Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért tanítják ezt?

Miért tanítják ezt?

Figyelt kérdés

Ülök hittanórán a hittantanár arról beszél, hogy hazudni bűn. Egyszer csak felveti az egyik osztálytársam, hogy "Ha hazudni bűn miért mondják a kisgyerekeknek, hogy a Jézuska hozza az ajándékokat?" Erre, úgy reagált, hogy: "Olyan jó érzés azt hinni, hogy a Jézuska hozza az ajándékokat nem?" De, de mondja mindenki. DE AZ IS HAZUGSÁG NEM?

Egy másik példa, hogy a muszlinokról tanultunk, meg Allahról és szinte lehülyézte a muszlinokat, mert Mekkába mentek egy meteorhoz zarándokolni. A keresztény Isten meg azt tanítja, tartsuk tiszteletben egymás hitét. De mégis az eddigi 3 hittantanárom közül egyik se tartotta be. Akkor, ha ellentét van az elmélet és gyakorlat között, minek tanítják? Semmi bajom a vallásokkal, de bort isznak vizet prédikálnak.

2012. nov. 15. 17:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
18%
Nincs kommentár előzőnél a pont.
2012. nov. 16. 16:06
 22/26 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem viszont Jézus a tiszta szándékot, szeretetet,jóakaratot, nézi és nem azt, hogy elszámolták magukat az emberek vagy nem. Minden esetre az legyen a legnagyobb bűnünk, hogy Jézus nevében ajándékot veszünk a gyerekeknek, majd csak kimagyarázzuk az Úr előtt valahogy.Hazugságnak még akkor sem nevezném, ha valaki csupán csak hagyománytiszteletből tartja meg a karácsonyt szeretteivel. Hát, nem vagyunk egyformák, mi így, ti úgy.
2012. nov. 16. 17:42
 23/26 anonim ***** válasza:

Visszanézve amit írtam félreérthető. A kicsi, kegyes hazugságoknak sem vagyok pártolója, mert ezek miatt rászokhatsz az igazi hazugságokra, úgyhogy ne tedd. Azért, mert a gyerekednek azt mondod hogy Jézus hozza a fizikai értelemben vett ajándékot még nem szoksz rá a hazugságra mert ez egy évben egyszer van. De kicsit sem szabad füllenteni mert az igazi hazugságra visz.

Az 5-ös példa azért más mert ott valaki ellen igazságtalanul akarnak nagyon rosszat cselekedni, te csak ezt akadályozod meg.

2012. nov. 16. 19:42
 24/26 anonim ***** válasza:

Ha ennyire józanul gondolkodsz, akkor mi a frászkarikának jársz hittan órára?

Bármit tanítanak annak a fele se igaz elhiheted nekem.

egyébként a hazugság nem bűn, viszont önpusztítás. Mert minden egyes kimondott hazugság, dupla gondolat feszültséget alkot a lélek szálán, mert ott van a ki nem mondott is ami elé kerül a kimondott.

minél több hazug szó hagyja el valakinek a száját annál lassúbb lesz a lélek. Minden kimondott hazugság után egyre komolyabb bűnt képes valaki elkövetni mert a hazugságból ered, minden aljas cselekedet is.

2012. nov. 23. 07:41
 25/26 anonim ***** válasza:

"dupla gondolat feszültséget alkot a lélek szálán", "annál lassúbb lesz a lélek"

Te ilyen atlantiszi fényjáró vagy ugye?

2012. nov. 24. 16:13
 26/26 anonim ***** válasza:

25/ ilyen atlantiszi baromság? istenments!

Nem csupán ismerem az emberi lélek mi valójában, mert érzékelem és valamikor amikor fiatalabb voltam szóval gyermekkoromtól 50 éves koromig képes voltam kilépni a testemből a lélek energiámmal-- tehát láthattam, érezhettem, és élvezhettem a végtelen Teret

Tehát láttam, gondolkodtam, érzelmeim voltak. A saját lélek energia szálaimat látni csak a karomat láttam de nekem az is elég volt.

Az egészet viszont önmagamon és másokon érzékelem-- a kínaiak egyébként i.e. 3000 óta ismerik.-azóta szurkálgatják tűkkel!

Na most innen tudom hogy a gondolat nem az agyban születik hanem a lélek szálakon és soha semmit nem felejt el-- az agy a memória és vezérlő egység--

Csak a kettő együtt alkot fantáziát, múltat és előre a jövőbe gondolkodás tervezést.

HA bármelyik energia szálrendszer hiányzik akkor a beteg komában marad örökre. vagy is ha elpusztul az agy sejtek akkor hiába van ott a gondolati lélek komában marad.

Ha az agy nem sérült de későn hozták vissza az életbe újraélesztésnél, mert a gondolati lélek eltávozott, akkor is örökre komában marad.

Szóval 25/ nem vagyok semmiféle humbuk fényszektás marhaságban de vallásos se vagyok.

2012. nov. 25. 01:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!