Ha egy emberpár lett teremtve és gyermekeik egymással szaporodtak (testvér a testvérrel), hogy hogy nem lett vérfertőzés?
Még annyit hozzáfűzök, hogy teljesen téves a Jehovisták világvége várása.
Katasztrófa esetleg bekövetkezhet, akár egy borzalmas globális válsággal, de ekkor aligha öröklik a Földet, mert elsőnek ők pusztulnának el, elnyomná őket a túlerő.
Istent hiába várnák, ezért még sajnálom is őket.
Remélem erre nem kerülhet sor...
Na jó, látom ki kell térni a részletekre. Ha mai technikával nem is, de később lehetséges lesz a 750 milliárd ember eltartása: minden elektromos lesz, az autók, a fűtés, minden. Az áramot pedig termonukleáris erőművekben állítják majd elő, ami gyakorlatilag olyan, mint az atomerőmű, csak kimeríthetetlen az energiaforrása, nem úgy, mint az urán. Energia megoldva. Csinálnak egy plazmaeljárást, mellyel mármilyen hulladékot felolvasztanak plazmára, elkülönítik az elemeket és teljesen vegytiszta nyersanyagot kapunk, sokkal jobbat, mint a bányákban. 2 gond van: energiaigényes (de ezt a termonukleáris erőművek megoldják) és más miatt is drága, de tökéletesedik. 20 éve egy számítógép drágább volt, mint egy lakás. 20 év múlva egy ilyen berendezés sem lesz olyan drága. Hulladék és nyersanyagkérdés megoldva. Marad a víz (megoldható tökéletesített újrahasználással) és a mezőgazdaság (a víz 3/4-ét ez fogyasztja), ezt kettőt egy csapásra megoldják a "nagyvárosi farmok": 30 emelet magas üvegházak, olyan alapterülettel, mint egy panelház, mindent lehet bennük termeszteni, és mivel hermetikusan szigetelt, semmilyen öntözővíz nem megy kárba, nem jönnek be a kártevők, nem megy ki a vegyszer, minden bevitt víz és trágya idővel terméssé alakul.
Szóval nem kell lebarmolni. A töf nevet pedig nővéremtől kaptam kisgyermek koromban és még most is így hív, nem hiszem, hogy eznagy befolyással lenne az intelligenciámra.
Klasz amit írsz, jobb mint Asimov.
Mindez szép lenne és van is rá remény.
1960 ban 70 ben olvastam scifit, hogy majd mi lesz 2000 ben, ami nem lett, vagy nem úgy, de lett más... (pl: mozgójárda mindenhol, az nincs)
Ma még 2000 éves elméletek dominálnak, nehéz ügy, de lehetséges...
Hm. Fúziós energia, atomátalakítás...
Ha megoldható, az ember meg is oldja (azért van kétségem erre)
Akkor mi szükség lesz a tervezőre?
Tudod mi várható a jövőben ha nem nő fel az ember?
Gazdag városok védőfallal körbevéve és nyomor alkotta hatalmas városok. Hogy féken tartsák ezt a hatalmas tömeget nagy távolságról fognak bele avatkozni a tudatba a viselkedésbe.
De odáig el se jut az emberiség mert vagy kipusztítja önmagát ilyen nem-fejlődést követve, vagy a Földünk válik alkalmatlanná az élet számára. S a nagy tömegember itt fog topogni egy forró platnin... a többi pedig még ídőben elhúz...
Olvastam régebbi Élet és Tudományban-- hogy egereket és patkányokat helyeztek el emeletesre épített, rekeszekre osztott ketrecfélékbe, egymástól lakásszerűen elkülönítve ahogy az emberek élnek.
Egy ideig semmi baj nem volt egyik állatfajnál se, aztán fokozatosan megváltoztak-- hasonló tünetek mutatkoztak mint az emberi fajnál-- pánik, hogy ki se jött, lesoványodás-- a másik falánk lett, alig mozgott-- aztán a betegségek mutatkoztak és a legvadabb agresszió.
Nagyon sok olyan ember él a földön aki képtelen lakásban élni hogy mellette, felette, alatta is laknak hogy kilép az ajtón és másokba ütközik. ettől hasonló problémákkal küszködnek mint az állatkísérlet egyedei.
Amikor betegek között dolgoztam-- nehezen értettem meg, miért zavarja az, hogy szomszédok veszik körül, hogy a csudába betegedhet meg valaki ilyesmitől.
