Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásos emberek el is...

A vallásos emberek el is hiszik amiket mondanak, vagy ezt csak másoktól várják el?

Figyelt kérdés
Ezt nem provokációnak szánom. Tényleg érdekel a válasz. Ezért privátba is elfogadnák őszinte hozzá szólást.
2012. nov. 9. 19:20
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
31%

"elfogadnák"

Először be kéne fejezni az általános iskolát, aztán ugrálni.

2012. nov. 9. 19:25
 2/25 anonim ***** válasza:
58%
Igen, mert aki nem hisz, az ki is mondja, hogy ő nem hisz.
2012. nov. 9. 19:28
 3/25 anonim ***** válasza:
73%
Nem tudom, konkrétan mire gondolsz, de én pl. hívő vagyok (ami nem ugyanaz, mint a vallásos) és hiszek Istenben. Nem tudok úgy élni, ahogy azt ő elvárja (pl. házasság előtti szex :D) de remélem, azért megbocsátja.
2012. nov. 9. 19:29
 4/25 anonim ***** válasza:
59%
A vallásos emberek egy adott vallást követnek valamilyen oknál fogva (divat, neveltetés), de lélekben nem élik meg azt a dolgot (dolgokat), amit (szerintük) követnek. Elképzelhető, hogy egy részét elhiszik, de lélekben nem élik meg a hallottakat, mert csak a külsőségeket, szertartásos részeket cselekszik.
2012. nov. 9. 19:29
 5/25 A kérdező kommentje:
Elfogadnák a helyes nyelvtanilag. Az elfogadnék helytelen a magas és mély magánhangzókat nézve. Viszont az el miatt nem mondható mindenképp hibásnak. De a kérdés nem ez volt. Ha helyes írásról akarnék vitázni nem ide írnék. De ha itt tartunk egy kis kultúrát te is tanulhatnál. Mert nem illik kötekedni mert bántónak érzünk valamit. Hanem pl egy „én úgy érzem ez a kérdés lényegében bántó az én nemes lelkemnek” válasz megfelelt volna. De akkor a logikámra hallgatva 1 ember aki nem hiszi el amit mond de elvárja mások azt tegyék oldalra. Szavazatod, véleményed hálásan köszönöm.
2012. nov. 9. 19:40
 6/25 A kérdező kommentje:
Kedves második. El bizonytalanítasz. Evvel tartózkodsz vagy azt akarod mondani hogy hiszel benne teljes szívvel ?
2012. nov. 9. 19:42
 7/25 A kérdező kommentje:
3 Akkor te is tiszta szívvel hiszel ? Függetlenül attól, hogy nem értesz egyet ? Vagy rosszul értelmezem ?
2012. nov. 9. 19:43
 8/25 A kérdező kommentje:
4. Pont ez merült fel bennem is. Talán azért beszélnek a papok mindig a mélyen lévő vallásról mert tudják hogy nem...
2012. nov. 9. 19:46
 9/25 anonim ***** válasza:

3-as: Jakab levelében benne van hogy a cselekedeteink tükrözik hitünket. Tehát csak úgy nem bocsát meg Isten (ezt te sem tennéd) csak akkor ha ŐSZINTÉN megbánod ha olyat teszel amit megtiltott.

A kérdés értelmetlen. Az az ember, aki csak a szertartásra figyel az értelmére nem, aki nem hiszi el amit mond az nem vallásos. Tehát a vallásos emberek a szó jelentéséből adódóan elhiszik amit mondanak. Azt pedig nem mindenki várja el hogy a többiek elhiggyék amit mondanak, az az ő érdekük szerintük.

2012. nov. 9. 20:08
 10/25 anonim ***** válasza:
57%

"Elfogadnák a helyes nyelvtanilag. "

Te jó ég, te ostobább vagy, mint elsőre gondoltam. ELFOGADNÉK az egyes szám, egyes személyű alak, az elfogadnák többes szám, harmadik személy. Semmi köze ennek a magas és mély hangrendhez te tökkelütött.

Másrészt a helyesírás egy szó, ha már arra hivatkozol.

Mindegy mi a kérdés, ez a szellemi színvonal, amit képviselsz, annyira a béka feneke alatt van, hogy az botrány. Fenntartom az egyes hozzászólásomat.

2012. nov. 9. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!