Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért viselkedik így?...

Isten miért viselkedik így? (A többi lent)

Figyelt kérdés

Miért van az hogy hagyja hogy ennyi úgymond "gyermeke" szenvedjen, és hogy a rossz utat járja?

És miért van az hogy a bűnös lelkeket el akarja majd pusztítani a "világ végén" ahelyett hogy most segítene rajtuk hogy ne legyenek rosszak és valóban megmenteni őket?

A sátán (Lucifer) aki a biblia szerint maga a gonosz őt miért nem pusztította el?

Ha ő nem lenne gonoszság sem!

Hisz a biblia szerint a saját teremtménye, egy Arkangyal volt!

Nem mellesleg Lucifer nevét rossz ként kezelik, pedig latin fordításban "A fényhozót" jelenti!

2012. okt. 26. 17:49
1 2 3 4
 21/32 Pietrosol ***** válasza:
35%

Szia ma 21:24!

Ez sem Biblikus,de szerintem Sátánt(egó) és Istent(tudat),mi ébresztgetjük!Ki-ki a maga módján!

2012. okt. 26. 21:27
 22/32 anonim ***** válasza:

Az a fontos hogy szeresd magadat, de embertársaidat még jobban és Istent a lehető legjobban.

Az, hogy "jó" emberek halnak meg (nem természetes halálban), az ember szabad akaratának és a rossz választásának következménye. Nem Isten, hanem egy ember rossz viselkedése okozza és Isten akkor nem akadályozza meg ha ezzel sértené szabad akaratunkat.

Isten minden emberrel közli magát a lelkiismeretükön keresztül, függetlenül attól hogy milyen közegbe született. Az persze nehéz kérdés, hogy a lelkiismeretünkön keresztül éppen Isten közli-e magát, vagy a sátán, vagy másvalami. De az emberek valahogy mindig érzik hogy mi a jó és mi a rossz

2012. okt. 26. 21:34
 23/32 anonim ***** válasza:

"Mi van azokkal az emberekkel akik a jó utat járták mégis szenvedés és halál lett osztályrészük miközben élni akartak?"

csak azért mert kívülről ez látszik csak Isten tudja mi van a szívben

amúgy meg semmi jogod megkérdőjelezni Isten cselekedeteit

jelezem nekem sem...

2012. okt. 26. 21:43
 24/32 A kérdező kommentje:

19-es

Köszönöm az ismételten bő válaszadást! :)

Elismerem Jézust és az ő szenvedését, és persze azt is hogy mit akart, miben hitt ezért is van bennem tisztelet iránta bár néha elgondolkozom rajta hogyha találkozhatnék vele mit mondanák neki... Valószínűleg azt mondanám elsőnek hogy hülye volt persze ezt ő tudná hogy mire mondanám és milyen szándékból...

Tudom hogy nem akarsz megtéríteni,de igenis sokat segítettél és a többiek is persze! :)

Én így is olyan életet éltem ami többnyire "szemre való" számára persze nekem is vannak vétkeim nem is kicsik...

De ettől függetlenül az én nézeteim még eléggé realisták, én csak akkor fogok hinni Istenben ha látom tényleg tesz is valamit az emberekért!

Ha pedig egyszer meghalok és tényleg elé kerülök, akkor remélem ugyan az az ember maradok aki itt élt a földön!

Mert nem fogom kérni egyik bűnöm bocsánatát sem mert nem fogok elfutni a saját hibáimtól!

De ha ég "Isten"-ről is legyen szó biztos hogy elmondanám a véleményemet róla ha tetszene neki ha nem! Mert én ilyen vagyok egy ilyen szabad lélek, én nem tudok beletörődni a szenvedésbe, a hátrahagyásba, a csalódásba!

De ez úgyis kiderül majd egy nap melyikünknek volt igaza! :)

2012. okt. 26. 22:11
 25/32 anonim ***** válasza:

Majd ha látod hogy tényleg tesz is vmit az emberekért?

