete mondja max, de van akinek "harcolnia" kell vagy ő hiszi hogy harcot kell vívnia az eszméjéért.
Ateisták is rengeteg megvetést,rengeteg vádat kaphatnak (van olyan ország ahol halálbüntetést kockáztatnak) ha rossz helyen mondják el gondolataikat, vki csendben marad inkább, de vki akár támadással is válaszolhat és megveti "ellenfelét".
Harcos ateisták közt is sokféle ember van,sokféleképp jutott ateizmusig és különféle mélységében van.
Bármilyen ideológiát teszünk magukévá emberek maradunk. Mindenhol vannak szélsőségesebb nézetűek.
Nem a vallással van a fő baj.Az hogy nem tógában járunk azt jelenti,lejárt az ideje.Az a baj hogy a vallásosok még mindig a múltban élnek és nem haladnak a korral.A saját ősi szabályok alapján akarnak élni,de még ők sem tartják be.
Megnéztem valamelyik nap az arany iránytű c.2007-es filmet.Hát folytatása az nincs és lehet hogy nem is lesz.Miért:Bojkottálta a katolikus egyház!!!Egy mesét!!!
Na ez a baj,hogy mindenbe belekötnek ,amihez semmi közük nem kéne hogy legyen.Nem a hit a baj,hanem a képviselőik,
előttem már régen lejáratták magukat.
Az utolsó megadta a választ: azért teszik, mert nem is ismernek minket, mert sztereotípiát alkalmaznak ránk, mert azt hiszik elmaradottak vagyunk, hogy a Biblia tiltja még a technikát is, ezáltal beismerve, hogy az egészről fogalmuk sincs, csak utálkoznak, mert ha másban hibát keresnek, akkor az övéké nem kerül előtérbe.
Az utolsónak írnám még azt is, hogy a ne ölj, vagy ne lopj parancsok is senki szerint nem elavultak, még a magyar törvények szerint sem és a keresztények nem tógában jártak.
Na ezért. Mert ilyen ésszel véleményt formál.
válaszom:
ez így nagyon sztereotipikus válasz volt tőled, remélem érzed!
ateisták jó része vallásosként kezdte, így jól ismeri mind a Bibliát és hithű vallásos embereket, mivel mondjuk családban még mindig vannak vagy régi barátai közt
kevés az olyan ateista aki ab ovo az volt,és vallással sose került kapcsolatba gyerekkorában közvetve, se az emberekkel, de vmiért küldetéstudat ébredt benne, vallás ellen "harcba" indult(csak a netről ismerek ilyet, való életemből nem)
Fairi: én csak olyan ateistát ismerek, aki csak hallott a Bibliáról, nem ismeri és annyit jegyzett meg, hogy:
pápa
pedofil
keresztes háború
hülyeség
tiltások
mese
Lásd akár ezt a topikot, vagy mást.
Továbbmegyek: akiket ismerek, az mind iszik, dohányzik, és vagy nincs családja, mert nem kapja meg azokat a nőket, akiket a média hirdet, mint nőies, valódi nő, vagy elvesztette a családját az alkohol miatt.
Én apám és anyám is ilyen volt. Családom is. Ismerősök, akik elszerencsejátékozzák az összes pénzt, majd Istent szidják, hogy éhezik a család.
De csak ez a topik nagyon jól megmutatja a gondolkodásmódjukat, úgyhogy nincs miről beszélni.
Az utolsó megadta a választ: azért teszik, mert nem is ismernek minket, mert sztereotípiát alkalmaznak ránk, mert azt hiszik elmaradottak vagyunk, hogy a Biblia tiltja még a technikát is, ezáltal beismerve, hogy az egészről fogalmuk sincs, csak utálkoznak, mert ha másban hibát keresnek, akkor az övéké nem kerül előtérbe.
Az utolsónak írnám még azt is, hogy a ne ölj, vagy ne lopj parancsok is senki szerint nem elavultak, még a magyar törvények szerint sem és a keresztények nem tógában jártak.
Na ezért. Mert ilyen ésszel véleményt formál.
Erre csak annyit,hogy ismerünk titeket, elég volt hozzá a történelem...A parancsolataidról meg annyit,hogy nem elmaradottak,hanem senki se tartja be őket,még ti sem akik hirdetitek.A tóga dologról:nem azt mondtam hogy a keresztények jártak benne,hanem hogy elavult mára mint a vallás 2012 éve kitalált rendszere.Ezt észrevehetted volna,ha nem a másik eszét kritizálod,hanem odafigyelsz arra amit írnak.Tudod ,ha minden ember aki vallásosnak mondja magát,betartaná és eddig is betartotta volna amit saját maguknak előírtak,nem itt tartana a világ.
válaszom:
rossz a környezeted, van ez így, mindenki a saját sztereotípiáiból indul ki.
