Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezek problémát okoznak?

Ezek problémát okoznak?

Figyelt kérdés

Baj ha én nem értek egyet a kötelező hittannal vagy az erkölcstannal, mert én 12 évig jártam hittanra s a rossz tapasztalatok miatt . Nem szeretném megkereszteli gyermekemet. Ez baj? Úgy gondolom kamaszként eldönti hogy járjon vallási órákra de én nem keresztelem meg.

Baj ha melegként gyereket vállalnék egy baráti leszbikus párral (mesterséges megtermékenyítéssel) ? S közös felügyeleti jogaink lennének mind 4 szülőnek.

2012. nov. 2. 15:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

A kötelező hittannal én sem értek egyet, sőt a Katolikus Egyház sem.

A gyereket sem muszáj megkereszteltetned, ha nem akarod, de az sem megoldás, ha semmi ilyesmit nem nevelsz belé. Az erkölcsi relativizmusnak sokkal nagyobb kárai vannak, mint amilyen jól hangzik.

A homoszexualitás viszont nem természetes dolog. Nem ítélem el, mert nem feltétlenül tehet róla valaki, viszont nem normális a társadalomra nézve. Pláne, ha így akarnak gyereket nevelni. A gyereknek joga van egy apa és egy anya mellett felnőni, normális családi értékeket látva. Ez pszichológia, ehhez nem hit kell. Az embernek kell a férfi és a női példa is, főleg kisgyermek korban, mikor a személyiség döntő részei alakulnak ki. A közös felügyelet nem ugyanezt jelenti, itt a nevelésről van szó, az nem ugyanaz, hogy néha meglátogatja, és akkor "ja, kisfiam, amúgy igazából az a néni a biológiai anyukád.." Ezzel csak a gyereknek lesz rossz, mikor azt fogja látni, hogy a többi hozzá hasonló gyereknek van egy apukája és egy anyukája, ő meg azt látja, hogy neki miért van 2 apukája. Ha ezek után nem lenne személyiségében meghasonlott, viselkedészavaros, esetleg depressziós, akkor az csoda lenne.

2012. nov. 2. 20:49
 22/32 A kérdező kommentje:
Pszichológusok mondják nyugaton hogy gyereket vállalhatunk. Pszichológusok szerint ez is normális. Vannak meleg pszichológusok.
2012. nov. 2. 20:54
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Vannak meleg pszichológusok is. Gondolom ők mondják, hogy lehet melegen is gyermeket nevelni.

Az egészséges gyermekfejlődéshez a klasszikus családi példa kellene hogy álljon előtte. Ha szereted a gyerekeket, ne akarj rosszat bármelyiknek is.Csak abba gondolj bele, hogy a társaitól mennyi bántást kapna.Ha pedig eltitkolja, akkor meg már az életet hazugságban éli ?

2012. nov. 2. 22:14
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
En ilyen esetekben a gyerekeket sajnalom nagyon,ok isszag meg mindennek a levet,milyen csalad modelt lat az a gyermek amig felno?Szegeny azt se fogja tudni,hogy akkor most mit is kezdjen az eletevel,semmi jot nem latott a csaladban,azt se tudja mi az hogy igazi apa meg anya,es igen ez nagyon fontos egy gyerek eleteben,remelem Magyarorszagon ezt sosem engedelyezik,az osszes gyermek erdekeben.
2012. nov. 2. 23:57
 25/32 anonim ***** válasza:

Hát kedves Govanni, csak kötöd az ebet a karóhoz.

Hogy az emberek mit gondolnak a homoszexualitásról, az érdekel téged, nem az, hogy a teremtő mit gondol róla.

Egy valamit nem értek.

Miért akarsz keresztény életet élni amikor homlok egyenest dacolsz a teremtő SZENTSÉGES felfogásával, és mintha kötelezni akarnád, hogy hunyjon szemet ezen tisztátalan szokásokon.

