Igaz lenne? Nagyon durva (Hit Gyülekezete)
A kérdező kommentjére válaszolva:
Figyelj, a fórum telis-tele van olyan hozzászólásokkal, hogy én, ha megfizetnének se tudnék akkora hazugságsorozatokat firkálgatni.
Mindezek olyan emberkéktől vannak, akik soha a lábukat be nem tették a Hit Gyülekezetébe, halvány gőzük sincs arról, hogy "mi-hol-meddig", de azért váltig provokálnak, szítják a gyűlöletet - mégpedig olyan közösség felé, ami nekik nem ártott.
Na így születik meg a "szekta", és a te történeted is, amit leközöltél (namost félre ne érts, nem állítom, hogy ezt te kreáltad, viszont a legcsekélyebb valóságalapja sincs).
Mi kell az embereknek? Hát a szenzáció! A hírhajszálás!
mondok egy példát:
Ezt olvasod: "Pucsajröcsögén Mariska néni macskája megfialt"
ez senkit nem érdekel.
De ha ez van benne: "Pucsajröcsögén Mariska néni macskája kétfejű és kétlábú kölyköket fialt"
na ez inkább érdekes, nem?
Visszatérve a feltett kérdésre: A becsületes, tisztességes, jóravaló egyházkép senkinek nem kell. Egész egyszerűen visszautasítják.
De kell a bolondokháza, kell a szekta, stb. - ja, és mindez néha nyomatékosítva is: "higyjetek nekem, oda jártam, ez az igazság"
Holott amiket állít, egyértelmű mindazok számára, akik tagjai a Hit Gyülekezetének, hogy a szóban forgó szemétláda barátunk soha nem járt a Hit Gyülekezetében, kizárólag provokál, uszít, szítja a gyűlöletet.
De annyi lojalitás már nincs benne, hogy kapcsolatba lépjen a "Vidám Vasárnap" szerkesztőségével és előadja, hogy mi a problémája... ezerszer mondtam: ott a lehetőség, és fejtse ki, hogy a Biblia nem ezt mondja, hanem azt...
Ááá, ilyenre nem képes. De hogy telefirkantsa aljas hazugságsorozattal a fórumot, azt igen! A szemétkedés "nagybetűvel": ez minden amit felmutat.
Nézd, nekem szilárd meggyőződésem (akkor is, ha ezért lepontozást kapok), hogy a Hit Gyülekezete egy 1990-től kezdve államilag bejegyzett egyház, és teljesen jóravaló becsületes és tisztességes.
Egy keresztény egyház a sok közül, ez minden.
Teszi a dolgát úgy, hogy saját meggyőződésével hirdeti Krisztust - de mindegyik egyház ezt teszi, nem?
@ "ma 17:55"-ös komment
Nézd, ezt nem tudom.
Nyilvánvaló, hogy minden normális lelkületű, tisztességes embernek az van a szívébe, hogy nem hazudozik összevissza, nem provokál, nem kelti a gyűlöletet.
Ilyen vagy te is, én is.
De sajnos, ami az egyik embernek természetesen, rögtön jön, a másikban még nyomokban sem található.
És ez utóbbiakból van a fórumon, dögivel.
Ott van ez a kuruc.info - a "ma 17:11"-es válaszoló mellékelte ezt a videót. Szemét aljas hazugsággyár az egész: semmi több. Tele vannak gyűlölettel, és kiemelnek valamit amivel a maguk igazát bizonyítják.
Bemocskolnak olyan közösséget, akik soha nem ártottak nekik: de nézd meg a vidám Vasárnapot, és mondd meg nekem kérdező: mondd meg igaz lelkedre: MIKOR hangzott el egyetlenegy nemzetellenes kijelentés, vagy BÁRMI OLYAN, amivel embereknek árthatnának??
Nincs semmi különös: Istentisztelet van, prédikáció folyik: Isten Igéjének tanulmányozása. De ha valakinek nem tetszik, legyen olyan kedves ne nézze! Ki kényszeríti erre?
De akik odajárnak, pontosan tudják, mi az igazság.
És számukra teljesen megfelel a Hit Gyülekezete, és mint olyan, jóravaló, tisztességes, becsületes egyháznak ismerik.
