Mi késztet valakit arra, hogy még mindig higgyen Istenben?
Elég csak megnézni egy híradót.. Folyamatos a rengeteg igazságtalanság, kegyetlenkedés, gyilkolás. Milliók éheznek, szörnyű betegségekben vegetálnak, mindennaposak a rengeteg halálos áldozatokat követelő természeti katasztrófák. És ha ez még nem elég, milliárdokat kizsákmányolnak, tönkre tesznek anyagilag, folyamatosak népirtások, háborúk. Pl közel keleten mindennapos a kegyetlen ocsmány módon véghezvitt kivégzések (liveleak.com-on nagy gyűjtemény van a tőrrel lefejezésekből, kínzásokból, kivégzésekből). Vagy a legújabb esemény ahol több tucat ártatlan gyereket lemészárolt egy pszichopata. A rendszeres bűnözésre (szintén gyilkosság, rablás, nemi erőszak) meg ki se térjünk.
És akkor ezek után van ember aki szerint ott ül az égben egy mindenható(!), hangsúlyozom mindenható, aki ráadásul még kedves és szerető is, és mindezeket a legnagyobb közönnyel szemléli, a kisujját sem mozdítva.. hagyjuk már..
tegnap 19:33
Igen, mondjuk ebben van logika.. Végső soron válasznak is fel lehet fogni a kérdésre.
ma 09:19
Tisztában vagyok az emberiség problémáival és ezek gyökereivel. De ha behoznak a képbe egy mindenhatót aki mindezeken segíthetne, miért kezd hinni benne több száz millió ember? Őket sosem érdekelte miért is nem segít ha segíthetne? Ez szülte a kérdésem, nem tehetek róla, hogy vakhit helyett gondolkodok.
Fura egy példa amit írtál, de marha jól tükrözi a "buta és megtéveszthető" hívőt, aki fénynek hiszi a magában lévő sötétséget. (jajj bocsánat az ismételt sértésért! de vigasztaljon, hogy nyilván meg lesz a büntetésem emiatt halálom után..alig várom..)
De most komolyan, szerinted azért nem segít az Istened mert nem akar bajlódni veled?
Nézd meg a képet!
A férfi akinek épp most ölték meg a kisgyerekét (és rajta kívül még két tucat másikat), értetlenül és zavarodottan bámul Istene felé, nem nehéz kitalálni mik járhatnak a fejében.
De Isten azt mondja: "Most mit nézel?! Minek segítsek? Úgy is kitalálsz majd valami más problémát, már unom, inkább főlj a levedben (te okoztad). Majd a 2.0 életben (mennyországban) megpróbálok kellemesebb életet fenntartani.. ha már a béta verzió nem jött össze" Ez kész röhej, de az még nagyobb, hogy te elhiszed ezt, és még érvként is felhozod..
Másik: és szerinted az a szabad akarat korlátozása, ha nem enged átlépni egy korlátot amin túl biztosan megsérülsz? Ja, és ez is bizonyítéka, hogy a szerető mindenható létezik. Ehhez már nem fűzök kommentárt.
Nem, nem jól értelmezted amit írtam. Isten attól hogy mindenható, nem ugrálhat minden probléma miatt ide hogy megoldja helyetted. Akkor mi értelme az életednek. Amit te felhoztál példának a lehető leg szélsőségesebb példa mait ma találni lehet. Mindenkit megbotránkoztatott ami ott történt. De mindez nem Isten hibája. Nem tudom ismered e a részleteket, hogy állítólag az elkövető anja fegyvergyűjtő volt(már ez is nevetséges hogy engedélyezett amerikában a fegyvertartás) és a drágalátos fiacskája debil volt, nem volt tiszta és ennek tudatában mégis fegyvereket tartottak a házban. A gyerek kinyírta az apját a testvérét és az anját is. Ez a rengeteg hiba ami itt halmozódott valóban Isten hibája és ha nem is akkor neki kötelessége lett volna mindezt leállítani? Miért is? hogy legközelebb egy másik barom tehesse meg ugyan ezt. Tudod az ember nagyon nehezen és csak szenvedés árán tanul. Tudom most k*rva szarul hangzik de ezt vehetjük tanuló pénznek is.(azért merek ilyen sarkallatosan fogalmazni mert te is szélsőséges példát hoztál fel)Ugyanis ha figyeled a híreket be akarják tiltatni a fegyvertartást otthon. Nem lesz legális ezután. Igen drága ár ezért de ha csak ebből tanul az ember ám legyen. Ha ezt megakadályozta volna, lehet a következő a te gyermeked lenne a következő iskolában. Te ezt bevállalnád??Nagyon furcsán gondolkodsz hallod és meg sem akarod hallani ami én mondok csak ellent mondasz nekem. Mindegy mit mondok te annak az ellenkezőjét fújod. Gondolkozz egy kicsit.