Akkor akár ki is törölhetnénk a bibliából az elvárásait, és követeljük a teremtőtől, hogy fogadja el a parázna élet stílust a gyilkosságokat, barátkozzon meg a gondolattal, hogy ilyen emberek vagyunk és nem óhajtunk változtatni rajta.

De akkor hogyan teljesedne az, hogy az igazak a tiszták öröklik a földet.

Írjuk át a bibliát:

Prostituáltak, tolvajok, gyilkosok házasságtörők, szadisták stb öröklik Isten országát..... nem kell megváltozni senkinek minden marad úgy ahogy eddig volt.....

SZÖRNYŰ

2012. nov. 3. 01:39
 26/32 anonim ***** válasza:

21-es, vagyok, még annyit fűznék így hozzá utólag, hogy szerintem nem is tudnád megkereszteltetni a gyereket. Én katolikus vagyok, és a legtöbb helyen nem úgy megy már a keresztelés, hogy viszed a gyereket, aztán leönti a pap vízzel és kész, hanem előtte komoly beszélgetés van a szülőkkel. Ugyanis a kereszteléshez hozzátartozik az is, hogy a szülők megígérik, hogy katolikus módon fogják nevelni a csemetét, ehhez többek között azt is elvárják, hogy egyházi esküvőt is kössenek a szülők. No most egy meleg pár esetében ez itt már többszörösen megbukott..

Nem akarok a protestáns testvérek nevében nyilatkozni, de szinte biztos vagyok abban, hogy ez ott se menne.

2012. nov. 3. 09:30
 27/32 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

(Off: bocsi az előző kommentemben a félregépelésekért, siettem...)

Az, hogy egyes országokban lehet ezt vagy azt, az még nem jelenti, hogy az a dolog jó is.

Az elvált szülő az egészen más dolog. Ők nem tervezik meg előre, hogy majd X év múlva elválnak... És egyébként ott sem jobb a helyzet, az sem tesz jót a gyereknek, de semmit nem lehet tenni...

Mint már írtam, semmi bajom a melegekkel, úgyhogy ne gyere azzal, hogy itt-ott nem büntetik a melegséget.

Tőlem aztán legyenek együtt, csináljanak, amit akarnak,normális kereteken belül. De a természet nem véletlenül alkotta meg a férfit és a nőt, és nem véletlenül nem lehet gyereke két azonos nemű embernek biológiailag.

Egy gyereknek szüksége van egy apára és egy anyára. Kell 2 személy, akikhez a legjobban kötődik. mégpedig a szülőkhöz. De 4 ember már sok. főleg apa-apa és anya-anya felállásban.

És még arról nem is nagyon volt szó, hogy mit mond majd az iskolában. Nagy eséllyel fogják csúfolni, piszkálni, és nem is fogja érteni, hogy más családoknál miért csak anya-apa van.

Plusz a ti kapcsolatotokban is lehet majd féltékenység a másik párral, és állandóan az lesz, hogy hol mennyit van a gyerek, és majd megy a verseny a 2 pár között, ezt előre borítékolom.

A meleg pszichológus meg nyilván nem fogja azt mondani, hogy a melegeknek nem lehet gyereke...

"Próbálok rá világítani arra hogy nem az én nézetem a hibás hanem a tiétek :)"

És talán azért nem sikerül, mert nem velünk van a probléma. És azért, mert eddig igazából semmiféle magyarázatot, indokot nem adtál arra, hogy miért neked lenne igazad (a "mások szerint..." nekem nem indok). Pedig én kifejezetten örülnék, ha egy meleg pár vállalhatna gyereket, úgy, hogy a gyerek ezt nem szenvedi meg. Ha valaki bebizonyítja nekem, hogy az lehetséges, akkor emelem kalapom.

Én megértem, hogy egy meleg is vágyik gyerekre, hisz ő is ember. De ez a gyerek szempontjából egyáltalán nem biztos, hogy jó, sőt. És ha erre a párt előre figyelmeztetették, akkor pedig már önzőségnek tartom, mert a gyerek érdekeit semmibe veszik...

