Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova Tanúi nevezetű...

A Jehova Tanúi nevezetű szekta vajon mennyit költhet a kiadványaik megszerkesztésére, terjesztésére?

Figyelt kérdés
Úgy értem az Őrtorony és Ébredjetek nevezetű kiadványaik telis-tele vannak színes, és eléggé giccses képekkel,amit folyton terjesztenek...ezt az összeget célszerűbb lenne másra is felhasználni, pl adományozásra...nem gondolják a kedves tanúk?? Vagy leredukálhatnák egy folyóiratra, így is jutna pl adományozásra, ami jobb színben festené le őket....
2012. dec. 8. 15:30
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
78%

Volt már a kezemben kiadvány, amin gondolkodtam is.

Az egyiken az apostolok képe is rajta volt, mind európai, skandináv, ír, germán kinézettel, zsidó csak egy volt közte, mogorván, Júdás. A többi mind barátságos, kedves, mosolygós.

Szerintem ez nagyon gyermeteg propaganda, hiszen köztudott, hogy minden apostol zsidó volt, részben még Jézus is.

Kiadványaik számomra túl egyszerű magyarázatokat nyújtanak, de elolvasom őket és engem nem zavar, ha téríteni próbálnak, mert megértettem, hogy csak a javamat akarják, mikor meg akarják menteni a lelkemet.

Elképzeléseik vitathatóak, hozzáállásuk a világhoz nem tökéletes, de ezt senki nem mondhatja el magáról.

Amíg a világ vége várásával foglalkoznak, engem nem zavarnak. Beszélgetni is jó velük, az ember mindenképpen fejlődik, ha gondolkodik, kommunikál.

Az is világos számomra, hogy eme földi lét szerintük nem a legfontosabb, ezért érthető, ha inkább a szerintük helyes útra való késztetésre fordítják az energiát és az anyagiakat.

Megérteni megértem, de nem értek vele egyet. Szerintem nincs más lét, csak ez az egy, ezért az energiát fölöslegesen tékozolják és elmulasztják az egyetlen valódi esélyt, hogy igazán segíteni tudjanak.

Ha a baptisták valóban ezt teszik, akkor tanulmányozni fogom hitvallásukat.

Köszi Musztafa, az Iszlám hívei segítik a szűkölködőt?

2012. dec. 9. 04:56
 12/29 anonim ***** válasza:
89%

"Szeretetszolgálatot tartanak fent, ahol FIZIKAILAG segítenek egyes rászorulókon. Közben hazugságokat, istenkáromló tanokat hirdetnek Istenről és Jézusról,"

Na, azért ez fájt. Amúgy a Baptista Szeretetszolgálat, és az Ökomenikus Szeretetszolgálat sem végez térítő tevékenységet a munkája közben. Nem önreklámra használják a segítségnyújtást. A Jehova tanúinál viszont a térítésnek prioritása van mindennel szemben.

2012. dec. 9. 05:26
 13/29 anonim ***** válasza:
88%

29% Jehova tanú!

Bocs hogy beleszólok, talán most először Mustafa33 írta meg nektek a valóságot.

Lehet fáj az igazság, és sértésnek veszed fel.

Nekem sok tapasztalatom van Jehova tanúival, sajnos elvakultságukban nem veszik figyelembe az irgalmas szamaritánus példázatát.

Megfigyeltem, hogy csak akkor segítenek valakin, ha az érdekük ezt kívánja. Ha Jézus tanait követnék, nem az őrtornyot és az ébredjeteket terjesztenék, hanem a felebaráti szeretetet.

Máté 5:46

" Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, micsoda jutalmat veszitek? Avagy a vámszedők nem ugyan azt cselekszik -e?"

