Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mely vallások fogadják el a...

Mely vallások fogadják el a homoszexualitást?

Figyelt kérdés
Az ateizmusban a homoszexualitás követendő példa?

2012. okt. 31. 21:46
1 2 3 4
 1/40 rajcziz ***** válasza:
89%
Én a hinduizmusról, bizonyos esetekben a buddhizmusról és a sátánizmusról tudok. Azt nem tudom, honnan vetted, hogy az ateizmusban a homoszexualitás követendő példa lenne, merthogy nem így van, sőt az ateizmus vallásnak nevezéséről is lehetne vitatkozni.
2012. okt. 31. 21:55
 2/40 anonim ***** válasza:
78%
A 2. kérdésből ítélve ez csak provokáló kérdés.
2012. okt. 31. 21:56
 3/40 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem egyik vallásban sem.

Az ateisták meg azért elfogadóbbak a homoszexuálisok iránt, mert látják, hogy nem ártottak senkinek azzal, hogy az azonos neműekhez vonzódnak, és nincs mögöttük az istenük, aki minden ok nélkül szítaná a gyűlöletet.

2012. okt. 31. 22:01
 4/40 A kérdező kommentje:

A hinduk és a sátánisták nem foglalkoznak a témával, vagy abszolút elfogadják a melegeket?

Nem tudtam, hogy a buddhizmusban lehet szó melegségről. Azt hittem, hogy ők semmilyen szexet vagy élvezetet nem támogatnak.

A második kérdés nem provokáció. Talán kicsit külyén fogalmaztam meg.

De a melegek nem automatikusan ateisták? Nem azért lesz valaki ateista, mert a vallások nem támogatják a melegséget?

Habár igaz, sok hetero ateista van. Inkább arra akartam utalni, hogy abszolút elfogadott-e náluk ez a dolog.

Ha nem, akkor miért nem? Hisz senki sem tiltja, vagy igen?

2012. okt. 31. 22:03
 5/40 anonim ***** válasza:
96%
Az ábrahámi vallásokon(zsidó , keresztény , iszlám ) kívül mind.Illetve nem elfogadják hanem nem tesznek róla említést tehát ezekben a vallásokban nem bűn a homoszexualitás.
2012. okt. 31. 22:09
 6/40 A kérdező kommentje:
Ja látom már mi a gond. Azt kellett volna kérdezni, hogy a melegeknek követendő példa-e az ateizmus. Bocs!!!
2012. okt. 31. 22:11
 7/40 anonim ***** válasza:
81%
Attól, hogy az adott vallás bizonyos elemeivel nem ért valaki egyet, még nem jelenti azt, hogy kötelezően ateistának kell lennie. Meglepődnél hány konzervatív, keresztény homoszexuális van.
2012. okt. 31. 22:18
 8/40 A kérdező kommentje:

A fene sem érti ezt már.

Akkor most ha hindu leszek, nyugodtan össszeházasodhatok egy nővel, ha nő vagyok? Ez teljesen normális?

Senki nem szólhat ezért? És ha szólnak, akkor az bűncselekmény?

2012. okt. 31. 22:38
 9/40 rajcziz ***** válasza:
94%
Ne keverd a vallás és az állam törvényeit! Homoszexuális házasság csak ott lehetséges, ahol ezt az állam törvényei engedélyezik.
2012. okt. 31. 22:39
 10/40 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell vallásosnak lenned, hogy házasodhass.
2012. okt. 31. 22:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!