Veszélyes a hitgyülekezet?
Veszélye3sek,mert nagyon fanatikusok.
Egy ismerős asszonytól emiatt vált el a férje. A három gyereket hetente többször is vitte a gyülekezetbe, a legkisebb 3 éves,a legnagyobb 6. Elég sok pénzt is adott a Gyülekezetnek. A férj,hiába tiltakozott ellene, nem használt semmit. Pedig anyagilag nem álltak jól. Az asszony most azért imádkozik a gyerekekkel együtt,hogy az apa térjen meg és menjen vissza a családjához.
Felsőbbrendű lénynek az ismerősöd alighanem a vezetőjüket tartja. Ha jól tudom,Nagy Sándornak hívják. Régebben,de lehet még most is vasárnaponként az ATV-n volt istentiszteletük,egy hatalmas teremben.
Nem olyan veszélyes, mert minden vallásos ember felsőbbrendű lényekben hisz, ott van pl Isten és Jézus és a Szent Szellem. És az angyalok. A Hit gyülekezete a bibliai tanításokat követi, ha azok veszélyesek a mai világban, akkor az.
Nem tudom,most az állam támogatja e őket, de ők is önfenntartó, azaz tizedfizető egyház,amit senki nem követel tőled, de ha oda jársz, neked is érdeked hogy legyen fűtés és világítás az imaházban, ki legyen fizetve a bérleti díja, illetőleg ebből tartja fenn a gyülekezet az iskolát, a főiskolát és a szeretet szolgálatokat. Egyfelől örülhetsz, hogy nem a te adódon élnek mint az állami egyházak. Bár szerintem olyan sokan vannak, hogy ha az állam elismeri őket, előbb utóbb támogatást is kapnak. de legalább ők csinálnak is valamit a történelmi egyházakkal ellentétben.
A gyermekek vallásos nevelése meg mióta bűn? Ha katolikus templomba vinné és a perselybe dobálna lóvét, az nem lenne baj,igaz?
A hgy nem szekta hanem kisegyház. Nem titkos és zárt, meg lehet nézni a vidám vasárnapot, el lehet menni az összejöveteleikre (nem, nem kell érte fizetni:-)
Régen én is jártam. Ma már nem, de nem gondolom, hogy károsan hatott rám. a templomban pl sohasem találtam volna meg Jézust, bármennyire is kerestem.
A fanatikusság tényleg káros lehet.
Most eszembe jutott egy film, amelyik rendkívül jól szemléltetett egy tipikus fanatikust: egy anya, akinek a lánya rákos lesz, az apa maga nem fanatikus. A saját lánya megbetegedésétől egészen a haláláig az anya csak folyamatosan imádkozik és teszi oda a gyereket, hogy ő is imádkozzon vele együtt, és köszönjék meg az Istennek, hogy ezt a betegséget adta neki, mert ez egy kitünő próbatétel, hogy valakinek milyen erős a hite. Amikor a lány akár egy kicsit is panaszkodott ( rákos lévén rengeteg terápiát kellett folytasson + gyógyszerek, stb. ) akkor az anyja megdorgálta, hogy miféle dolog ez, nem viselkedik a lány méltóan és most imádkoznia kell, mert vétkezett Isten ellen.
Bár a film egy elég szélsőséges és durva módon tükrözi a fanatikusságot, és egy hétköznapi ember számára még abszurdnak is tűnhet az egész történet, a valóság az, hogy a fanatikusság nem áll ettől a film példájától olyan messze. Vannak akik járnak ilyen gyülekezetekbe és mégsem vállnak kifejezetten zártelméjűve, viszont akinek hajlama van rá az nagyon könnyen elveszítheti a kapcsolatot a valósággal.
A hitgyülekezete is egy gyűjtő szekta, sok embert bevonzanak, mert kell nekik a pénz. Tizedet szednek, ami azt jelenti, hogy a fizetésből 10%, ha nem tudsz fizetni elsumákolhatod. De úgysem úszod meg tejelés nélküL.
Részemről annyi, hogy nem mennék ,és a gyerekemet sem vinném.
A Biblia nem ír a mai hívőknek tizedről,semmilyen kőből épített templomról.
Az meg főleg megkérdőjelezhető hogy milyen felsőbbrendű lények vannak közöttük.
Vidiripi
"A Hit gyülekezete a bibliai tanításokat követi, ha azok veszélyesek a mai világban, akkor az."
Az egy külön téma hogy valóban a bibliai tanításokat követik e. Ezt meg kell vizsgálni.
Terra Nova
"....és köszönjék meg az Istennek, hogy ezt a betegséget adta neki, mert ez egy kitünő próbatétel, hogy valakinek milyen erős a hite. Amikor a lány akár egy kicsit is panaszkodott ( rákos lévén rengeteg terápiát kellett folytasson + gyógyszerek, stb. ) akkor az anyja megdorgálta, hogy miféle dolog ez, nem viselkedik a lány méltóan és most imádkoznia kell, mert vétkezett Isten ellen."
Na az ilyen emberekkel van a gond. Ha megkérdeznénk tőle hogy mire alapozza a hitét megtudná mondani? Ismeri a bibliát annyira hogy eltudná magyarázni? A betegséget nem a Teremtő idézte elő. Akik ilyenben hisznek azok hatalmasat tévednek s egyáltalán nem is merik a Teremtőt.
Amikor Jób szenvedett kitől voltak a szenvedései?
Valóban próba alatt volt Jób de a csapásokat nem Isten mérte rá. Megengedte hogy elszenvedje ezeket a csapásokat. De annak meg volt az oka.
Vidiripi
A fanatikus az aki a biblia segítségével sem képes alátámasztani a hitét. (szerintem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!