Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásos emberek el is...

A vallásos emberek el is hiszik amiket mondanak, vagy ezt csak másoktól várják el?

Figyelt kérdés
Ezt nem provokációnak szánom. Tényleg érdekel a válasz. Ezért privátba is elfogadnák őszinte hozzá szólást.
2012. nov. 9. 19:20
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
9 Nekem ez statisztikai szempontból fontos.
2012. nov. 9. 20:43
 12/25 A kérdező kommentje:

Édes 10. 10. Megpróbáltam kulturáltan hozzá állni a dologhoz. Tévedni emberi dolog. Lehet neked van, igazad lehet nem. De nem igazán érdekel. Nem értem miért a helyesírási hibákkal próbálsz érvelni. Egyszerűen félsz a kérdésre válaszolni? Pap vagy, és a híveid elriasztaná? Esetleg a föld energiából nyerted az önbizalmad? Vagy az asszony annyira prűd hogy tegnap inkább a reptoidokra gondoltál este?

Mi az oka hogy az én hibás szavamon lovagolsz? Lelki válságba vagy? Én megértem. Voltak nekem is nehezebb pillanataim. Akarsz róla beszélni? Meghallgatlak ha az segít. De ismerek egy jó szakembert is. Megadjam a számát ?

2012. nov. 9. 21:00
 13/25 anonim ***** válasza:

Ha nem hinnék benne akkor nem foglalkoznék vele.

de 21. éve egyre inkább biztos vagyok benne, mert a szemeim előtt teljesednek a Jézus által leírt események.

ezért kötelességemnek érzem ezt másokkal is megosztani.

2012. nov. 9. 21:49
 14/25 anonim ***** válasza:
Kemény vagy, mint a fagyott szar. Az utolsó putriban beszélik úgy a magyar nyelvet, mint te, de azért keménykedsz. Különben is ateista vagyok zsenikém, nem érdekel, hogy a vallásos emberek mit hisznek, vagy mit nem. De te simán beléphetsz bármelyik egyházba, ezekkel a szellemi kvalitásokkal muszlim öngyilkos merénylőnek lennél a legjobb.
2012. nov. 9. 23:21
 15/25 A kérdező kommentje:

Tisztelt 13!

Megtiszteltetésnek veszem az őszinte válaszod.

2012. nov. 9. 23:42
 16/25 A kérdező kommentje:

Kedves 14!

Ez esetbe te vagy a legbutább ateista a világon. Legalábbis a legostobább akivel valaha találkoztam. Mivel általában az agnosztikusokra nem jellemző a műveletlenség kétségeim erősek veled szembe. De még három okot mondok, amiért nem hiszem, hogy az vagy.

1. A magyar nyelvet felsőbb rendűnek tartod. Ez jobb oldali politikai szemléletre vall.

2. Arra következtetsz az első mondattal hogy én keménykedek. Tehát próbállak megfélemlíteni. Az értelmező kézi szótár szerint „Szigorúan, erőszakosan viselkedik, cselekszik”. Tehát én szerinted bántani akartalak. Erőszakoskodtam szerinted. Ha így volt elnézést kérek érte. Nem akartam bántani az érzékeny lelki világod. A lelkileg ingatag emberek az esetek nagy százalékában vallásosak.

3. Idézlek „Az utolsó putriban beszélik úgy a magyar nyelvet, mint te, de azért keménykedsz.” Lényegében ezt kifejezhetted volna úgy is:

„Nem megfelelően használod a magyar nyelvet.” De te nem így tettél mert a kérdés önmagában is dühöt váltott ki benned. Tudtam hogy egyesek megsértődhetnek tőle. De azok vallásosnak mondják magukat. Mivel ez jelenti a megélhetésüket feltételezésem szerint.

Mindent összevetve. Utolsó mentsvárként, ezt a kocsmai stílust rá próbálod terhelni az ateista nézeteket valló emberekre. Ez számomra azt jelenti hogy egy nem egyenes emberrel beszélek. Aki nem vállalja a saját tetteiért a felelősséget. Ennek oka persze a félelem. Amivel ő nem képes szembe nézni. Egyszóval az ilyen ember gyáva, hazug, és harácsoló. Ez pedig egy újabb ok lenne amiért nem tűnsz ateistának. Mivel az ateisták képesek szembe nézni a sorsukkal.

2012. nov. 9. 23:43
 17/25 Zsizsik666 ***** válasza:
11%
Én először nem hittem, de elkezdtem írni a szent könyvet, és már tényleg egyre jobban hiszek benne, mintha már igaz lenne. Amúgy igaz is, csak először azt hittem, hülyeséget írok, aztán isteni sugallatra írtam meg, amit az istenek mondtak, azt. A jóslatok lesznek benne kicsit gagyik, de azok mindegyikben gagyik, szóval majdcsak ráhúzzák valamire. Mire befejezem, már nagyon vallásos leszek és remélem ki is adják majd. Ha itt nem is magyarországon, de legalább valami afrikai törzsnek.
2012. nov. 10. 00:42
 18/25 anonim ***** válasza:

Keves kérdező, te minimum debil vagy. Remélem kihisztizted magad. Ateista te nem lehetsz, mert akit ilyen mérhetetlen igénytelenség jellemez a nyelvhasználatban, az a gondolkoás egyéb területein sem lehet túl igényes.

Te csak szeretnél ateista lenni, de az agresszív, józan ésszel ellentétes magyarázkodásod bizony vallásos gondolkodásra vall. Ahelyett, hogy elismerted volna igen súlyos hiányosságaidat, és legalább utána néztél volna a hibádnak, és megpróbáltad volna ismereteidet bővíteni, inkább az én világnézetemet fejted meg látnoki módon. Ez tipikusan a vallásos fanatikusok jellemzője. A tények elfogadása helyett támadás. Először marhaságot állítottál, utána meg azt mondtad, lehet, hogy nekem van igazam, lehet, hogy nem. Jellemző vallásos meghátrálás, még véletlenül sem elismerve az igazságot. Inkább ködösítesz, hogy bármi lehet. Mi ez, ha nem vallásos viselkedés?

Mi lehet vallásosabb annál, mint amit az utolsó hozzászólásodban hadováltál? Ahol megint elfelejtettél egy egyszerű tényt elismerni. Mert vallásos vagy, és nem ismerheted el, hogy ostoba voltál, mert összeomlik a szent hited. Nem kell magyarul beszélnünk, beszélhetünk angolul is. Nekem nyolc, ha azt tisztességesen tudod beszélni. Kétlem, hogy így lenne.

Hogyan lehet igényesen gondolkodni bármiről is, azon az otromba nyelven, amit te beszélsz?

Nem vagy te ateista, legalább magadnak ne hazudj. Kemény, szívos munkával lehetnél azzá. Bár még mindig az a véleményem, egyszerűbb ha belépsz a Jehova tanúihoz, ott nagyobb hasznodat veszik.

2012. nov. 10. 01:03
 19/25 anonim ***** válasza:

gondolkoás=gondolkodás

Én igyekszem javítani a hibáim.

2012. nov. 10. 01:05
 20/25 A kérdező kommentje:
Zsizsik666 :) Tetszik a logikád.
2012. nov. 10. 02:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!