Az ateisták mikor bajban, v szorulthelyzetbe . Stb vannak mit mondanak?
Azt hogy: upszi! júj! ó-óóóóóú! nab@zmeg!
Ilyesmi... :D
Tudom mire célzol kérdező, az "ÓÓ, Istenem!"-re ha jól sejtem. De ez szinte már teljesen beépült a nyelvbe, akárki mondhatja ezt anélkül hogy hinne istenben, úgyis tudja mi a pontos jelentése.
Ha viszont arra célzol kitől kérnek segítséget, a válasz: maguktól, barátaiktól-->élőktől. Mondj már rá példát hogy az imátkozás mikor ért valamit is. Hallottál arról az esetről mikor a kisfiú rosszul volt és azért halt meg mert az apja nem vitte kórházba, hanem otthon imátkozott. Na ennyit az imátkozásról is, nem ér semmit. Sőt statisztikailag kimutatták hogy kifejezetten káros, ha a beteg tud róla hogy imátkoznak, több volt a halálos műtét ez esetben, mintha nem tudott volna róla.
tegnap 15:55
Ha nem hal meg, akkor is van, ha meg meghal akkor is van szerinted?
Persze! Isten léte nem függ az én hitemtől. Isten akkor is vigyázott rám, amikor én még tagadtam a létét. Tudod mikor hitre jutsz és vissza nézel az életedre, megdöbbensz, mi mindentől óvott meg, mennyi bajnak te magad voltál az okozója, és te Istent vádoltad, és Ő ennek ellenére még is melletted maradt. Isten nem csak a hívők imáit hallgatja meg, lásd Petőfi Sándort. Úgy halt meg, ahogyan kérte. Más kérdés, hogy mire ment vele.
A Jézusba vetet hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!