2012. dec. 9. 11:14
 14/29 anonim ***** válasza:
10%

Kedves válaszolók! Ti elolvastátok figyelmesen, amit eddig írtam? Ott nem feltételezésekről, hanem tényekről írtam. A felebaráti szeretet gyakorlásáról is írtam egy példát, ami mint szellemiség jellemző Jehova Tanúira - nem csak akkor és ott Floridában. Jó lenne nem előítélettel vagy éppen rosszindulattal hozzáállni a kérdéshez. Én pontosan tudom miről beszélek, ti pedig a tényekkel szembemenve csak vagdalóztok.

"Az is világos számomra, hogy eme földi lét szerintük nem a legfontosabb"

Kedves 11-s válaszoló, ez alatt mit értesz, mi a "nyilvánvaló" számodra?

"ezért érthető, ha inkább a szerintük helyes útra való késztetésre fordítják az energiát és az anyagiakat.

Megérteni megértem, de nem értek vele egyet."

Egyetértesz-e azzal, hogy az, amit tanítanak valamely vallásos csoportban a gyakorló híveknek, mint "igazságot", az általában mélyen befolyásolja a hívek cselekedeteit?! Ugye tagadhatatlan, hogy a sok ezer magát kereszténynek valló csoport (hogy csak a "kereszténységnél" maradjunk), sok ezerféleképpen adja elő ugyanazt az igazságot, mely a Bibliában van? Jelentős részük a felismerhetetlenségig eltorzítja annak krisztusi tartalmát? Ugye egyetértesz vele, hogy ezek az eltérések határozottan megmutatkoznak a viselkedésükön, vagyis ahogy Jézus fogalmazott: rossz gyümölcsöt teremnek, mivel valójában nem Jézus tanítását követik, hanem az emberi hagyományaiknak engedelmeskednek és emberi parancsokat hajtanak végre! Jézus azt mondta, hogy "jó gyümölcsöt" azok teremnek, akik betartják az Ő parancsolatait és az Ő szellemében élnek.

Tehát mindezek után nem világos-e, hogy az oktatás milyensége, minősége, IGAZSÁGTARTALMA messze meghatározza az egyházak viselkedését jó és rossz irányban is? Ha ez így van, akkor mi lehet a világban a legnagyobb probléma, minek a hiányától szenved a legjobban a föld? Az igazság ismeretének a hiánya, mely képes lenne a Biblia szerint, sokak káros vagy (ön)pusztító életmódját és viselkedését megváltoztatni! Ha a tanítás igazságtartalmának az erejét kétségbe vonjuk, magát a Bibliát vonjuk kétségbe. Jehova Tanúi ezért sikeresek abban, amiben a legtöbb egyház nem, vagyis képesek nemzetközi szeretetben és békében együtt élni akkor is, mikor a világ (egyházai is) egymást gyilkolássza megosztott állapotában. Ezt, ahogy az eddigiekből kiderül, NEM maguknak köszönik, hanem annak a szellemnek, melynek Jehova Isten a birtokosa.

"Nekem sok tapasztalatom van Jehova tanúival, sajnos elvakultságukban nem veszik figyelembe az irgalmas szamaritánus példázatát."

"Megfigyeltem, hogy csak akkor segítenek valakin, ha az érdekük ezt kívánja."

Bizonyíts, ne csak a sötétségedet terjeszd! Nagyon rossz megfigyelő vagy, mert ezt a te elvakultságod mondatja veled. A hírek nem erről szólnak. Jehova Tanúi segítenek mindenkin a környezetükben, de erre nem építenek ipart. Tisztában vannak ugyanis vele, hogy azzal a szellemi táplálékkal, melyet a bibliából megismertetnek az emberekkel, sok baj forrását kerülik el majd. Sok baj, szenvedés, nyomor abból származik, hogy az emberek nem tartják magukat a bibliai alapelvekhez.

Tehát részben ezért helyezik a hangsúlyt ÉRTELEMSZERŰEN az oktatásra, mint ahogy Jézus is ezt tette (Máté 6:24-34).