A másik videó amit a "ma 17.11"-es válaszadó leközölt, az valami Zsuzsáról szól. Zene megy végig benne, aminek következtében annyit értettem belőle, hogy "szemétláda".
Figyelj, lehetséges, hogy ez a szóban forgó Zsuzsa valóban leszólongatta az embereket, hogy térjenek meg a Hit Gyülekezetébe. Ez jóravaló tévelygés volt részéről - már ha valóban megtörtént - de az ilyen jellegű térítésre nem tanítanak.
A hit Gyülekezete azt tanítja, hogy legyen egy kötetlen beszélgetés valakivel, és neki egyszer megemlítem az Evangéliumot, de csak akkor, ha látom, hogy nyitott rá. De ne a "betű ósága" beszéljen, hanem a "szellem újsága" - vagyis a saját életed és megnyilvánulásaid legyen bizonyíték arra, hogy te keresztény vagy, és ne szavakkal próbálj meggyőzni másokat. A Hit Gyülekezete ezt tanítja.
Egyébként pedig a videó alatt leírt komment nem más, mint totális szemét hazugság. Mert a manipuláció amit ott írnak, a valóságban nem más, mint hogy az illető befogadja Krisztust a szívébe, és a prédikációk és a dicséretek hatására egyre jobban megnyílik Isten Szelleme felé, ami (pontosabban: aki) munkálkodik benne, megváltoztatja úgy, hogy közben függőségekből szabadul meg, gyógyulásokat vesz át, stb. - tehát pozitív fordulatot vesz az élete.
Rengetegen járnak oda, és NEM skizofrének, NEM öngyilkos jelöletek. Jóravaló, tisztességes emberek.
A "stuggesztió" szót nem ismerem, de azt tudom, hogy akik ott adakoznak, azok jókedvűen teszik, és nem provokáció, nem rábeszélés hatására. Az meg hogy ki hova viszi a saját pénzét, az mindenkinek az egyéni szuverén joga. Különben minden egyházban van adakozás, ugye?
Az meg hogy lábbal tiporják a szólásszabadságot, na erről meg az a véleményem, hogy bárki érintkezésbe léphet a "Vidám Vasárnap" szerkesztőségével, és előadhatja, hogy hogy's mint gondolja ezt vagy azt.
És akinek nem tetszik a prédikáció (nem tartja hitelesnek), nem fogják bilincsbe verni, hogy hallgassa. Elmehet és kész.
Na ennyit erről.
Úgyhogy a ma 17:11-es válaszoló által leközölt videók egytől egyig aljas szemétkedések - és ezzel nem a nevezett hozzászólót akarom bántani.
@ Kérdező "ma 17:34"
Bocsáss meg, nem bántásképpen írtam.
Csupán arra akartalak rávilágítani, hogy az én nyuszikás történetemnek - olvasd vissza - pontosan annyi az igazságtartalma, mint amit arról a 20 éves fiúról írtál a kérdésed alatt szereplő kommentedben.
És legalább annyira nevetséges az én nyuszikámnak a története. Ez minden.
Ugye nincs harag?
Ez pedig a Hit Gyülekezetéről: sok ismerősöm oda jár, hívői a vallásnak, mégis dolgozó, családos emberek, gyerekekkel, feleséggel, férjjel. A keresztény papokról is tudjuk, hogy némelyike megrontja a gyerekeket, homokosok és pedofilok, korruptak és hataloméhesek.
De a keresztény közösségekre se ez a jellemző. Mindegyik vallásban lehet olyan személy, aki gonosz, és a vallás nevében tönkretesz másokat... A keresztényekről csak azért nem kering hasonló szenzációhajhász történet, mert többségben van, és a legtöbb embernek van némi fogalma arról, ami egy átlagos felekezet napi rutinját jellemzi.
Kzs
17:11-es vagyok.