Következő:Másik: és szerinted az a szabad akarat korlátozása, ha nem enged átlépni egy korlátot amin túl biztosan megsérülsz? Ja, és ez is bizonyítéka, hogy a szerető mindenható létezik. Ehhez már nem fűzök kommentárt
Ezt mikor is mondtam? Bocs de nekem ez nem jön vissza... Kicsit fejtsd ki bővebben.
Kérdezőnek! egy idézet, de sokat mondó és elgondolkodtató...
Gyakran megkérdezik az emberek a vallások képviselőit:
Ha van Isten, miért engedi meg azt a sok szenvedést és bajt, amely
világunkat sújtja, benne a sok ártatlan embert és gyermeket?
Az alábbi interjú találó választ ad a kérdésre.
Az ismert amerikai lelkész, Billy Graham leányával,
Anne Grahammel készítettek interjút az egyik
rádióműsorban, amelyben Jane Clayson riporternő
megkérdezte őt az utóbbi idők borzalmas
eseményeivel kapcsolatban:
- Hogyan engedhette meg Isten, hogy ilyenek
történjenek?
Anne nagyon mély, éleslátásra utaló választ adott:
-Úgy hiszem, Istent nagyon elszomorítja, ami velünk
történik, ám évek óta azt mondjuk neki: menj ki az
iskoláinkból, a kormányunkból, és távozz az
életünkből. És ő, amilyen gentleman, csendben
hátrahúzódott.
Miképpen várhatjuk el Istentől, hogy
áldását és védelmét adja, ha egyben
arra szólítjuk fel,
hogy hagyjon bennünket békén?
O Hare (akit meggyilkoltak, testét nemrég
találták meg) panaszkodott, hogy nem
akar imádságot az iskoláinkban,
és mi azt mondtuk:
RENDBEN.
Azután valaki azt mondta, jobb, ha nem
olvassuk a Bibliát iskoláinkban.
A Bibliát, amely azt mondja:
ne ölj,
ne lopj és
szeresd felebarátodat, mint önmagadat.
és mi azt mondtuk:
RENDBEN.
Azután dr. Benjamin Spock azt mondta:
„ne fenekeljük el a gyermekeinket, ha rosszul
viselkednek, mert a kis személyiségük
megsérül, és lerombolhatjuk önbecsülésüket”
(Spock fia öngyilkos lett).
És mi azt mondtuk, egy szakember biztosan
tudja, miről beszél, és azt mondtuk
RENDBEN.
Aztán valaki azt mondta, hogy a tanárok és az
osztályfőnök jobb, ha nem fegyelmezik a
gyermekeinket, amikor rendetlenül
viselkednek. És az iskola vezetői azt mondták,
hogy a tanárok inkább meg se érintsék a
diákokat, nehogy ezzel rossz reklámot
csináljunk az iskolának, és semmiképpen sem
akarjuk, hogy bepereljenek bennünket.
És mi azt mondtuk:
RENDBEN.
Aztán valaki azt mondta, hagyjuk,
hogy diáklányaink abortuszt
végezhessenek, ha akarnak, és nem
kell, hogy ezt elmondják szüleiknek.
És azt mondtuk:
RENDBEN.
Aztán egy bölcs vezető azt mondta, mivel a
fiúk fiúk, és úgyis meg fogják tenni,
adjunk fiú diákjainknak annyi óvszert,
amennyit akarnak, és nem kell, hogy
erről szüleiknek beszámoljanak.
És azt mondtuk:
RENDBEN.
Aztán valaki, az általunk jelentős posztra
megválasztottak közül azt mondta, hogy
nem számít, hogy mit teszünk a
magánéletben, ha elvégezzük a
munkánkat. Újból egyetértve velük, azt
mondtuk, nem számít, mit tesz valaki
(beleértve az elnököt is) a magánéletben,
amíg van munkánk és a gazdaság jól
működik.
Aztán valaki egyre tovább lépett ebben a
csodálatban, és meztelen gyermekek
képeit publikálta, majd tett még egy
lépést, és ezeket elérhetővé tette az
Interneten.
És mi azt mondtuk:
RENDBEN,
a szabad szólás joga ezt lehetővé teszi
számukra.
