Isten miért viselkedik így? (A többi lent)
Miért van az hogy hagyja hogy ennyi úgymond "gyermeke" szenvedjen, és hogy a rossz utat járja?
És miért van az hogy a bűnös lelkeket el akarja majd pusztítani a "világ végén" ahelyett hogy most segítene rajtuk hogy ne legyenek rosszak és valóban megmenteni őket?
A sátán (Lucifer) aki a biblia szerint maga a gonosz őt miért nem pusztította el?
Ha ő nem lenne gonoszság sem!
Hisz a biblia szerint a saját teremtménye, egy Arkangyal volt!
Nem mellesleg Lucifer nevét rossz ként kezelik, pedig latin fordításban "A fényhozót" jelenti!
Szia!
Amiket leírtál,azok az ember választásának eredményeként jöttek létre,így köze nincs Istenhez vagy Sátánhoz!Nem kell az Istenképet felesleges tartalmakkal megtölteni!
Az ember állandóan próbál kibújni a felelősség alól és olyan dolgokat felettes hatalmakra fogni,amelyről hús-vér emberek tehetnek!
Nemtudom
De nem Lucira kéne kenni a te bűneidet, meg az emberek bűnét sem. Ideje lenne már felvállani mindenkinek a sötét oldalát, vagy legalább nagyjából megismerni. Amin tud, azon meg javítani.
Nem olyan hű'de bonyolult. Mégis. Luci így úgy, mindig rá kenitek a hibáitokat, ti meg tetszelegtek magatoknak a tökéletesség árnyékában.
Könnyű valami bűnbakot keresni.
Ha Luci létezne, mint bukott angyal, én a helyébe ezt nem tűrném, kiverném a fogaitokat, ha rám kennétek mindent. Szóval, ha létezik, elég türelmes. :D
Fényhozó, mert a szabadságot jelképezi, a haladást, az előrevivő elégedetlenséget.
A bűn a tiéd.
2/4 köszönöm a választ én tisztában vagyok ezzel! Én inkább a hívők véleményére vagyok kíváncsi hogy ők mit mondanak erre!
Mondjuk ezt elfelejtettem leírni... elnézést ez az én hibám!!! És most nem a sátánt hibáztatom 3/4 ;)
Neked szabad döntésed van, hogy a jó vagy a rossz utat választod. Az emberek egositák és sérültek, ezért ilyen a jelenlegi világ. Szerintem ocsmány ez a világ, ha alaposan mögé nézünk.
Nekem két tippem van a kérdésedre. Az egyik, hogy az élet egy próba, másik hogy egy lecke.
Csak azok lehetnek Istennel, akik akarják és képesek arra, hogy nem rombolnak le mindent.
A másik lehetőség a lecke. Ebben az esetben azt kell eldönteni, hogy az amit leélsz valaminek a következménye vagy pedig te magad kérted Istent, csak nem tudtad, hogy ilyen nehéz lesz a testben.
Bármi lehetséges.
Sátán pedig nem Lucifer még mindig. Maximum csak volt, de nem volt.
"
És miért van az hogy a bűnös lelkeket el akarja majd pusztítani a világ végén ahelyett hogy most segítene rajtuk hogy ne legyenek rosszak és valóban megmenteni őket?
"
Szabad akaratod van. Ha valaki nem kér a megmentésből, egyenesen gyűlöli a fényt, kerüli és a pusztítás irányítja, azzal mit lehet tenni?
Csinálhtasz belőle jó lényt, de az végülis a régi elpusztítása.
Egyébként a Zsizsiknek üzenem, hogy tök mindegy, hogy valakik Sátánt Lucifernek hiszik vagy sem, vonatkoztass már el a névtől. Senki sem gúnyol semmilyen pogány istent.
Ha viszont hiszel a Bibliában, akkor ne forgasd ki, mert ott Sátán nem éppen példakép. (bár tudom, hogy nem hiszel).
6-os jól leírta, de hozzá tenném hogy az élet mindenképpen próba. A mindenségbe a sátán hozta a bűnt, a Földre pedig az emberek és a sátán együtt. Az, hogy mi vétkezünk, a mi hibánk és a sátáné is, ezért nem szabad rá mutogatnunk ha vétkezünk. Ha vki vkit rosszba visz, mindketten bűnösek.
Isten mindenkin segíteni akar csak van aki nem akarja hogy segítsenek.