Én sem akarlak bántani,csak érdekelne,ha leírnád,hogy szerinted az első videón miért van szükség erre a látványos "remegésre" amit láthatóan Német Sándor jelenléte vált ki a két ülő emberből? meg arra,hogy elkezd táncolni egy illető,mint egy öntudatlan félnótás,aztán a földre esik? bocsánat az erős kifejezésekért,ez az őszinte véleményem,tehát ezzel nem rágalmazni akarok,csak ha mást írnék,hazudnék.Ez lenne az,amikor valakit megszáll a Szt.Lélek? A Bibliában van erről valamilyen információ,hogy ez így történik,és,hogy kik azok az emberek,akik ezt másokkal csinálhatják Jézus Jézus nevében?
@ "ma 17:37"
Ezt írod: "Ha megfigyeljük eme csoportot, akkor lehet látni, hogy teljesen biblia ellenes, még akkor is ha a szent írásból idézgetnek is bizonyos dolgokat a hitükhöz."
> Na én figyelem, és sokkal inkább azt látom, hogy a prédikációk teljesen a SzentÍráson alapulnak.
Olyan nincs, hogy annak ellenére, hogy a SzentÍrásból idézgetnek, de mégis Bibliaellenes.
Ellenkezőleg: gyümölcseiről ismerik meg a fát, és a jó fa jó gyümölcsöt terem. Ez pedig abból áll, hogy nézd meg a közvetítést: rengetegen vannak, akik számára teljesen hitelesek a prédikációk. És nyilván úgy gondolják, hogy van értelme odajárni...
Ezt írod: "Sajnálom de még beszélni sem tud rendesen ez az ember,"
> Hát szerintem pedig rendesen beszél, és mindezt úgy, hogy órákon keresztül teszi - egy bizonyos témával kapcsolatban - abban a tudatban, hogy a TV-n és Interneten keresztül emberek és emberek hallgatják.
Te vajon hogy beszélnél?
Ami a személyes ismeretséget illeti: teljesen világos, hogy ilyen nincs. Fizikai képtelenség mindenkit személyesen ismerni, és neki nem is ez a dolga.
Az ő dolga, hogy hirdesse a SzentÍrást, melynek felolvasott formája a "logosz", ami mindenkinek szól.
Az hogy személyesen kinek mit mond az Írás, ennek kinyilatkoztatása a Szent Szellem feladata (hiszen Jézus maga mondja, hogy Isten Szelleme az, aki igazságra viszi az embert). Ennek feltétele természetesen az, hogy a kereszténnyé válás 3 pillére meglegyen: megtérés, vízkeresztség, Szent Szellem-keresztség; és természetesen szorosan hozzátartozik Isten Igéjének tanulmányozása, mivel a hit innen fakad.
Egyébként vannak települések, ahol kisebb, helyi gyülekezetek vannak: pontosan úgy, ahogy a Timóteusz levélben benne van.
(valahogy úgy kell értelmezni, hogy pl. a Katolikus Egyház székhelye a Vatikán. Magyarországon van a Szent István bazilika, Hajdúdorog egyházmegye-község, és sok kisebb templom van, szerte az országban - na hasonló a helyzet a Hit Gyülekezetével kapcsolatban is)
Katolikus vagyok, és egyáltalán nem szívügyem a Hit Gyülekezete, de azok alapján, amit leírtál a kérdésnél, ez szimplán lehet véletlen is, vagy ha nem a vallása váltja ki, akkor előhozza valami más.
Kicsit olyan a sztori, mint amikor egy-két tinédzser bekattan, megölnek pár embert, és később kiderült, hogy erőszakos játékokkal játszottak. Ilyenkor persze az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy az ezekkel a játékokkal játszó emberek 99,9...%-ának nincs tőle semmi baja.
Nem hiszem, hogy a Hit Gyülekezete pszichózisokat okozna az embereknél, vagy hogy skizofréniát idézne elő, mivelhogy a tudomány jelenlegi állása szerint ahhoz veleszületett hajlam kell.
Ettől még lehetséges a sztori, én el tudom hinni, hogy valaki egy ilyen vallási eseményen rohamot kapott, még azt is, hogy ehhez bizonyos körülmények közrejátszottak, de ezért aligha okolható a Hit Gyülekezete, mert azt nem nagyon tartom elképzelhetőnek, hogy szándékos és veszélyes kockázatnak tennék ki a híveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!