Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek erre mikor fogok...

Szerintetek erre mikor fogok választ kapni?

Figyelt kérdés

Két nappal ezelőtt írtam egy levelet az ÉRTEM egyesületnek de nem nagyon akarnak válaszolni.

"Tisztelt ÉRTEM!

Önnöknek, akkor mi a hivatalos állásfoglalása a Föld korával kapcsolatban?

Ennek a videónak a leírásában az van írva, hogy "A fajok alapvetően nem változtak az évmilliók során":

http://www.youtube.com/watch?v=mLXhSvf4dkA

Ez azért érdekes mert a videóban szereplő Wilder Smith a fiatal föld kreacionizmus mellett érvelt míg élt, úgy mint az önök elnökségi tagja Jeszenszky Ferenc is.

Ők úgy gondolják, hogy a Föld csak néhány ezer éves.

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm."

Azért érdekes a Föld kora mert Jeszenszky szerint a bolygónk néhány ezer éves, a krisnások viszont(Tasi István) elismerik, hogy a Föld több millió éves.

2012. okt. 10. 16:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Molnár Sándorné!

A 3. válaszra reagálnék. Nem olvastam végig, elnézést! Azt kérdezném meg, ha több millió éves a föld, akkor hogyan jön ki a nemzetségtáblázat, melyben nyomonkövethető Krisztus "születése"? És hogyan jönnek ki időben a próféciák? Még Krisztus is hivatkozik a 6 napos teremtésre!

Vagy a tanuk szerint nem hat nap alatt teremtette Isten a világot? Mert ha nem akkor Krisztust is meghazuttoljátok! És az egyik részét elhiszitek a bibliának a másikat nem, ez hogy van...? Mire kellett volna Istennek több millió év?

2012. okt. 11. 22:37
 12/16 Srapnel ***** válasza:

"De az a szó, amit /napnak/ forditottak, az eredeti héber szövegben másra is utal, ugymint /hosszabb időszakokra, korszakokra is/. Tehát a föld maga akár több milliárd, több millió éves is lehet. Igy a Biblia egyáltalán nem mond ellent a tudományos meghatározásnak, hogy a föld ilyen idős is lehet"

Persze, hogy nem mond ellent, mert onnantól, hogy a "6 nap"-ot megfosztottad a jelentésétől, egy változóvá/ismeretlenné/paraméterré vált, amibe bármilyen, tudomány (de akárki más is) által adott értéket behelyettesíthetsz. Azért nem jutsz ellentmondásra, mert így a teremtés kevesebbet mond, pont annyival, amennyivel a tudományból kiegészíted. Csak hogy így az információ NEM a Bibliában, vagy a teremtéstörténetben volt, hisz' az egyetlen erre vonatkozó információt, ami hibás volt, kivetted belőle, hogy egy másikat rakj a helyére...

Így van ez a többi Biblia magyarázatok nagy részével is. Ennek az egész gondolati mechanizmusnak kár, hogy nincs neve, hogy egyből hivatkozni lehessen rá.

Kb. olyan, mintha azt mondom valakinek a telefonba, hogy "te, tegnap k-rvázni voltam", aztán amikor az asszony meghallja, akkor azt mondom, hogy "ja, nem, azt nem úgy értettem, hanem hogy az autót vittem szervízbe, érted, nincs ellentmondás, mert amit először mondtam, az csak egy metafora, amit a haverral egymás között használunk". Na, ilyen ez az egész. Leginkább szánalmas.

"A mutáció soha nem hozott létre jobbat, hanem csak rosszabbat, beteget, életképtelent."

A sarlósejtes vérszegénység mutációja kapcsán, akik így rezisztenssé váltak a malária ellen, nem értenének veled egyet.

2012. okt. 12. 09:06
 13/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

"Két nappal ezelőtt írtam egy levelet az ÉRTEM egyesületnek de nem nagyon akarnak válaszolni."

Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy miután postára adtad a leveledet kb 3-5 MUNKA NAP míg címzett megkapja.

Gondolom neki is kell pár nap amíg elolvassa és megválaszolja: X nap.

Majd ő is postára adja újabb 3-5 MUNKANAP mire te megkapod.

Kb 2-3 HÉT

Legyél kicsit türelmesebb!

Egy postás

2012. okt. 12. 09:26
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező elektronikus levélre gondolt, ha nem akkor tényleg elég türelmetlen. :)
2012. okt. 12. 11:17
 15/16 Molnár Sándorné ***** válasza:

T. 12/14-es!

Ahol a föld koráról irtam, én azt irtam, hogy a föld valóban lehet sokkal idősebb. A rajta lévő életet nem emlitettem. A Szentirás szerint az ember létezése mintegy kb. 6000 évre tehető.

A baktériumokról, és az általad emlitett sarlós sejtekkel kapcsolatban: mióta az ember elbukott, megjelentek a betegségek. Ahogy tudjuk, ezeket okozhatják baktériumok, gombák, virusok és sok egyéb. Hogy ezek hogy változnak, arról nem ir a Biblia. ÉN kimondottan arról irtam, hogy az állatok soha nem alakultak át más fajjá. /Pl. egy elefántból soha nem lett ló/. MInden állat a maga neme szerint szaporodik, vagyis a faja szerint. Ezekben lehetnek szin, nagyság, stb. változatok. De akkor is csak ugyan az a faj. Azt, hogy nem találtak olyan fossziliát ami "éppen átmenet állapotában lett volna egy másik fajjá", ahog irtam, a TV Nat.Geo müsorában láttam. Tehát nem az ujjamból "szoptam" az információt. Ha ők hazudtak,akkor én is.

Elnézésedet kérem, nem bántásként irtam. Ha irni akarsz, irj privátba. Üdv: Judit!

2012. okt. 12. 14:37
 16/16 Srapnel ***** válasza:

"Ahol a föld koráról irtam, én azt irtam, hogy a föld valóban lehet sokkal idősebb. A rajta lévő életet nem emlitettem. A Szentirás szerint az ember létezése mintegy kb. 6000 évre tehető."

De nem érted. A Biblia azt állítja, hogy 6 nap alatt történt a teremtés. Ha szerinted az valójában nem 6 nap, hanem akármennyi más, tetszőleges számérték, amit a tudományból veszel, akkor valójában a Biblia továbbra sem állítja azt, amit a tudomány. Te módosítod a szöveget kedved szerint. Az ember a tudomány szerint nem 6000 éve létezik.

"ÉN kimondottan arról irtam, hogy az állatok soha nem alakultak át más fajjá."

Egyrészt én a mutációval kapcsolatos mondatodra reagáltam, nézd, ezt írtad:

"A mutáció soha nem hozott létre jobbat, hanem csak rosszabbat, beteget, életképtelent."

Na, ez így szó szerint nem igaz. A sarlósejtes vérszegénységet nem kórokozó, hanem mutáció okozza. Aki viszont a mutáns gént hordja magában, az rezisztens a maláriával szemben. Tehát egy maláriával fertőzött területen igenis nagyobb a túlélési esélye, mint annak, aki nem tartalmazza ezt a mutációt. Ez így konkrétan nem káros, hanem igenis hasznos a számára. Innentől az előbbi mondatod hamissá válik: abban a környezetben életképesebbé válik.

"De akkor is csak ugyan az a faj."

Definiáld kérlek, hogy mi az, hogy "faj". Mert a modern evolúcióbiológia ezt a fogalmat nem használja.

"Azt, hogy nem találtak olyan fossziliát ami "éppen átmenet állapotában lett volna egy másik fajjá", ahog irtam, a TV Nat.Geo müsorában láttam. Tehát nem az ujjamból "szoptam" az információt. Ha ők hazudtak,akkor én is."

Dehogynem találtak. Rosszul értetted.

2012. okt. 12. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!