Az ember, hogy legyen tökéletes, mint a mennyei Atya, ha nincs tökéletes ember?
"Akkor az ember mégis lehet Isten?"
Bizony, bizony. A régiek - különösen a görög egyházatyák- még tudtak és beszéltek erről:
"Isten emberré lett, hogy az ember Istenné válhasson"
De ezt értelmeznünk kell, a theószisz, az átistenülés fogalmával. Nagyon sok durva félreértésre ad okot ez. Valahogy, amikor azt hiszik, hogy ez csak úgy, automatikusan megvan, bele lehet születni, vagy gőgösen csak kijelenteni.
Nem.
Ezt meg kell VALÓSÍTANI: A régiek persze ezt még tudták. Hogyan? Krisztus követésével.
"Jézus Krisztus az egyetlen közvetítő Isten és ember között (1Tim 2,5). Ő maga is megmondja: „Nincs más utatok az Atyához, csak általam” (Jn 14,6). "
Azokat avatták szentté- akiről úgy látták, hogy ezen az úton haladnak. De ezt - sokat vitatkoznak is ezeken - ember nem tudja megítélni biztosan-arra haladbak-de a célbaérést már nem látja élő.
Isten és ember közt van ez-kívülről nem látjuk, csak tükör által homályosan. Akkor-ez az ember életében a halál pillanata -majd színről -színre- Isten és ember eggyé válhat, vagy nem.
A régiek még tudták, hogy közeledjenek Istenhez.
Érdemes olvasni ezeket.
Kérdező!
" csak akkor miért derül ki
mégis az a Bibliából,hogy nincs
tökéletes ember"
Idéznéd a Bibliából?
A Bibliai szövegértelmezés szerint a tökéletes nem egyenlő a büntelennel.
A tökéletes szót a Bibliai idézettel megmagyaráztam, a büntelen meg magáért beszél. Nincs ellentmondás, rossz értelmezés van...
Szia
12:06
"Idéznéd a Bibliából?
A Bibliai szövegértelmezés szerint a tökéletes nem egyenlő a büntelennel."
"Máté 5:48 Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes."
Akkor most mi van,Isten is bűnös?
A kérdésedre válaszolva,tudtommal Isten az embert kiűzte a paradicsomból,tehát onnantól kezdve nem vagyunk egyenlőek vele,tehát nem lehetünk tökéletesek.De ha azt vesszük,a paradicsomban sem lehettünk,hiszen a bűnre való hajlam bennünk volt,és ez felszínre is került.
Idézet:
Róm.2;3 "Isten előtt nincsen igaz ember"
Zsolt.14 "Az emberek romlottsága"
Mit értelmezek rosszul?
Kevered a szezont a fazonnal.
Te összeveted a paradicsomot a tökéletességgel és még fene tudja mivel.
Krisztus pontos meghatározással élt a tökéletes szó jelentése felől, mint már írtam.
Tökéletes:
1: Oszd szét a vagyonodat annak, kinek nincs, és akkor tökéletes leszel. (Máté 19:21)
2: Úgy szeresd ellenségedet, amiképpen a barátaidat, mert amiképpen az Isten esőt ad mindenkinek és felhozza napját mindenkinek, úgy tegyed te is a jót mindenkivel. (Máté 5:43-48)
Amiről te beszélsz, az valószínűleg a "jó" jelentése:
"Máté 19:17 Ő pedig monda neki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten."
Mégegyszer: szavak értelmezése anno és bibliai értelemben nem az, ahogyan mi használjuk. Nem vágom, hogy mit nem értesz?
Isten tökéletes, a bűn végtelenül távol áll tőle. Tehát Ő nem bűnös.
Mi szabad akarattal bírunk, el tudjuk dönteni hogy a jót vagy a rosszat válasszuk. Nem lehetünk tökéletesek, mivel emberből vagyunk, de teljes szívünkből kell törekedni a jóra. Ez annál jobban megy, minél többet imádkozunk, olvassuk a Bibliát, bánjuk meg bűneinket, járunk templomba és járulunk az Eucharisztiához.
töftöftöf
"Isten tökéletes, a bűn végtelenül távol áll tőle. Tehát Ő nem bűnös."
Nocsak,akkor az emberölés sem bűn,meg az ember megnyomorítása?
"Mi szabad akarattal bírunk, el tudjuk dönteni hogy a jót vagy a rosszat válasszuk. Nem lehetünk tökéletesek, mivel emberből vagyunk, de teljes szívünkből kell törekedni a jóra. Ez annál jobban megy, minél többet imádkozunk, olvassuk a Bibliát, bánjuk meg bűneinket, járunk templomba és járulunk az Eucharisztiához."
Miért lesz valaki attól jobb ember,hogy minél többet imádkozik,olvassa a Bibliát,templomba jár?
Ezt nem értem,melyik embertársaddal teszel ezzel jót?
"Nocsak,akkor az emberölés sem bűn,meg az ember megnyomorítása?"
Isten soha nem ölt, öl és nem is fog megölni. Itt az ölést az önkényes ölésen értettem. Ha bárkit is megnyomorított vagy elpusztított akkor azt többszöri figyelmeztetés után tette, hiszen akkoriban az embereknek személyesen jelent meg Isten, tehát pontosan meg lett mondva többször hogy hogyan kell és hogyan tilos viselkedni és hogy mik lesznek a szankciók. De ők ennek ellenére folytatták. Isten csak azokat pusztította el akiről bizonyos volt hogy sosem tér meg szabad akaratából. Ilyen embert megölni Istennek nem bűn, nekünk azért az mert mi nem tudhatjuk bizonyosan hogy ki ilyen ember.
"Miért lesz valaki attól jobb ember,hogy minél többet imádkozik,olvassa a Bibliát,templomba jár?
Ezt nem értem,melyik embertársaddal teszel ezzel jót?"
Ezek által lesz élő kapcsolatod Istennel, ezek által ismered meg Őt, az Ő akaratát, ami ráadásul neked is a legjobb. Ezekkel magadnak teszel jót közvetlenül, embertársaidnak közvetve mert ezektől olyan ember laszel akit nehezebben csábít a sátán, így kevesebbszer tesz rosszat másokkal.
Bocs h soká válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!