2012. nov. 3. 14:05
 28/32 anonim ***** válasza:
49%

Sokat studíroztam azon, hogy miért lett egyre több meleg" ember a világon?

Egyrészt lehet oka a különböző hormonális gyógyszerek amit egy várandós anya kaphat ugyanakkor arra nem gondolnak, hogy a magzat is hörpint" abból a gyógyszerből.

A másik Természetes oka a meleg emberek számának növekedésének a természet önvédekezése-- a Földünkön túlságosan elszaporodott az emberiség és egyre több helyen növekszik az éhínség és ahogy durván megváltozik az időjárás és megszaporodnak a katasztrófák úgy fog egyre nagyobb méretet ölteni az éhínség.

Ami pedig a melegek gyermek vállalását illeti, nem tartom a gyermeki psziché miatt helyesnek. Megzavarhatja a nemiségre vonatkozó fejlődését. Az élet úgy lett teremtve hogy adva lett egy nőnemű és egy hímnemű amely kapcsolatból érzelmek és új élet születhet, és tulajdonképpen az érzelmi világukból is el sugárzik ki egy gyermek felé.

Milyen mintát adhat egy meleg nyafogós férfi egy kisfiúnak, semmiestre se férfiast.

Amikor még dolgoztam a klinikán, volt egy nagyon jó munkatársam férfi, s bár senki nem tudott a nemi hovatartozásáról, de én viszont minden rezdüléséből tudtam hogy meleg. Az a minta az a kifelé való megnyilvánulás, abszolút nem helyettesített volna egy hetero apai nevelési stílust. Barátnak munkatársnak elsőrangú volt-- de amikor nálunk volt vendégségben a gyerekeim lekezelték, pedig nem tudtak a hovatartozásáról.

Egy gyermek ha ráérez a másik ember abnormitására, szeretheti őket az illető ahogy csak akarja, de ők akkor is lefogják mindig kezelni, elveszítve a szülői vélt tekintélyt is.

2012. nov. 3. 18:46
 29/32 anonim ***** válasza:

Ami pedig a vallási hovatartozást illeti-- A gyerekeim nem lettek megkeresztelve. Az egyiket nem is érdekli semmilyen hitről szóló téma, a másik viszont kemény kereszténnyé lett miután elvett egy ír nőt feleségül.

Az unokáimat nem keresztelték meg- én viszont mind kettőt reformátusra kereszteltettem, mive4l az emberi aljasság végtelenné tud válni. A kisebbik unokának műtétileg körülmetélést kellett egészségi okokból végezni-- és mivel időnként megbolondul az emberiség és üldöznek egyes vallásokat mint a zsidókat is-- igy elvittem mind a két unokámat önvédelemből és reformárusok lettek azóta.

De nem járnak és nem is engedem őket hittanórára, amit fontos tudniuk azt tőlem megtanulják, de babonaságra és bigottságra nem engedem őket befolyásolni. Ha majd felnőtté lesznek döntsék el ők, miben akarnak hinni.

2012. nov. 3. 18:57
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

A második bekezdésre:

Igen baj, mert a gyerek úgy fog felnőni, hogy négy beteg emberből van létrehozva mesterségesen, akiknek felnőtt korukig nem sikerült megtanulni hogy a család az egy apa, egy anya, meg a gyerekek...

és sajnos ha ilyen körülmények közt él, egyrészt a társadalom már az iskolától kezdve akaratlanul is nem fogja egyenlőként kezelni, mert ilyenek az emberek, másrészt ha otthon ezt látja példának, hogy az emberek velük azonos neművel nem is mondom micsinálnak, akkor még ha a gépezetébe az a bizonyos homokszem nem is került bele genetikailag, a rossz példát eltanulhatja...

2012. nov. 6. 19:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!