Jezus volt az Antikrisztus?
Kérdező
Már eleve az a fogalom,hogy "antikrisztus" félre van értelmezve.Ez nem egy személy,aki el fog jönni,vagy eljött,hanem egy szimbolikus kifejezés mindarra,amit Jézus képvisel/t.
Az „antikrisztus” kifejezés jelentése: ’Krisztus-ellenes’ vagy ’Krisztus helyetti’. Tágabb értelemben tehát azokra utal, akik szembehelyezkednek Krisztussal vagy a képviselőivel, illetve hazug módon Krisztusnak vagy a képviselőinek mondják magukat. Jézus kijelentette: „Aki nincs az én oldalamon, ellenem van [vagyis antikrisztus], és aki nem gyűjt velem, szétszór” (Lukács 11:23).
A fogalom mindazokra vonatkoztatható, akik tagadják, amit a Biblia Jézus Krisztusról mond; mindazokra, akik fellépnek a Királyság ellen; és mindazokra, akik Krisztus követőit üldözik. Magában foglal egyéneket, szervezeteket és nemzeteket, akik vagy amelyek félrevezető módon azt állítják, hogy Krisztust képviselik, vagy alaptalanul messiási szerepet tulajdonítanak maguknak.
; a Krisztus a héber má·sí′ach (Messiás) szó megfelelője, jelentése: ’felkent’.
A „Krisztus” szó egy cím, melynek jelentése ’felkent’, és arra utal, hogy Isten felkente, vagyis kinevezte Jézust, hogy különleges tisztséget töltsön be.
Ezért Jézus nem lehet saját magával ellenes.
Szörnyű :(
Zsömle/lány
Kedves előző!
Iskolába van, ne zavard. Ha megfigyeled a stílust, gyermek még, de nem baj. Az a baj, hogy azt hiszi sziklaszilárd véleménye van.
Tisztelt 10:47!
A mai fiatalok (dehát végülis még énis az vagyok xD) rgy részétől a facebook elterjedése óta nem meglepő a gyors reagálás abban az esetben is, ha iskolában vannak. (Remélem a kérdező kivétel, és ennek nagyon örülök) Amúgy igen, gyermek még, de van kivétel gyermek és gyermek közt. Én például kiskoromtól fogva olyan voltam, hogyha mondtam valamit, akkor annak alaposan utánanéztem, és úgy foglaltam állást. Nem azzal van baj, ha valaki laikus, hanem azzal ha valaki laikusként tanítani akar, nem pedig tanulni. Ez az, ami megkülönböztet gyerekeket gyerekektől.
Kedves kérdező!
Isten gondoskodott arról hogy ami fontos ne sérüljön a Szentírásból.Jézus nem az Antikrisztus .
"Hogy űzhetné ki sátán a sátánt? 24Ha valamely ország meghasonlik magával, az az ország nem állhat tovább fenn. 25Ha egy ház meghasonlik magával, az a ház nem állhat fenn tovább. 26Ha a sátán saját maga ellen támad, és így meghasonlik magával, nem maradhat meg, hanem elpusztul. 27Senki sem törhet be az erős ember házába, és nem rabolhatja el a holmiját, hacsak előbb meg nem kötözi az erős embert. Csak akkor rabolhatja ki a házát. 28Bizony mondom nektek, hogy minden bűn és minden káromló szó, amit csak kiejtenek az emberek fiai a szájukon, bocsánatot nyer. 29De aki a Szentlelket káromolja, nem nyer bocsánatot mindörökké, bűne örökre megmarad."
Kérlek téged ez gondolat fel sem szabad hogy merüljön...
(K.GY)
A gyermeki gondolkodást nem tévesztettem el...
1. Ha Jézus nem a Krisztus volt, hanem az antikrisztus, hogyan lehetett volna egy el nem jött valaminek az ellentettje?
2. Melyik cselekedete volt antikrisztusi? Meséld már el, köszi.
Nem, kérdező! Ez a két felvetés a kérdésed egyértelmű következtetett visszakérdezése. Ezt hívhatod kérdés visszacsatolásnak is. Megismétlem:
1. Ha Jézus nem a Krisztus volt,
hanem az antikrisztus, hogyan
lehetett volna egy el nem jött
valaminek az ellentettje?
2. Melyik cselekedete volt
antikrisztusi? Meséld már el,
köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!