2012. dec. 9. 13:48
 15/29 anonim ***** válasza:
93%
29% elég fura, hogy te a világosságot sötétnek látod? Talán nem tiszta a látásod?
2012. dec. 9. 14:13
 16/29 anonim ***** válasza:
93%
Aki a világosságot sötétségnek látja, annak nem nem tiszta a látása, hanem VAK!
2012. dec. 9. 16:03
 17/29 anonim ***** válasza:
22%

Egy szónak is száz a vége.

Jézus nem az anyagiakra fektette a hangsúlyt elsősorban ami az írásokból kitűnik.

De sokan csak a fizikai segítségért mentek hozzá, és a többi nem érdekelte Őket.

Amit idéztem Páltól azt nem lehet másként értelmezni:

Mindenkinek segíteni kell, de elsősorban a saját hozzátartozóknak.

(Galácia 6:10) 10 Azért tehát, amíg kedvező időnk van rá, tegyünk jót mindenkivel, de kiváltképp azokkal, akik hozzánk tartoznak a hitben.

Ha megfigyeled a Bibliát, biztos, hogy sokaknak segítettek, de legelőször azoknak küldtek "fizikai"segítséget" akik egy hitben voltak velük,Mint írja is a megalakult gyülekezetek kaptak és akik oda tartoztak,

Én sehol nem olvastam, hogy a rászorult Római katonák vagy egyéb emberek hatalmas segítséget kaptak a keresztényektől.

Főleg hogy sok keresztényt ezek az emberek kivégeztek,

Egyébként is elkülönülten éltek a világtól ők is az azaz nem csatlakoztak semmilyen világi vagy politikai tevékenységekben.

ezért aztán nem is néztek rájuk semmilyen országban jó szemmel.

Olvasd el értelemmel kiknek küldtek elsősorban a segítségükre a keresztények.az "idegen"hamis vallásúaknak" vagy az övéiknek?...

2012. dec. 9. 22:57
 18/29 anonim ***** válasza:
92%
Farizeusi hozzáállás. Olvassátok már el az irgalmas szamaritánus történetét!
2012. dec. 10. 05:31
 19/29 anonim ***** válasza:
12%

18-s válaszolónak! Te csak ne vádaskodj oktalanul, mert bizonyítani azt most sem kell neked, minek azt. Csak kiforgatni a Bibliai igazságokat is, ez úgy látszik kiválóan megy. Az irgalmas szamaritánus története vajon azt példázza, hogy ha az igaz egyház nem épít ki ipart ebből a fizikai segítségnyújtásból, akkor nem is teljesítheti a szamaritánusi mintát? Milyen hülyeség ez? Erről szól a Szentírás?

Nem is beszélve arról, amit már írtam, hogy ezen egyházak azon túl, hogy írásellenes módon felborítják a szellemi és a fizikai dolgok egyensúlyát, még a szellemi dolgokban is istenkáromló és hazug dolgokat tanítanak!

2012. dec. 10. 09:42
 20/29 anonim ***** válasza:
13%

Pontosan.

Meg azért nézzük már, meg, hogy akiknek adakoznak illetve támogatnak hányan változtatnak az életükön és lesznek keresztények a minden napjaikban.

Ugyan úgy élnek, mint ha semmi nem történt volna.

Hálátlanok....

Jézus is segített 10 lepráson aztán csak egy ment vissza megköszönni.

Szerinted Jézus azt tanította, hogy örökös segítséget kell nyújtani azoknak akik nem fejeznek ki hálát, és maradnak erkölcstelen életű emberek?

Még beléd is rúgnak, mint Jézusnál is, akiknek segített, azok is ott kiabáltak Ponciusnak, hogy feszíttesse oszlopra, előtte meg adott nekik enni.

A teremtő sem fog örökké megbocsátani.

Te is csak egy darabig nézed el a gyermeked helytelenségét, és amikor elég volt nyilván fegyelmezed,,, vagy akkor is ajándékot veszel neki mikor szóban vagy tettben megaláz téged?....

2012. dec. 10. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!