Igaz lenne? Nagyon durva (Hit Gyülekezete)
na tudod mit én most felkapcsolom a Vidám Vasárnapot, és várom, hogy olyan téveszméim támadjanak, minthogy egy kólásüvegből vizeletet igyak. Igaz, hogy katolikus vagyok, de ha ez a vallás ennyire ördögi, hátha még egy meggyőződéses katolikust is képes "behálózni", skizofrénné tenni. Hihetetlen, hogy ilyen engednek a tv-ben sugározni, hiszen mindenki számára veszélyes, ha a Bibliából hallgat idézeteket! Nem is értem, hogy vetíthetnek ilyen ördögtől valót, amitől elmegy az ember esze..
-.-
Nem olvastam el a válaszokat, lehet, hogy már mondta előttem valaki ezt.
Ha igaz a történet! Én úgy gondolom, hogy a "szeánszon" sokan voltak. Nem egyszemélyes szeánszokat szoktak tartani, bár én úgy gondolom, hogy Istentiszteletnek nevezik inkább, mint szeánszoknak. A sok ember közűl nem vitték be az összeset pszichózissal, skizofréniával, igaz? Attól, hogy valaki bekattan, egyáltalán nem biztos, hogy a bekattanása pillanatában jelen lévő események a hibásak. A Hit gyülekezetébe rengetegen járnak, szinte kivétel nélkül egyik sem orvosi eset. A véleményem szerint is tömeg-hülyítés is zajlik ott, de ez olyan agymosás, amivel nap mint nap szembesülhet az is, aki nem vallásos.
Tehát az illetőt kell vizsgálni, nem a gyülekezetet.
Szia
@ "ma 08:25"
Jót nevettem a hozzászólásodon (tudom, hogy poén kedvéért írtad), és időnként most is mosolygok. :)
Nos hát valóban, rettenetesen veszélyes, ha valaki Istent dicséri, a SzentÍrást hallgatja és tanulmányozza. :D
Óva is kell inteni mindenkit ettől, ugye??? :/
Ez ebben okkultizmus van, meg képmutatás, meg szektázás, és még mi??? - hát.... hadd ne ordítsak!
És persze miért ne lennének olyanok, akik életükben be nem tették a lábukat, soha semmi olyat, ami jót jelentene emberek ezreinek, nem tettek, de azért szítják a gyűlöletet, indulatokat keltenek olyanokban, akik csak egy egyházat látnak benne.... (és itt NEM a "ma 08:25"-as válaszadóra gondolok).
Különben mindjárt kezdődik a Vidám Vasárnap közvetítés, és direkt figyelni fogom, hányan kapnak pszichózist... netán lesz mindegyikőjük mellett kólásüveg, benne vizelettel.... :D :D
Farikcsaaa, intsél minket óva előle! :D
@ "ma 10:25"
Örültem a hozzászólásodnak, egészen addig, amíg ezt olvastam.
Ezt írod tehát: "A véleményem szerint is tömeg-hülyítés is zajlik ott, de ez olyan agymosás, amivel nap mint nap szembesülhet az is, aki nem vallásos."
> NEM! Figyelj ide: sem a dicséret, sem pedig a prédikáció nem hülyítés. Nem is lehet az! Nagyon sok embernek - rengetegnek - szilárd meggyőződése, hogy a SzentÍrás és annak tanulmányozása, valamint az elhangzott imák és dicséretek mind-mind építő jellegűek.
Hogy mennyire agymosás: ezen is lehetne vitatkozni. Mivel a Biblia a szív ilyen jellegű körülmetéléséről ír,én inkább (most ne nevess ki) szívmosásnak tulajdonítom.
Az ember szíve az ami kinyílik Isten Igéje és a Hozzá irányított dicséretek iránt: emberi értelemmel soha se lesz senki, aki felfogná a Szentháromságot, Isten létezését (pláne a mindenhatóságát, mindenütt jelenlévőségét, stb.) - ez mind-mind felülmúlik az emberi gondolkodáson.
