Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Illik-e egy kereszténynek...

Izidorkata kérdése:

Illik-e egy kereszténynek hipi jeles nyakláncot hordani?

Figyelt kérdés

szülinapomra egy ezüst hipi jelet kaptam, egy barátomtól. Azokra az időkre emlékeztet amikor még rajongtam a rock, és hipi zene szabadságot üvöltő zenéjéért.

De az egyik presbiter a gyülekezetből azt mondta hogy ez fordított kereszt és sátáni jelkép.

Mindenki véleményére kíváncsi vagyok, de különössen a katolikusokéra, mert ők rengeteg jelképet használnak, gondolom van valami tájékozdási pontjuk, hogy mi számít szentnek, mit lehet hétköznap, és minek van pozitív, vagy negatív kisugárzása?

2012. okt. 19. 19:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem is voltak különböző ékszereim ,de nem tulajdonítottam jelentőséget nekik.Most már nincsenek mert az ember nem ezektől lesz különleges(ebb)....De ha tetszik akkor hord....az emlékek legyenek a múlté.

(K.Gy)

2012. okt. 20. 19:35
 12/15 anonim ***** válasza:

A lelked úgyis figyelmeztet mi a helyes.Így vagy igaz keresztény.

(K.Gy)

2012. okt. 20. 19:37
 13/15 anonim ***** válasza:

"szülinapomra egy ezüst hipi jelet kaptam, egy barátomtól. Azokra az időkre emlékeztet amikor még rajongtam a rock, és hipi zene szabadságot üvöltő zenéjéért."

És most mi a problémád? Kaptál szabad akaratot Istentől, vagy nem?

vagy mi ezzel az egésszel a baj?

Egyébként ha erős vagy belül,akkor nem hiszel ilyesmiben,hogy pozitív meg negatív kisugárzású tárgy.Az van,amit magadban hiszel,gondolsz,megerősítesz,és teszel.A tárgyak csak tárgyak.De ha különös jelentőséget tulajdonítasz nekik,ez a felfogás közel áll a babonához,és misztikus abrakadabrákhoz.A Krisztusi felfogáshoz ennek nem sok köze van.Ha tetszik az a nyaklánc,akkor hordd,és ennyi,de mint írtam,ne tulajdoníts neki misztikus jelentőséget.

"De az egyik presbiter a gyülekezetből azt mondta hogy ez fordított kereszt és sátáni jelkép."

Igen,hát nem akarom megbántani de bölcs ember lehet,érdemes rá hallgatni....De egyébként sejtheted,hogy a gyülekezetekben mire megy ki a játék;Ha egy ólomkatonát,vagy egy fenyőtobozt akasztasz a nyakadba,arra is azt fogják mondani,hogy ne hordd,mert okkultista,meg sátánista jelkép.

2012. okt. 21. 21:49
 14/15 anonim ***** válasza:

Rockzenét hallgathathatsz, a tetszik, hvan keresztény rock is.

De hippi jelet hordani anti-keresztény dolog. Nem azért mert sátánista-jelkép, hanem azért, mert a hippi filozófia, életszemlélet szöges ellentéte a kereszténységnek. Olvass utána miket csináltak és hogy éltek. Egy keresztény nem lehet hippi...ahogy liberális sem, de ez más téma...

2012. okt. 23. 16:54
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha a "béke" jelre gondolsz,az eredetileg a halál rúnája.
2012. okt. 27. 01:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!