Isten miért viselkedik így? (A többi lent)
Miért van az hogy hagyja hogy ennyi úgymond "gyermeke" szenvedjen, és hogy a rossz utat járja?
És miért van az hogy a bűnös lelkeket el akarja majd pusztítani a "világ végén" ahelyett hogy most segítene rajtuk hogy ne legyenek rosszak és valóban megmenteni őket?
A sátán (Lucifer) aki a biblia szerint maga a gonosz őt miért nem pusztította el?
Ha ő nem lenne gonoszság sem!
Hisz a biblia szerint a saját teremtménye, egy Arkangyal volt!
Nem mellesleg Lucifer nevét rossz ként kezelik, pedig latin fordításban "A fényhozót" jelenti!
Mi örököltük Ádám és Éva természetét, hisz a gyerekeik vagyunk. De megkaptuk a lehetőséget és a kegyelmet, hogy halál után Istennel lehessünk, ha elfogadjuk. Mert így igazságos.
Egyébként egy érdeke dolgot figyeltem meg az elmúlt napokban. Sokan nem értik, hogy Isten miért nem bűntet azonnal vagy szól rá az emberekre.
Az ószövetségben ezt tette. Szóval ott meg amiatt bántják.
Meg mi az, hogy ő megmondja, hogy mit tegyünk.
Jó kérdés, hogy Isten miért nem teremtette újra az embert....Biztos meg volt rá az oka.
Most gondolj a fogyatékos gyerekekre is. Az is egy jó kérdés, hogy miért vannak. Bár erre a válasz azt, hogy az emberi test hibás és csak egyre rosszabb lesz.
Nyílván aki fogyatékos és "bűnt' követ el, az nem számít bűnnek. Őket is szeretni kell, tanítani, vigyázni rájuk, türelmesnek lenni velük. Jó kérdés, hogy mi a szerepük a világban és mi lesz velük halál után?
Nem hiszem, hogy sérültek lesznek vagy kevesebbek másoknál.
Kedves 11, ezzel nem szűnik meg semmilyen logikátlanság, hanem mondtál egy nagy semmit. Nincs Isten. És akkor most mi van. Jobb lett? Logikusabb lett bármi? Hát nagyon nem.
Bár te hihetsz abban, hogy a szeretet nem is létezik, csak a fajod fenntartása miatt alakult ki és hogy képes legyél szexelni. Bármit megtehetsz és az egyéb irracionális dolgokban. A te dolgot.
De attól még nem lesz jobb semmi.
Hát jó, te tudod. De akkor nagyon sok mindenre azt lehetne mondani, hogy nincs, mert nem logikus.
Szerintem egyébként nincs benne olyan ellentmondás, ami miatt ne lehetne igaz. Csak mert nem tudjuk a részleteket, vagy nem értünk valamit.
A biblia azt írja a megpróbált ember olyan mint a tűzben edzett vas.Tehát mi most edződni vagyunk a földön.:)
A rossz dolgoknak jobban kell örülni mint a jó dolgoknak mer Isten a rosszból is tud jót kihozni nekünk.
Kedves 10-es válaszoló köszönöm hogy ismét ilyen bőven kifejtetted tudásod számomra! :)
Gondolom hogy Isten nem a szenvedőket büntetné meg hanem a szenvedtetőket, és azzal sincs gond hogy valaki természetes halált hal azt mindenki elfogadja!
De egy ember,egy gyermek aki háborúban sérült/meghalt az nem az ő akaratuk volt ez lehetett volna máshogy is... az ő akaratuk az élet volt akárhogy is nézem!
Úgy gondolom te egy lelkiismeretes ember vagy és neked megvan a hited az Istenedben,és gondolom te elfogadod "Isten" minden döntését,mert megbízol benne!
De tudod ahogy mondtad,hogy Isten ugyanúgy megszenvedi a mi fájdalmainkat akkor ugyan úgy éreznie kellene a csalódottságot az emberektől akik úgy érzik cserben hagyták őket... és biztos tudja hogy a csalódottság sok esetben nem vezet jóra,és boldogságra!
