Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nézi le sok ateista a...

Miért nézi le sok ateista a hívőket?

Figyelt kérdés

Való életben is, és itt, a GYK-n is rengeteg ilyesmit látok, hogy a hívők hülyék, naivak, hogy képesek ekkora marhaságban hinni. Ateistaként kérdem én, miért ítélik el az illetők a hívőket? Sok más esetben rendkívüli ész mutatkozhat meg, és nem látom értelmét ennek az egész háborúskodásnak. Mindenki hihetne, amit akar, és elég jól meglennénk mi egymás mellett. Szintén érdekességnek tartom, hogy sok ateista azért utálja a vallást hirdetőket, mert háborút szítanak. Az ilyenektől kérdezném: azzal, hogy ti is ezt kinyilvánítjátok, nem szíttok Ti is háborút?

Valahogy erre szeretnék magyarázatot kapni, mi emberek, akik az állatoknál felemelkedettebnek tartjuk magunkat, hogy vagyunk képesek ekkora baromságokra, mint a vallási háborúk, és elnyújtott viták ekörül?

Ha már itt vagyok, még valamit szeretnék kérdezni, most a hívőktől. Miért hiszitek sokan, hogy a keresztes hadjáratokat támogatta Istenetek, akárki is legyen az hitetek szerint? Akkor miért veszítettétek el?

2012. dec. 28. 23:30
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
83%
Az ember tanul fizikát kémiát biológiát és ennek ellenére olyan dolgokban hisz amik nem bizonyosodtak be soha és az igazságának valószínűsége a semmihez közelít.Hatezer éve teremtették a földet, mikor egy barnaszén több tízezer év alatt alakul ki, és ez 100% biztos.
2012. dec. 28. 23:39
 2/44 anonim ***** válasza:
96%
Én nem nézem le őket, de sokszor idegesít, hogy olyanokat mondanak ami számorma teljesen logikátlan és hamis, hogy sokszor teljesen mást csinálnak mint amit az istenük kíván tőlük (pl a szeretet- ennek ellenére mindenkit elitélnek aki nem átlagos - gyerektelen, ateista, meleg stb) és ezt nevezik hitnek. Sok minden amit ők jó dolognak itélnek meg, én egyszerűen csak önzésnek, gyávaságnak vagy saját magunk lenézésének látok. Például minden az Isten akarata, persze ami rossz az Sátántól van. Én ezt egyszerűen csak a felelősség elhárításának látom. Vagy hogy az ember semmi, Isten pedig csodálatos. Ki az aki egész életben azt akarja hallgatni, hogy ő isten nélkül semmi? Én ezt csak önmagunk lenézésének látom. Jó persze én nem vagyok szakértő, de például minden hétvégén hallom a rádióban a misét, és nekem ebből ez jön le, és nem hiszem, hogy a többi átlag ember aki ott ül és hallgatna, sokkal jobban belemélyed. Vagy a múltkor hallottam, hogy vallási vezetők felszólítják a szülők, hogy bojkottálják a felvilágosító órákat vallásos iskolákban, csak mert ott homoszexualitásról van szó és nem elitélő hangnemben! Hát szerintem ez undorító. És az ő lenézésük is elég idegesítő, fordítva miért ne lehetne? Nem is a hittel van bajom, hanem azzal amilyen. Valószínűleg találnék magamnak olyan vallást ami megfelelne, ha olyan fontos lenne számomra. Ezzel azt akarom érzékeltetni, hogy a vallásban nem az zavar, hogy "hisznek valami butaságban ami nem is létezik", hanem azm hogy miben. Nagyon dühítő tud lenni néha ez a tipikus, nem utálkozós hozzáállás, hogy "én szeretlek, és nem utállak, de persze akkor is nekem van igazam és nem lehet igazán jó s boldog amíg ha nem vagy hívő, akármit csinálsz"... De amúgy nem szoktam ilyeneken agyalni 24/7.
2012. dec. 28. 23:49
 3/44 anonim ***** válasza:
13%

Mert kicsi a péniszük, aztán ettől nagyon frusztráltak, és valakin le kell vezetniük.

A vallásért meg senki nem háborúzott, az csak álca volt, ahogy Amerika sem a demokráciáért harcol a Közel-Keleten, hanem az olajért, csak illik mindig az aktuális népszerű eszme nevében elkövetni ezeket a dolgokat. Azt mégse mondhatják a világ vezetői, hogy a pénzért és hatalomért zajlik minden.

2012. dec. 28. 23:59
 4/44 anonim ***** válasza:
96%

Sajnos, ez gyakran fordítva is igaz. "Hívő nem lehet hitetlenekkel felemás igában." Ezt tanítja nekik a Biblia. Tehát igyekezni kell megtéríteni a hitetlent.

Nekem sem lenne a hívőkkel különösebb bajom, csak hát amiket a fenti hozzászólók írtak, egyet kell sok mindenben értenem.

