Lehetnek-e igaz hívők a melegek?
Tudom,hogy bűnös kapcsolatnak minősül és parázna tevékenységnek, de akkor már a szívük nem is leht tiszta?
Ők hiába keresik az Istent?
Számukra nincs remény?
Szia!
Különbséget kell tenni hajlam és cselekedetek, hit és vallásosság közt. Minden ember itt a Földön bűn által megrontott emberi természettel él, vagyis hajlammal a bűnre. Ezért még Isten szeret minket, és a szeretetét abban mutatja meg, hogy Jézus Krisztus által szabadulást nyújt a bűntől. Aki megragadja ezt és megtér, azt Isten meg tudja szabadítani. Ettől még a hajlam megmarad, de az ember megtanul uralkodni rajta és legyőzni azt. Az, hogy valaki meleg még önmagában nem bűn. A bűn, ha olyat tesz, ami Isten törvényével a szeretet törvényével ellentétes.
Ugyanígy fontos kiemelni, hogy a vallásosság nem hit. Attól, hogy eljár valaki templomba, de az életében nem követi Krisztust, nem engedelmeskedik Isten törvényének a mindennapokban nem hívővé válik, csak vallásossá.
Üdv. Péter
Lehetnek.
Tudod, mindenkinek szabad akarata van. Viszont mindenkinek vannak problémái is. MINDENKINEK. Egyeseknek a saját nemükhöz való vonzalommal kell megküzdeniük. Némelyek számára ezt egy igen erős, talán legyőzhetetlennek tűnő késztetés. Viszont mivel mindenkinek szabad akarata van, ezért mégis csak legyőzhető.
Amíg egy meleget vagy leszbikust a hajlamai nem késztetnek erkölcstelen cselekedetekre, addig természetesen lehet igaz hívő.
Egyáltalán nem keresik hiába Istent, és igenis van remény a számukra.
dehogy parázna ....
persze h lehet, hiszen akkor nem sok pap lenne pl :)
mert Szodomaban es Gomorraban melegek laktak? en ugy ertelmeutem a sztorit, hogy azert akarjak az angyalokat kikerni a hazbol a helyiek, hogy ellopjak a penzuket es felkomcoljak oket, nem pedig egyeb indittatasbol.
a homoszexualitas nem bun. lehet, hogy egy tobb 1000 eves konyvben vannak erre utalasok, de attol meg nem valik bunne. ha ket ember szereti egymast, azt tesznek, amit akarnak (mar ameddig az mindkettojuknek jo). inkabb tartanam bunnek a fel oraig tarto hetero "kapcsolatokat" a diszko wcjeben. de csak mert nem lehet miattuk bemenni pisilni.
Ez a kérdés olyan mintha azt kérdezném: Igaz hívők ölhetnek embert? A homoszexualis közösülés bűn, olyan, mint a gyilkosság. Persze lehet, hogy inkább a saját nemeddel szexelnél, de ez egy kísértés.
Aztán pedig a válasz attól is függ, hogy minek tekinted a homoszexualitást bűnnek, vagy nem. A Biblia egyértelműen bűnnek ítéli (a részeket leírták már mások). Innentől kezdve nincs min vitatkozni
Ezen kívül:
Kedves #5-ös
Igazad van, nem minden hetero bűntelen, de a meleg bűnösök. Nem akarok senkit elítélni, hisz én sem vagyok tökéletes, de az előbb leírtak alapján a bűn az bűn. Nyilván aki szerint nem bűn, az máshogy vélekedik. Azon kívül nem csak ez az egy bűn van, tehát a heterók nem fognak azért üdvözülni, mert nem melegek.
Kedves #9
Nem sajátítjuk ki az Istent. Ő leírta a mi a jó, és mi a rossz. Az egyik parancsolata: "Ne legyen más istened rajtam kívül." (2Móz 20,3) Ez szerintem egy értelmű. Persze nem muszály elfogadni.
Kedves #15-ös
A te kijelentésed is igaz, mármint amit a fél órás kapcsolatokról mondtál, de ha elfogadod a "1000 éves könyvet" más a véleményed, mint ha nem. És ha még abban se értünk egyet amire hivatkozva vitatkozunk, akkor nincs senkinek se igaza. A Biblia szerint bűn a melegség, és pont. Ha más a véleményed, nem kell elfogadni a Bibliát, de nem is kell lenézni.
Régebben utáltam a melegeket! A vallásosokat is! Aztán vallásos lettem!
Nagyon nehéz lehet ilyen dologgal együtt élni! A vallás szerintem arról szól, hogy elfogadjuk egymást olyannak, amilyen! Jézus is azt mondta: "Ne ítélj, hogy ne ítéltessenek!"
Amikor meglátok egy csajt feszülő gatyában, akkor vonz, mindennél jobban! Nem tudok még ellen állni, pedig ellenkezik a vallásos elveimmel!
El tudod fogadni magadat? Mert ehhez akkora bátorság kell, amit se én, se sokan mások el sem tudnak képzelni!
Szerintem amúgy Isten szeretete túlmegy a keresztény képmutatásokon!
Az igazi lényeg az a jóság! Jó embernek lenni az a nehéz!
Szia
1 Korintusz 6:9-11
11 vers mutatja, van remény hiszen az I sz.ban is voltak ilyenek, de megtudtak változni.
Hogyan?
Kolosszé 3:5
Remény mindenkinek van csak tenni kell érten nekik is - nekünk is, ebben nincs különbség közöttünk.
Hú mennyi válasz
1, hetero vagyok
2, nem ítélkeze és nem is gyűlölöm őket
3, kíváncsiságból tettem fel a kérdést,szerintem érdekes.
4, szerintem minden vallásban egy biztosan közös van, CSAK és KIZÁRÓLAG ővék az egyeteln és igaz hit, valllás és cak úgy lehet Istenhez eljutni ahogy ők tanítják. pont. nincs más lehetőség.
5. nincs szó a kerezstéynség kisajátításáról ! Keresztéyn országban és kultúrkörben élünk. Még a kontinensünk is az (boszniát nem számítva) MÉG ! Ha iszlám ország lennénk akkor a KOránt írtam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!