Én Pesti születésű vagyok és ott éltem a belvárosban. aztán Buda külső peremén vettünk telket és házat építettünk a gyerekeim ott nőttek fel. Amikor nyugdíjasok lettünk a férjemnek honvágya volt Szeged után, talán a fiatal barátok után is hisz az emberi lélek olykor valami után vágyódik amit elnyomhat sokáig önmagában.-- Ő soha nem szokta meg BP-et.
Mivel a gyerekeim már régen kirepültek Szegedre költöztünk, a férjem kérésre;- "elég lesz nekünk csak egy lakás is öregségünkre" lakást vettünk a többi pénzt eltettük öregségünkre. Szép lakás volt, erkélyes, első emeleti, elég nagy is--- de én bezárva éreztem magam. Óráikon keresztül az utcákat jártam. -ha otthon voltam-- A csendet a szomszédom törte meg állandóan üvöltött valami át a falon, -- a felettem lakó gyerekei a lakásban labdáztak, pattogott a labda felettem a mennyezeten, pedig ott volt az udvar, hintával homokozóval, padokkal, nagy térrel.
szóltam mindegyiknek, a felettem levő asszonynak is-- hiába,-- a férjem szóvá tette; soha nem vagy itthon" morgott, majd én bevásárolok, mert ha lemész elfelejtesz visszajönni... attól kezdve Ő vásárolt- és én már ki se léptem a lakásból-- hallgattam a szomszédaimat" Aztán bezsongtam felrohantam az emeletre és elkaptam a nő ingét úgy emeltem meg, ha nem lesz csend, ha nem az udvaron labdáznak a gyerekei ezentúl, akkor..... stb Szerintem a falak is remegtek a hangomtól...
Aztán hazamentem, megnyugodtam és eszembe jutottak azok akik éjjelente panaszkodtak nekem a klinikán én pedig csodálkoztam. Amikor hazajött a férjem azzal fogadtam-- Holnap házat nézünk most lemegyünk és hirdetéseket veszünk, de itt, egy kalitkában, nem akarok többet élni-- mert ház kell és saját kert, dió fa,hogy árnyékába ülhessek, rózsák és szőlőlugas, zöld gyep amit lenyírhatók.
Egy hét múlva költöztünk.. és három dió fa is van és tulipán fa és fügefa, rózsa és sok- sok évelő világ fű és CSEND. S lám két unokát is kaptam régebben,- így homokozót és hintát is készítettünk... már kinőttek azóta...sajnos.
Pedig imádtam a nagyvárosokat, a zajt a villamost az autókat mindent és ahogy megtapasztalhattam a természetet- képtelen voltam attól kezdve elviselni! Csak átfutottam rajta oda- vissza mikor dolgozni mentem, de benne ott élni... kizárt.
töftöf-- a tudat befolyásolását én említettem.
Erről olvashatsz bővebben a blogom ezen fejezetében,-írd be a keresőbe; 99.f.Amikor még önmagunkat se ismerjük, DE azért...
Már a hidegháború idején kutatásokat folytattak, hogy miképp lehetne az agyműködésre hatni elektromossággal, így vezették be az elektro- sokkot is. Ami igaz, hogy leállította a befolyásolhatatlan epilepsziás rohamot, de törölte is a memóriát és még mennyi káros utóhatása lehetett, amiről hallgattak… nálunk legalábbis, ezt a gyógymódot szerencsére betiltották.Pl volt olyan beteg aki a fogamzásgátló szedésétől vált epilepsziássá-- 5. éves KITÜNŐ tanuló orvostanhallgató volt-- a kezeléssel törölve lett mind az, amit addig tanult, ismert!!!
és mint a példa is mutatja azóta is tartanak a kutatások. Szerintem már messziről képesek mágneses sugarakat sugározni, ami viszont információt képes felvenni és továbbítani egy meghatározott célpontra…
Adatátvitel emberi testen keresztül...(!)Ez nem szkiffi, hanem valóság. Pl.
Másodpercenként 10 Mb mennyiségű adatot is képes továbbítani az emberi testen keresztül az Ericsson mérnökei által bemutatott technológia. A Connected Me segítségével akár egy mobiltelefon és egy táblagép között is kapcsolatot teremthetünk, pusztán azáltal, hogy a két eszközt egyszerre érintjük meg. STB stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!