Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásos emberek el is...

A vallásos emberek el is hiszik amiket mondanak, vagy ezt csak másoktól várják el?

Figyelt kérdés
Ezt nem provokációnak szánom. Tényleg érdekel a válasz. Ezért privátba is elfogadnák őszinte hozzá szólást.
2012. nov. 9. 19:20
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Kedves 18 !

Ne légy már ilyen kis hitű. „debil” :P Bár ha jár érte pénz lehetek az is :D.

„Remélem kihisztizted magad.” Ha a szakadok a röhögéstől annak minősül akkor igen :)

„Ateista te nem lehetsz, mert akit ilyen mérhetetlen igénytelenség jellemez a nyelvhasználatban, az a gondolkoás egyéb területein sem lehet túl igényes.” Nem állítottam neked, hogy ateista lennék.

„Te csak szeretnél ateista lenni, de az agresszív, józan ésszel ellentétes magyarázkodásod bizony vallásos gondolkodásra vall.” Tévedsz! Sose szerettem volna az lenni.

„Ahelyett, hogy elismerted volna igen súlyos hiányosságaidat, és legalább utána néztél volna a hibádnak, és megpróbáltad volna ismereteidet bővíteni, inkább az én világnézetemet fejted meg látnoki módon. „ Lényegesen szórakoztatóbb a világ nézeted boncolni, mint Grétsy Lászlóval megállni egy szóra. Egyébként is jobbnak látom n keresgetés helyett egy ismerősömet megkérdezni az ilyesmiről. Sajnos ő most nem elérhető. Egyébként se vagyok egy nagy nyelv művelő. Mellé a téma annyira felemelően unalmas hogy a magadfajtáknak meg hagyom. Én maximum megemlítem valakinek kérdésbe.

„Ez tipikusan a vallásos fanatikusok jellemzője.” Meggyőződésem hogy a vallások tönkreteszik a világunk utolsó esélyét. Ezt tekinthetjük fanatizmusnak.

„A tények elfogadása helyett támadás. Először marhaságot állítottál, utána meg azt mondtad, lehet, hogy nekem van igazam, lehet, hogy nem. Jellemző vallásos meghátrálás, még véletlenül sem elismerve az igazságot.” Nem tartozott a témához a hozzászólásod. Tipikus kötekedés volt. Próbáltam udvarias lenni. Úgy látszik nem sikerült. De remélem nem mentem a te szintedre.

„Inkább ködösítesz, hogy bármi lehet. Mi ez, ha nem vallásos viselkedés?” Én gúnynak nevezném. Mégiscsak kulturáltabb volt mintha az ártatlan anyukádnak okoznék csuklást.

„Mi lehet vallásosabb annál, mint amit az utolsó hozzászólásodban hadováltál? Ahol megint elfelejtettél egy egyszerű tényt elismerni. Mert vallásos vagy, és nem ismerheted el, hogy ostoba voltál, mert összeomlik a szent hited.” Igazad van. Most minden hitem össze omlott. Ohhh én szegény... jajj én világom. Sírni szabad?

„Nem kell magyarul beszélnünk, beszélhetünk angolul is. Nekem nyolc, ha azt tisztességesen tudod beszélni. Kétlem, hogy így lenne. ” Úri ember biztosba nem fogad ezért megkérdezném. Nincs kedved felajánlani egy összeget?

„Hogyan lehet igényesen gondolkodni bármiről is, azon az otromba nyelven, amit te beszélsz?” Hogy beszélhetsz így az anyanyelvedről? A magyar igenis egy ritka és érdekes nyelv.

„Nem vagy te ateista, legalább magadnak ne hazudj.” Nem mondtam olyat hogy az vagyok.

„Kemény, szívos munkával lehetnél azzá.” Ezt magyarázd meg. Egyszerűen ha valaki nem hisz a mikulásban abban mi a kemény munka? Nem is tudtam hogy az embernek kell küzdenie ezért. Lennél a tanítóm ? Mutass utat kérlek. (Ja! A szívós hosszú ó csak megjegyezném. Viszont emberek vagyunk nem hinném hogy ez változtatna a hozzászólásod milyenségén. (Ennél alpáribb már egyébként is nehezen lehetne))

Hangulat jelentés:

:D Óh úgy élvezem én a strandot ! :D

2012. nov. 10. 02:56
 22/25 A kérdező kommentje:
Grétsy László műsorát ugyan nem szerettem. De beszéd stílusa. Tudása számomra maximális tiszteletet érdemel. Ezért korrigálnám a félre érthetőséget. Én igenis nagyra tartom Grétsy László munkásságát.
2012. nov. 10. 03:22
 23/25 anonim ***** válasza:

Ugye nem kell megmagyaráznom,miért linkelem....:)

[link]

2012. nov. 10. 09:27
 24/25 anonim ***** válasza:
....ja és én egy másik 75% vagyok, elnézést kérek minden normális 75% nevében, hidd el nem minden 75% ennyire grammar nazi....:)
2012. nov. 10. 09:31
 25/25 anonim ***** válasza:

A vallásos ember azért vallásos, mert hisz valamelyik vallás tanításaiban.

Bevallom, itt nem mindig úgy válaszolok, ahogy hiszek, mert a kérdező egy másik vallási közösség gondolkodásmódját akarja megérteni. De többnyire a saját (katolikus) hitem szerint válaszolgatok itt, és azt úgy is gondolom.

2012. nov. 10. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!