És aztán a szórakoztatóipar azt mondta,
csináljunk tv- műsorokat és mozifilmeket,
amelyek az erőszakot, az erkölcstelenséget és
a tiltott szexet reklámozzák. És készítsünk
olyan zenefelvételeket, amelyek bátorítanak a
nemi erőszakra, a kábítószer-fogyasztásra, a
gyilkosságra, az öngyilkosságra és a
különböző sátáni témákat dolgozzák fel. És
mi azt mondtuk, ez csak szórakozás, nincs is
rossz hatása, és különben sem veszi senki
komolyan, úgyhogy, csak hadd menjenek.
Most pedig feltesszük magunknak a kérdést:
Miért nincs a gyermekeinknek lelkiismerete?
Miért nem tudnak különbséget tenni jó és rossz között? és
Miért nem okoz nekik problémát, hogy megöljék az
idegeneket, osztálytársaikat, saját magukat?
Talán, ha elég hosszan és keményen gondolkodunk rajta,
ki tudjuk találni.
Azt hiszem, elég sok köze van mindennek ahhoz a
mondáshoz:
hogy amit vet az ember, azt aratja.
"Kedves Isten, miért nem mentetted meg azt a kislányt, akit megöltek az
osztályban?
Tisztelettel, egy Érintett Tanuló„
És a válasz?
"Kedves Érintett Tanuló! Ki vagyok tiltva az iskolából.
Tisztelettel: Isten."
Furcsa, milyen egyszerű az embereknek
kivetni, kidobni ISTENT,
ISTENT
zagyvaságnak, értelmetlenségnek tartani
üzenetét, aztán csodálkoznak,
miért megy a világ a Pokolba.
Furcsa, mennyire elhisszük, amit az újságok írnak, de
megkérdőjelezzük, amit a Biblia mond. Furcsa,
hogyan mondhatja valaki "Hiszek egy Istenben",
miközben a Sátánt követi, aki egyébként szintén hisz
az Istenben!
Furcsa, hogy milyen gyorsan készek vagyunk az
ítélkezésre, és mennyire nem a megítéltetésre.
Furcsa, milyen gyorsan továbbküldjük a viccek ezreit
és azok bozóttűzként terjednek a köztudatban, de ha
az Úrról szóló üzenetekkel tesszük ezt, az emberek
kétszer is meggondolják, mielőtt továbbítanák.
Furcsa, hogy az erkölcstelen, obszcén,
durva és vulgáris dolgok szabadon
áramlanak a világhálózaton, miközben az
Istenről való nyilvános beszédet elnyomják
az iskolákban és a munkahelyeken.
Furcsa, hogyan lehet valaki Krisztusért
lángoló vasárnap és láthatatlan keresztény
a hétköznapokban.
Furcsa, hogy jobban érdekel, mit mondanak
rólam az emberek, mint az, hogy mit mond Isten felőlem!
Gondolkozol?
ma 12:52
Az a helyzet, hogy szerintem meg te nem akarod megérteni amiről beszélek, patt helyzet..
Szélsőséges példa pont arra jó, hogy élesebben kitűnjön a lényeg, de tudtam volna dúrvább példát is. Mindenesetre ez is jó példa volt, és általa te is rájöttél mekkora butaságot írtál. De a helyesbítés is sántít.. Most azt állítod azért engedi Isten a szenvedést, hogy azok által tanuljunk. Ez még rendben van addig a szintig, amíg ártalmatlan dolgokról van szó, de ami évezredek óta folyik a földön az nem az.
Na mindegy nem fogunk zöldágra vergődni, nem is szükséges, amúgyis már kaptam választ többé kevésbé.
ma 20:00
Én ezek miatt inkább az elfajzott liberális társadalmi berendezkedést okolnám. A mi létező szocializmusunkban is nagyrészt meg voltak oldva ezek a problémák, vagy fel sem merültek. Mindazonáltal tény, hogy manapság Isten egyre inkább háttérbe szorul. Az, hogy ennek köze van-e az általános elzülléshez, rejtély.