Megteremtette az emberiséget, sztem ez elég nagy dolog.

Meghalt és szenvedett miattad, pedig ő Isten. Oké, ezt nem láttad saját 2 szemeddel. Akkor nézz ki az udvarra, nézz meg egy fát és gondolkozz el milyen bonyolult és szép. És ez csak 1 DB NÖVÉNY a világ megannyi gyönyörködtető csodája közül. Ezeket a csodákat Isten érted is tette. De kézenfogható az is, hogy a lelkiismeretén át hat az emberekre, és így mennyi rosszat előz meg.

megteremtette az emberiséget, sztem ez elég nagy dolog.

Nem kérsz bocsánatod a bűneidért?

Szerintem ha bocsánatot kérsz azzal pont hogy nem futamodsz meg előlük. Ha belátod hogy rossz amit tettél, akkor inkább meg nem történté akarnád tenni. Ez nem megy, de először is megbocsájthatsz magadnak, megbánhatod és bocsánatot kérhetsz mindenkitől akit megbántottál. Istentől is. Mikor előtte állsz majd, fel kell ismerned, be kell ismerned és tiszta szívedből meg kell bánnod bűneid. Ha nem így teszel, nem vagy méltó hozzá.

2012. okt. 26. 22:27
 26/32 A kérdező kommentje:

Kedves 25-ös

Értem hogy mit akarsz mondani, de ettől még nekem vagy másoknak nem tudod bizonyítékokkal alátámasztani! Érted ez am nem hibád hogy nem tudod alátámasztani hogy amit mondasz az igaz ezt csak ő tudná bizonyítani!

Nem azt mondom hogy nem akarom be ismerni a bűneimet/hibáimat vagy hogy nem tartanám őket rossznak!

Azért nem akarom hogy megbocsájtson ha elé kerülnék mert pont az van hogy nem akarok elfutni előlük!

Megnem történté nem tehetem amúgy sem mert 1 életünk van nem több,és nem élhetjük újra soha!

Az ember lelke nagyon összetett legalább is úgy érzem hogyha van akkor az enyém kifejezetten az, és ha egyszer tényleg elé kerülök akkor megfogja érteni hogy miért gondolom így a dolgokat...

És azt neked is tudnod kell hogy itt nem rosszindulatúnak értem ezeket a dolgokat!

Meg ezért sem akarom hogy

2012. okt. 26. 22:54
 27/32 A kérdező kommentje:
*Meg azért sem akarom hogy Ezt ne vedd figyelembe már nem tudom mit akartam írni... :)
2012. okt. 26. 22:56
 28/32 anonim ***** válasza:

Sokat ismételt kérdés...

Isten most is segít rajtunk, és igyekszik a jó útra terelni minket, csak ezt nem mindenki veszi észre.

Azon szerintem fölösleges filozofálni, hogy Isten miért nem pusztította el a gonoszt - nem pusztította el, amint látjuk, ha csak szétnézünk a világban. Talán azért nem, mert ha nem tapasztalnánk időnként rossz dolgokat IS, akkor nem tudna fejlődni a személyiségünk. Erre tudok gondolni.

2012. okt. 26. 23:29
 29/32 anonim ***** válasza:

Hát kedves Kérdező, aki egyszer alaposan végig olvasta a bibliát, és nem csak úgy felületesen, az tudja mi miért történik, ezért van az, hogy Isten szolgái nem lázadoznak , és nem tesznek fel ilyen kérdéseket.

Bár már rengetegszer leírtuk a választ a kérdésre, mert nem te vagy az első aki ezt megkérdezi, de úgy látszik nem érdekel senkit se, vagy átsiklanak a válaszokon.

De mielőtt írnék, egy valamit tisztázzunk, bár ezt is rengetegszer biblia idézettel bizonyítva leírtam Én is, hogy Sátánnak sosem volt a neve az, hogy lucifer, és Sátán sosem volt arkangyal. Ő egy oltalmazó kérub volt, ez az angyalok egyik magasabb formája.