Minden egyes vezérszónak amit írtál meg van az értelme és az igazsága csak sokszor az emberek szeretnek sarkítani.
és amit felsoroltál nem(!!!!!!) a a vallásos emberek sztereotípiái hanem a római katolikus egyházé (pápa, pedofilia, keresztes háború) és magának a keresztény vallásé (mese)!
Látod-látod te is megalkotod a sztereotípiákat:
"De csak ez a topik nagyon jól megmutatja a gondolkodásmódjukat, úgyhogy nincs miről beszélni."
ez a mondat meg a fenti sokszor a vallásosak az ateistákra aggatott alaptalan sztereotípiáira mutat jó példát, ráadásul te emberre alkalmazod pár elvileg személyes példa alapján és nem magára az ideológiára!
Aki legjobban tiltakozik a sztereotípiák ellen az hordja magában a legtöbb sztereotípiát.
27
"mert azt hiszik elmaradottak vagyunk, hogy a Biblia tiltja még a technikát is"
ilyen érveléssel aztán nem találkoztam....
bár Mormonok konzervatív ágában igaz ez, ultrakonzervatív zsidóknál talán, meg a szalafista iszlámistáknál, ha nem istennek tetszőnek tartják a technikát tiltják
ha vki rád sütötte akkor rosszul mutatkoztál be!
"A parancsolataidról meg annyit,hogy nem elmaradottak,hanem senki se tartja be őket,még ti sem akik hirdetitek"
ha ismered a Bibliát, akkor van sok példa a legális kibúvóra
Szabad-e Lopni mindig ez jut eszembe
Luk. 19,29-34
Tanulság:isten nevében lehet lopni:P
akkor talán még működött, de most ár világi törvények alapján bekaszniznak.
26.(Válaszomnak):
Megbocsáss, de ez nagyon ellenségesre sikeredett. Én speciel elég jól ismerem a Biblia tanait, és bár nem tudom még a parancsolatokat sem felmondani, de teljes mértékben tartom magam a II. kőtáblára írtakhoz, amelyek az emberekre vonatkoznak. Ezen mondatommal azt hiszem, bizonyítottam is, hogy ateista is tudthat többet a vallásról, mint azt Te állítod, bár elismerem, nyilván jártasabb vagy a témában az én fajtámál.
"...akiket ismerek, az mind iszik, dohányzik, és vagy nincs családja, mert nem kapja meg azokat a nőket, akiket a média hirdet, mint nőies, valódi nő, vagy elvesztette a családját az alkohol miatt. "
Ezt sajnálom, de szerintem nem ok arra, hogy minden ateistát egy kalap alá vegyél, főleg, miután éppen Te küzdöttél a sztereotípiák és általánosítás ellen az idézett előtti válaszoddal.
Fairi: soha sehol nem írtam, hogy jó keresztény vagyok, mert nem csak hogy idegesítenek azok, akik direkt hülyék, hanem még le is állok velük vitatkozni. :)
Amiket felsoroltam, azokat ismerik az ateisták. Mert azt hiszik, hogy ennyiből áll a Biblia és csak katolikus egyház van.
Érted, csak direkt forgatod ki.
Ha az egész világ rossz környezet, akkor vagy elköltözök innen, vagy megkeresem azokat, akik nem olyanok, mint amilyenné én nem akarok válni.
Az pedig, hogy direkt nem veszed tudomásul azt, amiket írnak rólunk és mindegyik (az, hogy hülyék vagyunk, az alap.), az csak azt mutatja, hogy provokálsz. Gyerekek szokták ezt, amikor ugyanazt fújják a másiknak, hogy az dühös legyen, majd ujjal mutogatnak rá és aztán pedig azért gúnyolják, hogy nem tűrte a megalázást és kikelt magából.
Segítek, én azonnal ugyanúgy reagálok, ahogy szóltok hozzám, nehogy felesleges köröket fussunk. :)
Imádtok a keresztényekre ujjal mutogatni és megkeresni bennük a legapróbb hibát. Én örülök, hogy nekem van ennél jobb hobbim is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!