Az is érdekes ha eltitkol valamit akkor az rossz (persze ez lehet jó is) de akkor is a titkol valaki valamit akkor igazi igazságról nem lehet beszélni!
De ha bele gondolsz ha te "Isten" lennél és éreznéd a gyermekeid fájdalmait, te úgy hagynád őket? Ha rosszat tennének azért mert ők nem ismerik a jót azért megbüntetnéd őket ,és akár el is pusztítanád őket? Valóban ez lenne az igazi szeretet?
Tudod ez csak azért írom mert én megvédeném minden gyermekem és ott lennék velük a szükségben, és nem hagynák rájuk egy könyvet amiben az a végkifejlet hogy lesz egy világvége ahol sokan örökre elfognak tünni!!!
Könnyebb elpusztítani valamit mint megváltoztatni vagy megmenteni...
Kedves 12-es válaszoló!
Igen érdekes a feltevés! Én nem akarnám hogy egy gyermekem is bármilyen csúnya szóval mondva "fogyatékos" legyen csupán azért hogy másoknak tanítsak ezáltal valamit! Értsd ide (szeretet,törődés,türelem,stb...) ahogy te is írtad!
Mert ennek az elszenvedője a "fogyatékos" gyermek/felnőtt aki nem élhet teljes életet...
Kedves 16-os válaszoló
Ha így van hogy mi azért vagyunk a földön hogy edződjünk,és a rossz dolgoknak örülni kell ebben lehet igazság a történelem is be bizonyította hogy a rossz dolgok össze hozzák az embereket!
De ezért tényleg szükséges a sok ártatlan ember halála?
Vannak jó emberek akiknek nem szenvedtek annyit mint mások akkor ezek szerint ők nem kerülnének be a mennybe mint azok akik sokat szenvedtek?
"Könnyebb elpusztítani valamit mint megváltoztatni vagy megmenteni..."
Kedves kérdező!
Talán pont ezért nem pusztította el Isten az embert.
Jézus is eljött ide hozzánk (emberként), hogy tanítson minket, példát mutasson nekünk és kitartson mellettünk.
Mindhalálig hitt Istenben és az emberben, szeretett bennünket. Ezért kegyetlen, durva, brutális halált halt. Megalázták, kigúnyolták, megkínozták stb...Mert a világ nem fogadta be a fényt. De ő akkor sem átkozódott, mocskolódott stb...
Nem volt beképzelt, nem élt vissza semmivel és senkit sem diszkriminált.
Kicsit off:
Szerintem senki sem állítja, hogy Ádám vagy Éva elkárhozott vagy meghalt volna abban a pillanatban, amikor evett a jó és rossznak a tudás fájáról. Bár kitudja. Isten előre szólt. Én ezt a storyt szimbólikusan szoktam érteni. Úgy hogy elsajátitták a rosszat. De szerintem most nem ezen van a hangsúly, ezért nem részletezném.
Ezt csak azért írom, mert lehet, hogy ami nekünk évek, az Istennek csak egy pillanat. Lehet még Ádám le sem nyelte az almát, bár ez már nem biblikus:D
Valóban nem a gyermek akarata volt, hogy meghaljon. Akik megölték őt a háborúban, azok megsértették másnak az életét. Bele szóltak a szabad akaratába. Ez bűn. Ettől még a gyermek kerülhetett Istenhez. Ahol milliószor szebb és jobb neki, mint ebben a világban.
"Az is érdekes ha eltitkol valamit akkor az rossz (persze ez lehet jó is) de akkor is a titkol valaki valamit akkor igazi igazságról nem lehet beszélni! "
Isten sokkal nagyobb, mint mi. Ezért nem fogjuk tudni megérteni őt ésszel és matematikai egyenletekkel.
Tudom, hogy ez sokaknak rosszul esik, hogy van náluk sokkal okosabb lény...
A lényeget elárulta nekünk, hogy mit kell tennünk. Jézus is megmondta, hogy az egész törvény lényege az, hogy szeressük egymást nagyon. A világ felfedezése nem bűn, sőt dicsértes dolog. De a Bibliának nem célja leírni a működését.
