Van itt olyan, aki valaha végig olvasta a Bibliát és nem keresztény?
Vannak emberek, akik leszokták rakni, ha olyan dolgot hallanak, amit nem értenek vagy nem tetszik nekik, esetleg sikerült az általuk kreált gondolatot igazolni néhány mondat alapján.
Azok, akik állítólag normálisan elolvasták ezt a könyvet és értelmetlenséget találtak, utána jártak a témának?
Mert a net és az iskola + rossz emlékek alapján kritizálni valamit nem túl célszerű. Gúnyolódni pedig szánalmas, ha magunkban kellene keresni a hibát (vagy pont azt gúnyoljuk, ami bennünk található meg).
Biztos vagyok benne, hogy már most beletapostam néhány embernek a lelkébe azzal, hogy azt mertem feltételezni, hogy a Biblia logikus. Ezt sem igazán értem, hogy miért van. (főleg olyan emberek esetében, akik nem értik és nem olvasták a könyvet)
Például a Bibliában van ilyen kijelentése:
"Ha vak vezet világtalant, akkor mindketten gödörbe esne"
Mondjuk ha ezt valaki képes szószerint venni, akkor is igaz lenne.
De vannak olyan emberek, akik ilyenkor felhábordonak, hogy fúj a Biblia gúnyolja a vakokat.
Szerintem ilyenkor nem a Bibliával van a baj:
1. Nem gúnyolta a vakokat, nem is beszélt róluk.
2. Az illető szövegértésével lehet valami gond.
Ez most csak egy egyszerű példa volt, mert ez jutott eszembe.
Ha pedig bűnösök vagyunk, nyílván nem tetszik, ha a szemünkbe mondják a tényeket. Hiszen sokan azt szeretik hallani, hogy nyugodtan lopd meg a másikat, nyugodtan ölj. Egy életed van, utána meg alszol.
Nyugodtan utálhattok, de szerintem nem velem van baj ebben az esetben. (persze velem is vannak bajok, én sem vagyok tökéletes stb..., de most nem ez a téma).
Köszönöm a normális válaszokat!
Az Ószövetséget többször is. Alapvetően társadalom építési élettanács az egész. Egy ősi Indul a bakterház, mint ilyen érdekes olvasmány. 3 tartalmi elemet vetettek be szerény rálátásom szerint:
Amit láttak, azt írták le.
Amit megértettek, azt írták le.
Az előző kettőt valláshatalmi érdekből módosították.
A hatalom pedig nagy úr
Egy kis saját kivonat:
Nem szabad igazat adni az asszonynak, mert utána már kötelező: "Hogyha nem szólván nem szól néki a férje egy naptól fogva más napig, akkor megerősíti minden fogadását, vagy minden kötelezését, a melyeket magára vett; megerősíti azokat, mert nem szól néki azon a napon, a melyen hallotta azt." A női egyenjogúság első elismerése:) Mózes IV. könyve 30. rész
És esetleg: a frigysátor és frigyláda okozta villamos balesetek kiértékelése egy érintésvédelmi bírósági szakértő által:)Üdv
Ateista vagyok. Azaz nem hiszek Istenben. Hiszem azt, hogy halál után megszűnik a tudatunk, és szétoszlik.
Elolvastam, és nem győzött meg, nem változott a nézetem.
Az ószövetség, mint olyan a zsidó tórákból lett összerakva. (Mondhatni bevezető rész)
Az újszövetség (amin ugye a keresztény vallás alapul, olyan evangéliumokból tevődik össze, ami a Niceai zsinat korában (I.u.: 325-ben) az akkori római birodalmi politikának leginkább megfelelt. (Maga a történet lényege)
Azaz az igazság Jézusról nem feltétlen az, ami le van írva a Bibliában.
Zárszónak betették a Jelenések könyvét. Ami a jövőt vetíti elénk.
Valójában, a bűnösség nem azon múlik, hogy hiszel-e vagy sem. Hiszen le van írva: olyanok is lesznek a végítélet idején, akik nem hisznek, és mégis a mennyországba jutnak.
A katolikus tanok meg.... gyónj, és bűnöd megbocsájtást nyer. Ugyan. Ha bűnt követtél el, az megmarad. Ahogy a lelkiismeretedet is terhelni fogja.
Teljesen mindegy miben hisz valaki vagy hisz-e egyáltalán, a lényeg hogy becsülettel végig élje az életét. Na persze nem azért mert valamikor lesz egy isteni ítélet hanem azért mert a halál utáni következő percekben már elindul a lélek és ahol majd végig kell haladni az az út ha nem is úgy ahogy a vallások kiszínezték, mert semmiféle alvilág, vagy alvilági lények nincsenek, még is az út amit meg kell tennie a léleknek az maga a pokol lesz ahol a lélek vagy átjut vagy megsemmisül.-- majd csak azután érkezik el a Föld szívéhez ahova ha belép, halhatatlan energiává válik és az a gyanúm megszűnik, mint önálló akarat, önálló létezés mert felerősödik, azonosul, és eggyé válik az isteni energiával.
Hiába gondolják az emberek majd meggyónom a bűneimet egy papnak, az semmit nem ér, lehet hogy megkönnyebbülünk, de az elkövetett gazemberségek, hazugságok, s egyéb komolyabb hibák, amelyek életellenesek, mind ott maradnak változatlanul a lélekszálán. S ezek befolyásolják a lélek sebességét, lassítani fogja a haladását ami egyenlő a pusztulással a lélek számára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!