De menjünk vissza egy kicsit a kezdetekhez:

A teremtő a kezdetektől fogva elmondta az embernek az élethez szükséges feladatokat, csúnya szóval élve a feltételeket is amit előírásoknak nevezünk.

Azt is elmondta, mi lesz a következménye annak ha nem tartják be ezeket az utasításokat.

Ezek után nagyon jól tisztábban voltak azzal hogy mi lesz a tetteik következménye, de valamiért csábítóbb volt az ördög által kínált "szabadság".

A baj megtörtént már nem lehet vissza csinálni.

Egy dolgunk van tanulni belőle, és nekünk akik ennek tudatában vagyunk változtatni a gondolkodásunkon, ne legyünk Ádámhoz hasonlók.

Ám azt se felejtsük el, hogy a lázadáskor mind az élet forrása, mind pedig az ember vád alá került.

A vádló Sátán állítja, hogy a teremtő nem jó uralkodó, az

ember meg képmutató, mert csak akkor szolgálja, és engedelmeskedik a teremtőjének, ha érdeke fűződik hozzá, magyarán az ember csak ha a teremtő "lefizeti" valamivel akkor engedelmes Istennek.

Ez a vita kérdés közel 6 ezer éve tart, és a vége felé siet. Sátán állítása, hogy minden embert el tud fordítani Istentől, megdőlt.

Az igaz, hogy a föld háromnegyed részét uralja, de a negyed részét nem sikerült megkaparintania.

Sátán, mivel ott volt az ember teremtésénél, nagyon jól ismeri az emberi természetet.

Ha kell pénzt, vallást, politikai taktikákat is alkalmaz az emberek elcsábítására.

Nem véletlen mondta Jézus, hogy az Ő királysága, vagy országa nem része E világnak, így a követői sem vesznek részt ezekben, jól lehet itt kell a világban élniük.

Ezért ha Isten szolgái kegyetlenségeken mennek keresztül az azért van, hogy Sátán megtörje az Isten félő ember hűségét a teremtője iránt.

Nem megölni akar, vagy elpusztítani, mert azzal nem bizonyít semmit

azt akarja add fel az Istennel ápolt kapcsolatodat.

Erre nagyon jó példa a Jób könyve, ami erről szól.

Ezen kívül szabad akaratod van.

Nem hagyja, hogy a rossz úton járjanak az emberek. Leíratta, mit kell tenni.

az emberek döntöttek maguktól, hogy a rossz úton akarnak járni.

Nem fog senki előtt a teremtő letérdelni, hogy változtasson a gondolkodásán, életén.

Ezt az embernek magának kell megtennie bizonyítva, hogy szereti Istenét.

2012. okt. 27. 23:59
 30/32 anonim ***** válasza:

hazudnak a gyíkhitűek, ez a nagy helyzet

ezékiel és családja a KBR / HBR folyó partján BABILONBAN KAPTA a kinyilatkoztatást a gyíkistentől, aki űrhajóval jött (kegyetlen lény és csak a saját önző érdekeit ismeri)

vagy

a babiloni KÁLDEUSoktól vették át a gyíkhit stafétabotját

az egész hagyományt erről nevezték el

nagy ígéreteket kaptak ezek a hataloméhes és ambíciózus humanoidok,

de valójában

IDEGEN ÉLETFORMÁK HÁBORÚJÁBA KEVEREDTEK BELE

ezeket a dolgokat kizárólag csak a felső beavatotti elitjük ismeri,

a "nép" "nem-nép" nem tud erről semmit,

viszont az "ígéretekből szeretnének profitálni/részesülni

ÉS EZ A CSAPDA

amikor jajgattak, sírtak ezeken kellett volna elgondolkodni és megérteni, hogy mi, miért történik velük és honnan, kiktől száll rájuk

a saját okkult elitjüktől

2012. okt. 28. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!