Először is meg szeretném köszönni eric_one válaszát, hisz ez minden kérdésre választ adott. Tökéletesen egyetértek vele. Én személy szerint még kiegészíteném néhány mondattal a kérdező felé:
Úgy tűnik bármit is mondunk, süket fülekre talál, ezért nem is értem miért tetted fel a kérdést. Azt viszont megmagyarázhatnád nekem, ha nem hiszel Istenben, akkor miért kérdezel butaságot Istenről? Ha nem hiszem hogy a vasorrú bába létezik, akkor nem okolom miért halt meg a gyermekem és miért nem segített neki, nem? Amiben nem hiszek, azt nem is vonhatom felelőségre, ezzel szemben te nekünk támadsz, hogy Isten hogy engedheti meg ezt vagy azt. Mi tudjuk a választ és el is fogadjuk, téged viszont nem kérhetünk arra hogy érts velünk egyet, hisz még Istenben sem hiszel ami nálunk alap. Egy számológépre nem lehet windows-t telepíteni, ilyen egyszerű. Ha egyszer elfogadod Isten létezését sokmindenben meg fog változni a véleményed, adig pedig hiába is tépjük a szánkat. Csak tudod az az érdekes hogy mi hívők sosem dörgöljük az orrotok alá ha tévedtek, ti viszont állandóan próbáltok kritizálni minket azért mert olyasmiben hiszünk amit a ti módszereitekkel nem lehet bizonyítani. Azért mégis megpróbálom belekötni abba amit mondtok. Ugye azt állítjátok nem hisztek Istenben mert nem találkoztatok vele és nem is szólt hozzátok. Nos mondok nektek 2 dolgot amit soha nem is fogtok látni és hallani sem, mégis elfogadjátok a létezését az alapján, mert valamelyik tudós azt mondta: tehát az első au ultra ibolya fény, vagy a röntgen sugár, a hásik dolog pedig a ultra hang, vagy más névem magas hullámhosszú hangok. Ezek egyikét sem lesz képes az ember meghallani vagy meglátni, mégis elfogadjátok a létezését mert egy tudós (aki korábban laposnak vélte a földet, majd a világ közepének, és világ vége is volt ahonnan le lehetett esni XD) ezt mondta nektek. Vicces. Tehát ezt a logikát tovább vezetve ha a tudós társadalom holnap azt mondja: Isten létezik, ti birkamód együtt bégettek majd velük: igeeen. Nincs egy saját gondolatotok sem. Mindazt mit "tudtok" mások találták ki és bizonyították létezését. Én ezzel nem azt mondom, hogy amit kitaláltak nem létezik, csak éppen ezt egyik átlag ember sem kérdőjelezi meg, hisz arra is lusta hogy utánna járjon, így elfogadja amit mondanak neki. Ezzel szemben mi amiben hiszünk arra vagy mi jöttünk rá, vagy pedig átéltünk valamit ami alapján kijelenthető: Igen, Isten létezik.(az igazi vallásos emberekről beszélek, nem a megkeresztelt de nemtörődöm emberekről). Egy szónak is száz a vége: Mi csak elbeszélünk egymás melett mert se én sem pedig te nem tudjuk megérteni a másik logikáját. És ez így rendben is van mindaddig, míg nem kezdünk el kötekedni valami buta kérdéssel. Mert hasonót én is tudnék kérdezni, de most nem ez a cél. Legyen szép napotok.
«Mi késztet valakit arra, hogy még mindig higgyen Istenben?»
A belátás, hogy helytelen dolog Istent felelőségre vonni, hogy Isten NEM egy valaki, nem egy személy, hanem egy Mindenható Törvény, egy Vezérlő Alapelv mindenben; Isten minden Hatalom, Bölcsesség és Szeretet kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk mindenütt; Isten az Eredeti Önfejlesztő Ihlet, melynek minden más létező dolog a FEJLEMÉNYE – nem teremtménye.
Kérdező te nagyon el vagy tévedve,látszik hogy fogalmad nincs róla miben is hisz a legtöbb hívő..
Az is látszik hogy a Bibliát sem nyitottad még ki soha az életben,akkor talán ragadna rád valami más a sz*ron kívül is
Kérlekszépen én is hiszek Istenben,és nem egy szakállas bácsinak képzelem el egy bottal aki őrködik az emberek hülyeségei felett
Ez még a 8 éves szint
Abban hiszek hogy a világnak Isteni eredete van,és következménye lesz annak ahogy élsz
Vagyis nem mindegy hogy röhögve legyilkolsz 100 embert,mert mér is ne,úgy se lesz semmi,max 20 évre sittre vágnak egy lakosztályba,mint Breiviket,vagy normális életet élsz és próbálsz jó lenni másokhoz
Másrészről meg nem Isten tehet róla hogy sok hülye ember van,elvégre szabad akaratot kaptunk,mindenki azt csinál,abban hisz amiben akar
De ha baromságokat csinálunk,kapzsik,önzőek vagyunk az ne Isten hibája legyen már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!