6-os és 7-es válaszadók köszönöm a válaszaitokat!
Tudom hogy mind annyiunknak szabad választásunk van!
De!
Mi van azokkal az emberekkel akik a jó utat járták mégis szenvedés és halál lett osztályrészük miközben élni akartak?
Az ő szabad döntésük az élet lett volna és nem a halál... akkor miért nem védte meg az életüket?
Vagy ott vannak azok a gyerekek akik mostoha környezetbe születtek és csak a rosszat tanulják a környezetüktől...
Mert belőlük is rossz ember lesz ha felnőnek és erről nem ők tehetnek és legföbbképpen nem szabad akaratukból!
Őket miért nem segíti meg? Ha legalább beszélt/beszélne velük ha létezne isten megértették volna őt!
De így csak végignézi hogy rosszak lesznek akiket majd egyszer elpusztít a bűneik miatt,vagy nincs igazam?
Ebben ti nem éreztek egy kis igazságtalanságot?
A poklot nem az embereknek tervezte az Isten hanem a Sátánnak és ő sötét angyalainak.
A jó lelkü embereknek a mennyországot tervezte de akinek ez nem kell az nem is fog bejtni...
Nagyon szívesen.
"Mi van azokkal az emberekkel akik a jó utat járták mégis szenvedés és halál lett osztályrészük miközben élni akartak?"
Ez egy nagyon jó kérdés.
Természetesen nem arról van szó, hogy akik szenvedtek vagy meghaltak, azok rossz és gonosz emberek voltak, akiket Isten nem szeret.
Ez a világ a jelenlegi formájában el fog pusztulni, mert gonosz.
Mindenki meghal. A jók és a rosszak is.
Utána több elmélet van, hogy kivel mi lesz és hová kerül és milyen formában. De nem ebbe a világba az 100%
Tehát nem leszel egy másik ember vagy állat vagy növény meg ilyenek.
"Az ő szabad döntésük az élet lett volna és nem a halál... akkor miért nem védte meg az életüket? "
Sajnos mindenkinek meg van a maga keresztje. Imában lehet kérni Istent, hogy segítsen. Sok ember állítja, hogy meggyógyult már, csoda történt stb..De gondolom abban megállapodhatunk, hogy kivétel nélkül mindegyik meghalt.
Erre csak akkor lehetne magyarázatot adni, ha pontosan tudnánk, hogy miért vagyunk itt.
"Vagy ott vannak azok a gyerekek akik mostoha környezetbe születtek és csak a rosszat tanulják a környezetüktől...
Mert belőlük is rossz ember lesz ha felnőnek és erről nem ők tehetnek és legföbbképpen nem szabad akaratukból! "
Isten igazságos és ismeri az ember lelkét, szívét. A természetes állapot az lenne, ha az emberek szeretnék egymást, segítenék egymást és békességben élnének egymással. Sajnos nem ezt teszik, mert önzőek.
Ez a világ igazságtalan. Tehát akik lopásra kényszerülnek a rendszer vagy a "gonosz" és szívtelen emberek miatt, az ő viselkedésük teljesen megérthető.
A bunkósság és neveletlenség alapból nem számít bűnnek.
Nézd, én hiszem, hogy az emberek nem robotok és Isten igazságos. Tehát, ha valaki rossz környezetben nőtt fel, akkor is képesnek kell lennie rá, hogy ezt meg tudja állapítani. Mivel valószínűleg nem érzi magát jól, ezért elgondolkodhat miért, esetleg azon hogy mások szerint miért rossz vagy mások miért olyanok, amilyenek. Tehát miért különbözőek.
A Biblia szerint akik nem bíznak Isten szavában, azok ha tudnák, hogy létezik sem hinnének neki, nem fogadnák el.
És most ne az ateistákra gondolj vagy más vallású emberekre. Isten a szeretet, igazság, bölcsesség. És amikor mi szenvedünk, ő nem bárgyún vigyorog. Neki olyan, mintha a szerető szülő gyermeke szenvedne.
Szerintem mindenkinek lesz lehetősége az életben, hogy válasszon. Csak idő kérdése.
Nekünk nem szabad senki felett ítélkezni. Csak az Isten tudja, hogy mi a pontos igazság.
Bár így egy kicsit nehéz igazságot szolgáltatni. De szerintem a lelke mélyén mindenki tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!