A hit dolgait (értem itt ezalatt NEM a gyülekezet nevét, hanem Isten dolgait) a megtéretlen, ádámi szívnek az átformálásával - ahogy írtam: "átmosásával" - lehet megérteni.
Szóval, köszi a hozzászólásodat, de kérlek, gondold át azt, amit írtam. OK?
Shalom!
kzs!
Ez is odaírtam: "A véleményem szerint..."
Láttam előadását a hit gyülekezetének, felvettem a kapcsolatot személyesen a gyülekezetből kivált, kisebb, Szabó Csaba által vezett Adullám gyülekezettel. Hogy miért gondolom így, arra megalapozott tapasztalatom van. De nekem nem az a hivatásom, hogy embereket eltántorítsak gyülekezetekből, és egyáltalán nem is biztos, hogy menne. Pál a Szent Lélek által tanáccsal látott el minket, hogy a balga vitatkozásokat kerüljük, ezért nincs is szándékomban kiteregetni a tapasztalataimat. Azok az enyémek, a következtetéseket levontam, és ennyi. Van, biztosan, aki tiszta szívvel keresve az Urat, megtérve és az igazság felé fordulva az igazságot kutatja, keresi. De hitem szerint ugyan ilyen embereket lehet találni megbújva az alázat és a szeretet mögött a történelmi egyházakban, és a karizmatikus gyülekezetek között szintén. Kérlek, ahogy én sem kezdek ellenetek köpködő kampányt, így te se akarj a személyes tapasztalataim ellen térítő kampányt folytatni. Szeresd az Urat, keresd és kutasd az Ő igéjét, légy áldott az Isten által, magam is próbálkozom, és maradjunk ennyiben.
Köszönöm.
A kérdező kommentje:
''Kedves utolsó:én Normális kérdést tettem fel,úgy hiszem
2 NEM ÉN állítom ezt a dolgot,hanem egy egy tanárom ''
A tanárod előttünk nem állított semmit.
Te állítottad előttünk hogy a tanárod az általad leírtakat állította.
Ebben a pillanatban mi ennyit tudunk.Ebből nem lehet megállapítani hogy a tanárod valóban állította-e vagy sem.
Azt viszont hogy Te állítottad amit leírtál kész tény hiszen írva vagyon általad :-)
Ebből lehet kiindulni.
Hogy igazat mondtál-e vagy sem azt mi nem tudhatjuk.
Két lehetőségünk van : vagy elhisszük vagy nem.
Bármit amit állítasz valakiről az vagy igaz vagy nem.
Természetesen ez minden esetre igaz valamilyen formában nem csak az általad leírtakra :-)
Ebből indulj ki mielőtt elvárod hogy valaki véleményt mondjon.Számíts arra hogy ezt a logikát fogja követni amikor válaszol.
Nos, én nem tudok pontos statisztikáról a mentális betegségek előfordulási gyakoriságáról a vallásos vagy épp mélyen vallásos közösségekben. Szerintem nagyon érdekes volna például összevetni az átlaggal (erről vannak statisztikák). Ilyen statisztika nélkül nem lehet mondani semmi biztosat, de ha megpróbálnának egy megcsinálni, abból vezető hír lenne és a vallásos közösségek kollektíven ellenük irányuló támadásnak értékelnék.
Magánvélemény:
Én simán el tudom képzelni, hogy a mentálisan labilis emberek jobban vonzódnak az olyan szektákhoz, mint a hgy, illetve megfordítva, hogy a hgy-ben felnövő emberek hajlamosabbak lehetnek mentálisan labilissá válni.
igaz
ezek az okkult technikák ilyen eredményekre vezet(het)nek
kzs
a pszichózist a "gyógyító alkalmakkor" kapják, amelyekből még soha egyet sem mutattak be a TV-ben
én személyesen láttam egyet és higgyétek el: döbbenet volt, ami ott zajlott!
ez nagyon komolyan írom és a legkevésbé sem viccelek
................
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!