Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen tulajdonságok kellenek...

Milyen tulajdonságok kellenek ahhoz hogy valaki kereszténynek mondhassa magát?

Figyelt kérdés

Gyerekek vitát és érvet szeretnék a válaszokban. Kérem!

S nem veszekedést meg piszkálást. Köszi!

2012. jan. 2. 22:06
 1/5 anonim ***** válasza:
39%

bárki mondhatja magáról, hogy keresztény. Ha én bemegyek a Polgár Jenő hivatalba és azt mondom, hogy az vagyok beírják.

Rosszul fogalmaztad meg a kérdést

2012. jan. 2. 22:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A kereszténység nem tulajdonságok kérdése. A kereszténység Krisztus követését jelenti, a krisztusi embereket nevezték a kezdetektől keresztényeknek. Arról, hogy Krisztus milyen volt az evangéliumokban olvashatunk: "tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd és alázatos szívű vagyok", "arról ismeri meg a világ, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok".

Szerintem az első és legfontosabb ismertetőjel a szeretet. Azután jön a békesség, a legnagyobb nehézségek közt, a türelem, a szívesség, hogy készségesen segít mindenkinek, aki hozzá fodul, a jóság, ami nem fizet rosszal a gonoszságért, hanem a "gonoszt jóval győzi meg." A keresztények mindennek tudnak örülni, mert tudják, hogy minden a javukra van, akár minden látszat ellenére is. Aztán a már említett szelídség, ami a gorombasággal szemben az egyetlen "eszköz", és végül a mértékletesség, ami talán a legnagyobb erény ebben a mértéktelen világban. Ez a nyolc ismertetőjel a Lélek nyolc gyümölcse, amit a Krisztuskövető élet természetes módon "megterem".

Üdv. Péter

2012. jan. 2. 22:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Mi a keresztyénség lényege,vagy hogyan keletkezett a keresztyénség.Kezdjük az elején,Isten megteremti az embert,és elkezdenek szaporodni, eljön a Bábeli időszak ,a nyelvek összezavarásával kialakulnak külömböző népcsoportok,ezek az emberek pogányok.A pogányságból hívja el Isten Ábrahámot,és egy új népet hoz létre,Izrael népét,vagyis a zsidókat.Ezek után már kétféle ember van,zsidó és pogány.A zsidók közé született Messiás,vagyis Jézus Krisztus,és elhozta a szabadítást a bűnből,sokan hittek benne ,követték,vagyis elhitték,hogy Ő az akinek mondja magát,Isten Fia,valóságos Isten ,hús vér testben,(erről szól a János evangéliuma).Akik elfogadták megváltójuknak, azokat keresztyéneknek nevezték.Vagyis a zsidó emberek egy része nem a vallásban,(judaizmus)kereste tovább az Istennel a kapcsolatot,hanem Krisztusban.Létre jött a harmadik népcsoport a pogányok és zsidók mellett a keresztyének.Az első keresztyének zsidó származású emberek voltak,később Krisztus feltámadása ,és menybe menetele után vitték a jó hírt a pogányok felé is ,hogy nem kell a bűneinkben meghalni,mert akkor az ítélet vár,hanem Jézus Krisztus kifizette a bűn zsoldját.Sok pogány elhitte ,elfogadta amit hallott és csatlakoztak a zsidó keresztyénekhez(Apostolok cselekedetei szépen leírja a kezdeteket).

Össze foglalva :Isten a zsidó nép,és a pogány népek közül,egy újat hozott létre,a keresztyéneket.

Sokan mondják ,én meg vagyok keresztelve,járok templomba ,énekelek ,ímátkozom,sőt még a Bibliát is olvasom,de ezeket bárki megtudja csinálni,és mégsem keresztyén,mivel nem fogadta be hit által az életébe Jézus Krisztust.Napjainkban vannak :zsidók ,pogányok,keresztyének,és még egy olyan csoport aki csak azt gondolja ,hogy keresztyén,de valójában pogány.Ha valaki elfogadta megváltójának Jézust,az egy tudatos döntés,olyan mint egy házasság kötés,már pediglen azt illik tudni ,hogy házas ember e valaki ,vagy még független.

2012. jan. 3. 07:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Jézus követése. A nekünk adatott képességek és körülmények szerint.
2012. jan. 3. 14:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Bocs, de az általad vázolt adatok nem a keresztényekre jellemzők, hanem a keresztények bizonyos csoportjára. Ne általánosíts, kérlek.
2012. jan. 4. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!