Én abszolút értem, hogy mi a problémád kedves kérdező. Teljesen jogos. Nem azért van, mert buta lennél vagy mert megszállt volna a gonosz. Nem tudom neked ezt megmagyarázni, de Istenben csak hinni lehet és sejteni, hogy létezik, esetleg megtapasztalni. De az a tapasztalás nem megvilágosodás az észben. Tehát nem érteni fogod a világ keletkezését, az összes elem működését meg ilyenek.
"De ha bele gondolsz ha te "Isten" lennél és éreznéd a gyermekeid fájdalmait, te úgy hagynád őket? Ha rosszat tennének azért mert ők nem ismerik a jót azért megbüntetnéd őket ,és akár el is pusztítanád őket? Valóban ez lenne az igazi szeretet? "
Én nem vagyok ebben biztos, hogy az Isten bárkit meg fog bűntetni. Lehet az emberek nem fogják majd őt választani, vagy a saját bűneikből erdendő ítéletének áldozativá vállnak.
Mi úgy látjuk, hogy amikor meghal valaki, hogy borzasztó. Nekem is az, főleg amikor ártatlan emberek vagy olyanok halnak meg, akiket szeretek. Ebből is látszik, hogy képesek vagyunk a szeretetre még.
De annak aki meghalt, nem lehet olyan rossz. Ha Istenhez került. Inkább az illető hiánya fáj nagy és a rossz gondolkodás még rátesz, hogy az illető kínhalált halt és örökre elpusztult....
"Tudod ez csak azért írom mert én megvédeném minden gyermekem és ott lennék velük a szükségben, és nem hagynák rájuk egy könyvet amiben az a végkifejlet hogy lesz egy világvége ahol sokan örökre elfognak tünni!!! "
Nem akarok poénkodni, de erról egy film jutott eszembe. Amikor a lánynak meg kell ölni a szerelmét, akiből zombi lett és a többiek bíztatják, hogy az az ember már nem az, akit szeretett. Csak a teste és ölje meg.
A könyvet az embrek írták. Jézus sem könyvből tanított.
De le kellett írni, hogy ne lehessen mondani, hogy nem tudtuk.
Jó kérdés az is, hogy miért nincs Isten és miért nem jelenik meg nekünk?
Én a Bibliát úgy forgattam ki, hogy az ember akarta, hogy ne legyen itt Isten.
De látod, hogy az egyiptomiak is akik 10 jelet kaptak, még utána sem tértek meg.
Nem tudom, hogy miért nem jelenik meg Isten.
De én ezért nem hibáztatom őt. A rossz dolgokért az emberek a felelősek.
Istenen egyedül azt lehetne számon kérni, hogy egy jó ember miért hal meg. De a kérdés, hogy valóban rosszul járt-e?
Itt nem élhetnénk örökké és látod, hogy az emberek nem si tudnak együtt élni.
Majd lesz olyan is, amikor nem lesz többet halál, szenvedés, nem fognak beléd rúgni, kinevetni, hátba szúrni meg ilyenek.
Hát, nem tudom, hogy mennyit tudtam segíteni.
Én nem akarlak megtéríteni és ráderöltetni semmit sem. Csak leírtam amit gondolok.
Az egész csak hit kérdése.
Minden esetres szerintem nem fogsz rosszul járni, ha igaz, normális ember vagy, aki képes a szeretetre és ha hibázik, akkor képes beismerni azt.
Úgy hogy én csak arra szoktam bíztatni első sorban az embereket, hogy éljenek "Istennek tetsző életet", mert csak ez használ nekünk. A rombolás, pusztítás, gyűlölködés semmi jót nem hoz. Csak háborút és sírást, fogcsikorgatást...
Ez sem biblikus, de az sem kizárt, hogy félig "sátántól" vagyunk. És halálunk előtt eldől, hogy a végén kivé változtunk.
További szép estét nektek:)
GBU
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!