Igazából el kéne egymást fogadni az embereknek, teljesen felesleges ezért embereket elítélni, megbélyegezni, vagy akár megölni, mert másban hisz vagy nem hisz. Ideje lenne már felnőni az emberiségnek, ehhez is.

2012. dec. 29. 00:04
 5/44 anonim ***** válasza:
14%
Hívőként csak az utolsó bekezdésre válaszolnék: én nem gondolom, hogy Isten támogatta ezeket. Jézus soha nem mondott olyat, hogy az Ő nevében embereket kell ölni. Ez nem volt keresztényi cselekedet - ahogy sok más (pl. inkvizíció) sem.
2012. dec. 29. 00:10
 6/44 anonim ***** válasza:
60%

szerintem te is lenéznéd, ha valaki azt hinné, hogy a mikulás valódi.

nos a hívő pont ilyen a nemhívő szemében.

2012. dec. 29. 00:56
 7/44 anonim ***** válasza:
94%

Én nem lenézem őket, hanem nem szeretem a gondolkodásmódjukat. Néha szabályosan gyűlölöm a vallásainkat, mert megadják a bizonytalanoknak azt a lehetőséget, hogy ne kelljen felnőniük ahhoz a feladathoz, hogy eldöntsék ők maguk mit tartanak helyesnek és mit helytelennek. Helyette elfogadják azt, amit eléjük tesznek, ahelyett hogy megtapasztalnák a saját korlátaikat, vágyaikat. Hiszen ez tenne minket emberré és a természet részévé, hogy engedünk az ösztöneinknek, amik nem ellenünk, hanem értünk vannak. Ha megtagadjuk őket, akkor az emberi mivoltunkat tagadjuk meg és nem többek leszünk általa, hanem kevesebbek. A vallás pont erre buzdít és elhiteti, hogy ez nekünk jó. Pedig valójában megrekeszt a fejlődésben.

Az a része nem érdekel, hogy ki hisz abban, hogy van egy teremtőnk és ki nem. Azzal semmi gond nincs. Úgysem tudjuk bizonyítani sem azt, hogy van, sem azt, hogy nincs. A gond ott kezdődik, amikor h*lye szabályokat kezdenek követni és terjeszteni(!).

2012. dec. 29. 01:17
 8/44 anonim ***** válasza:
94%

"Miért hiszitek sokan, hogy a keresztes hadjáratokat támogatta Istenetek, akárki is legyen az hitetek szerint? "

Én nem hiszek semmi ilyesmit. Abszolút pacifista vagyok.

Te viszont egy értelmes, intelligens ember vagy, akiből több kellene:) Csak ezt akartam megosztani :P

Egyébként meg nem hiszem, hogy attól függ, hogy valaki milyen ember, hogy hívő, vallásos, vagy ateista.

Inkább sok az egoista, önkontroll mentes, béke segge alatti empáti szinttel rendelkező ösztönlény.

A másik véglet pedig a túlérzékeny.

2012. dec. 29. 01:23
 9/44 anonim ***** válasza:
12%

Katolikus vagyok.

Keresztes háborúkról:

a keresztes háborúk mindig védekező háborúk voltak, a katolikus közösség védekezett a külső, nyíltan az egész közösség elpusztítására törő támadásoktól, pl. törökök (Balkán és Magyarország, Havasalföld, Moldva), arabok (Szentföld).

a, a katonák kegyetlenkedéseiről az egyház nem tehet

b, Ha a románok megtámadnák Békést, egész Magyarország védekezne, így tettek a katolikus országok is.

A védekező háborút nem tiltja a Biblia. Ez az "Isten nevében" pedig a filmekből szedett totál kamu duma, ezt senki nem állította. Amúgy nem az összes keresztes háború volt vesztes, hiszen a törököket sikeresen kiűzték Magyarországról.

Az ateista-keresztény ellentétről:

Rögtön az elején szögezzük le, hogy a keresztények senkit nem ítélnek el, maximum az adott cselekedeteket (bűnöket), de beismerjük, hogy nekünk is vannak bűneink. Minden ember akkaor élhet teljes és boldog életet, ha közössége van Istennel, és ekkor juthat el az örök boldogságra is (nem feltétlenül kárhoznak el az ateisták és a többi vallás követői, de őket a sátán könnyebben kísérti, mert eszközeit könnyebben tudja használni)). A háborúskodás, gyűlölködés rossz dolgok, őt bűnök, így minden keresztény igyekszik elkerülni, és igyekszik minden indulattól mentesen, kultúráltan vitázni ellenfeleivel. Ha esetleg indulatosnak tűnünk, az nyomatékosítás.

2012. dec. 29. 14:49
 10/44 anonim ***** válasza:
73%
töftöftöf: nem lehet, hogy már ezzel is megítéled az ateistát amit itt írsz? azt állítod róla, hogy nem élhet teljes életet és nem lehet boldog.
2012. dec. 29. 18:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!