Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mely vallások fogadják el a...

Mely vallások fogadják el a homoszexualitást?

Figyelt kérdés
Az ateizmusban a homoszexualitás követendő példa?

2012. okt. 31. 21:46
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%
Láttad az Imák Bobbyért című filmet?
2012. nov. 1. 23:57
 32/40 anonim ***** válasza:
84%

Hát én azt mondom, mint ateista, hogy az ateizmusnak semmi köze nincs a melegekhez.

Magam nem kedvelem, de úgy tartom, a szex mindenki belső magánügye, ha senkit nem bánt vele, tegye.

Tudtommal a svéd Lutheránus egyház esket melegeket, férfit igen, akkor nőket is, valszeg.

Ez persze nem a vallás, hanem inkább a híres svéd tolerancia kedvéért alakult ki.

Mi szükségetek van papírra?

Hiszen már nem sok helyen szokás, csak válás lehet a vége.

Olyan vallás után töröd magad, aki tűzbe hányatna?

Örülj neki, hogy a materialista gondolkodás toleráns.

Az semelyik másik felezetnek nem lenne jó, ha az egyik vallás uralkodó lenne.

Neked aztán különösen nem.

De abba is hagyhatod és akkor tetszés szerint választhatsz.

Akár, ateista is maradhatsz...

De ha mégis így akarsz élni, sok választásod aligha van...

2012. nov. 2. 01:26
 33/40 anonim ***** válasza:
36%
én meleg vagyok és vallásos. tökéletesen össze tudom egyeztetni a kettőt, tekintve, hogy Jézus nem tanítja, hogy bűnös lennék szexuális irányultságom miatt.
2012. nov. 2. 11:15
 34/40 anonim ***** válasza:
93%

"Mi szükségetek van papírra?"

Melegnek lenni sokkal rizikósabb, mint heteronak. Megnyugtat, hogy a törvények valamilyen szinten elismerik a kapcsolatunkat, így biztonságérzetet ad a diszkriminációkkal szemben (pl. homofób bírók, rendőrök, orvosok).

2012. nov. 2. 22:25
 35/40 anonim ***** válasza:
4%
Roma 1:26-28 26Ezért Isten gyalázatos szenvedélyeknek szolgáltatta ki őket. Mint ahogy asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, 27ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik .tévelygésük méltó jutalmát önmagukban. 28És mivel nem méltatták Istent arra, hogy megtartsák ismeretükben, Isten kiszolgáltatta őket az erkölcsi ítéletre képtelen gondolkodásnak, hogy azt tegyék, ami nem illik.3 mozes 18:2222Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az.Szoval a keresztenyseget nem lehet osszeegyeztetni a homoszexualitassal,a ketto nem fer meg egymas melett ez vilagos a biblia alapjan,amit Isten bunnek itel meg az bun is marad.
2012. nov. 2. 23:16
 36/40 anonim ***** válasza:
92%

A kérdéskörben nem vagyok túl tájékozott.

azért vagyok itt, mert feltűnt a sajátos összekapcsolás a vallásokkal, továbbá az ateizmussal.

Ahogy a válaszom megjelent a topikban, rögtön rájöttem, hogy valószínűleg Te mindazt tudod, amit én leírtam, kommentem fölösleges volt.

Most viszont már érdekelni kezd ezért megkérdezem, miből gondolod, hogy hátrány érhet

Bíróval (talán nem vagy vádlott?)

Rendőrrel (gyanusított?)

orvossal (neki mi köze van ehhez?)

szemben.

Szexuális beállítottságod magánügy, senki másra nem tartozik, így még tudomást sem nagyon szerezhetnek róla, ha csak nincs kedved dicsekedni vele.

Az élettársi kapcsolat inkább jogilag számít, örökléskor, vagy éppenséggel váláskor.

Szinte semmit nem tudok a homók, világáról, kommentemből ez talán ki is tűnt, csak elvi szinten jeleztem véleményemet.

Szóval, ha kedved van, megírhatod, mi szükség van igazán arra a papírra?

2012. nov. 2. 23:22
 37/40 anonim ***** válasza:

23:22ö

Millió olyan eset van, amikor a magánéletünk előtérbe kerül idegenek számára. Naponta többször kell előbújnunk másoknak, mivel nem egy lakatlan szigeten élünk. Elég csak lemenni a pároddal vásárolni. Rendőrrel, orvossal, bíróval legtöbbször akkor kerül kapcsolatba az ember, mikor a magánéletében történik valami szokatlan.

2012. nov. 3. 22:07
 38/40 anonim ***** válasza:
50%

23:22

Sok ember utálja a melegeket, akik nem restek ott kiszúrni velünk, ahol tudnak. Van köztük sok bíró, rendőr vagy orvos. Egy papírral, ami hitelesíti a kapcsolatunkat megvédhetjük valamilyen szinten magunkat. Nem csak akkor, amikor öröklésről, vagy valami hasonlóról van szó. Maga a papír, bármi is álljon benne, segít, hogy ne lépjenek át rajtunk. Sok homofób úgy próbál bántani minket, hogy úgy tekintenek ránk, minta két idegen lennénk, nem lenne semmi közünk sem egymáshoz és így is kezelnek minket. A papírral viszont figyelembe kell venniük, hogy közünk van egymáshoz.

2012. nov. 3. 22:17
 39/40 anonim ***** válasza:

Hát jó.

Az utolsóban van valami, az elején csak frusztrálásnak tűnt.

Mármint részetekről, a külvilágot.

Azért bátorság is kell hozzá.

Hiszen minden összeírás, regisztrálás, besorolás a hatalom érdeke.

Ha jön egy toleráns világ, amely elfogad, megért és nem tesz különbséget, az meg is változhat.

Elég, ha a keresztény pártok valamelyike bársonyszékbe ül.

Akkor hátrányod lehet belőle.

Nem is kicsi.

2012. nov. 4. 00:12
 40/40 anonim ***** válasza:

amelyeket homoszexuálisok alapítottak

pl. Aleister Crowley is egy ilyen homoszexuális/biszexuális vallásalapító volt,

ő biztosan nem talált semmi kivetnivalót ezekben a dolgokban, sőt...

2012. nov. 4. 00:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!