Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért tanítják ezt?

Miért tanítják ezt?

Figyelt kérdés

Ülök hittanórán a hittantanár arról beszél, hogy hazudni bűn. Egyszer csak felveti az egyik osztálytársam, hogy "Ha hazudni bűn miért mondják a kisgyerekeknek, hogy a Jézuska hozza az ajándékokat?" Erre, úgy reagált, hogy: "Olyan jó érzés azt hinni, hogy a Jézuska hozza az ajándékokat nem?" De, de mondja mindenki. DE AZ IS HAZUGSÁG NEM?

Egy másik példa, hogy a muszlinokról tanultunk, meg Allahról és szinte lehülyézte a muszlinokat, mert Mekkába mentek egy meteorhoz zarándokolni. A keresztény Isten meg azt tanítja, tartsuk tiszteletben egymás hitét. De mégis az eddigi 3 hittantanárom közül egyik se tartotta be. Akkor, ha ellentét van az elmélet és gyakorlat között, minek tanítják? Semmi bajom a vallásokkal, de bort isznak vizet prédikálnak.

2012. nov. 15. 17:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
(Jelenések 21:8) 8 De a gyávák, hitetlenek, szennyükben undorítók, gyilkosok, paráznák, spiritizmust gyakorlók, bálványimádók és az összes hazug osztályrésze a tűzzel és kénnel égő tóban lesz. Ez jelenti a második halált.”
2012. nov. 15. 20:48
 12/26 anonim ***** válasza:
Bakker 11-es, neked is csak ennyi örömöd van az egész életben.
2012. nov. 15. 21:03
 13/26 anonim ***** válasza:
51%

A hazugok jutnak a második halálba. De a gonosz emberes példán látszik a kisebb rossz elve. Olyan ez, mint mikor mész a templomba megszentelni az Úr napját de közben látsz egy balesetet. Odamész segíteni a balesethez akkor is, ha így lekésed a misét/istentiszteletet.

Természetesen a hazugság alapesetben bűn, ahogy 10-es leírta, de az 5-ös példája kivétel a katolikus tanítások szerint. Ezt a példát már láttam egy hittan könyben is.

2012. nov. 15. 21:12
 14/26 anonim ***** válasza:
Bocs, hittankönyvben.
2012. nov. 15. 21:12
 15/26 anonim ***** válasza:
Hát igen, 11 nagy partiarc lehet.....:D
2012. nov. 15. 21:19
 16/26 anonim ***** válasza:

Nekem erről a hazugsággal nincs semmi gond felfogással Jézus szavai jutnak eszembe:

Jn 4,23 De eljő az óra, és az most vagyon,

amikor az igazi imádók lélek ben, és

igazságban imádják az Atyát: mert

az Atya is ilyeneket keres, az ő

imádóiul.

Jn 4,24 Az Isten lélek : és a kik őt imádják,

szükség, hogy lélek ben és

igazságban imádják.

2012. nov. 16. 03:59
 17/26 Salx Narval ***** válasza:
Hát nézd, már többen jelezték, hogy ennyire nem kell szigorúan venni ezt a dolgot, én is ezt tanácsolnám. Szerintem a hittantanárod is erre szeretett volna utalni, csak nem fejtette ki bővebben, kár mert bizonyára eltudta volna magyarázni. Talán tévedett is, hogy kétségeket hagyott bennetek, de lehet, hogy elég nagynak tartott benneteket ahhoz, hogy magatok is értsétek a hazugság és hazugság közti néha óriási különbséget. Biztosan hallottál már a kegyes hazugságokról és a jó szándékú mások érdekében és nem mások ellen elkövetett hazugságokról. A fentebb említett mesék is jó példák erre. A gyermekek becsapása, karácsonykor, húsvétkor, talán annyiban furcsa, hogy néhol tényleg kimerül az egész ünnep az ajándékok osztogatásából, eszem, iszom-ból, de hazugságnak még így sem nevezhető. Mindenkinek tudnia kell és tudja is szerintem mindenki,hogy mikor hazudott bűnös, gonosz, szándékkal és mikor mások érdekében.
2012. nov. 16. 06:40
 18/26 anonim ***** válasza:

Az igazság néha fájdalmas lehet, de kérdezem Én Jézus hazudott volna bizonyos dolgokban mert fájt volna az embereknek?

Mindig igazat mondott, így őrizte meg a hitelességét a mondani valójának.

2012. nov. 16. 08:58
 19/26 Salx Narval ***** válasza:
Tegyük fel, hogy így volt, bár szerintem a kegyes hazugságot neki is elnéznénk, pláne, hogy ezzel örömöt szerez egy gyermeknek,vagy nem? Szerintem simán előfordulhatott a 33éve alatt, hogy jóakaratból füllentett, vagy épp elhallgatott valamit, valaki érdekében. Nyilvánvalóan, apró, hétköznapi dolgokra értendő.De lehet, hogy tévedek és neked van igazad, minden esetre nálam ettől nem lenne kisebb, sőt.
2012. nov. 16. 10:25
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy Pál apostol írta: "Te, aki mást tanítasz, magadat nem tanítod? Te, aki azt prédikálod: „Ne lopj”, lopsz?"

Sajnos sok vallásban ez a helyzet. De a kérdésed válasz azoknak is, akik azon akadnak fent, hogy Jehova Tanúi miért nem ünneplik a Karácsonyt. Egyrészt ezért sem. Mert nem szabad hazudni. Másik dolog, hogy hivatalosan el van ismerve, hogy Jézus nem karácsonykor született. Tehát ezzel nemcsak másnak hazudnánk, hanem magunknak is.

2012. nov. 16. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!