Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jezus volt az Antikrisztus?

Jezus volt az Antikrisztus?

Figyelt kérdés
Na most gondoljatok bele.Van egy Biblia , amirol sokan ugy velik meg van hamisitva( en biztosra veszem).Na mar most nem tudom hol olvastam , de az volt a lenyege h a zsidok olyat varnak ami mar megtortent.En ezt tovabb boncoltam, es az eredmeny az hogy az Antikrisztus amirol azt irjak, azt fogja allitani O jezus.Tehat ha ezt a kettot osszerakod...Nagyon egyszeru a dolog, es pont ezert nem nagyon agyalnak rajta az emberkek.Tehat a multban megolt Jezus maga volt az Antikrisztus.Termeszetesen le leszek hulyezve.De sajnos ez van.Viszont akkor lehet ezt ugy is nezni, h ha itt jart az Antikrisztus, vagy nem is letezik Jezus(marmint akit varni kell) vagy egyszeruen mar nem az Antikrisztust kell varni, hanem az Igazit!

2012. okt. 4. 21:53
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy honnan szeded ezt, hogy a keresztények a sült galambot várják és nem csinálnak semmit...

Te érted egyáltalán Jézusnak a tanításait, érzed a lelkét?

Azt várják az emberek. Az örök szeretet, igazság óráját. Nem egy embert várunk. De miért olyan hihetetlen, ha emberként is jönne?

Gondolom nagy hatással van rád az a gyökér mágia.

2012. okt. 4. 23:19
 22/69 anonim ***** válasza:

Úristen...

Idéznél, hogy Jézus hol szolgálja a saját önös érdekeit?

2012. okt. 4. 23:20
 23/69 A kérdező kommentje:
De ha masok fejevel gondolkozok es szentul hiszek abban h Isten mar pedig le fog kuldeni valakit.akkor is santit a dolog.Azt vazoltam a kerdesemben.
2012. okt. 4. 23:21
 24/69 A kérdező kommentje:
De itt a problema hogy a szeretet es igazsag oraja nem magatol fog csongetni hej emberek itt vagyok! azt el kell erni.Az szeretett , bekesseg allapotaert meg kell dolgozni.es hiaba egy resze az embereknek jo, a masik fele miatt nem fog eljonni.Szoval az oke hogy az igazi vallasos emberek az Istennek tetszo eletet elnek, de a mesekben valo hituket elhagyhatnak.Egyebknet meg ketlem hogy eljonne a tokeletesseg allapota , akarmennyire is szeretnem.szerintem rossz nelkul valoban nem letezhet jo sem.Hisz akkor mi a viszonyitas.Hogy ertekelhetjuk a jot ha nem ismerjuk a rosszat???
2012. okt. 4. 23:26
 25/69 A kérdező kommentje:
leirtam miert szolgalta sajat onos erdekeit, nem egy konyvbol jon a megvilagosodas.Es nem uzok semmifele magiat.
2012. okt. 4. 23:29
 26/69 anonim ***** válasza:

Úgy hogy én teljesen jól megvagyok anélkül, hogy mások szenvednek, vagy valaki éppen engem baszogat. Ha te szereted, ahogy jajgatnak az emberek, kínlódnak, szenvednek vagy éppen neked teszik tönkre az életed, az a te dolgod.

De én ezek ismerete nélkül is érdtékelni tudom a jót.

Nekem nem kell olyan világ, ahol bárki hátba szúrhat, mindenkiben csalódnom kell, titkolózni kell, hogy ne használjanak ki, ne nyomjanak el. Sokkal jobb egy olyan, amiben ez nincs.

A Bibliát nem Jézus írta, gondolom azt tudod.

Ő nem könyvekből tanított. Persze ismerte az akkori zsidó vallást.

Mindegy, hogy ki miköze volt Istenhez. Az én Istenem olyan, amilyennek ő előadta.

Ha neked nem tetszik, akkor szolgálj másik valamit.

Jézus a tanítványait a testvéreinek tartotta. Szerette őket.

Ezen a földön nem lesz soha sem béke magától. Ezért lesz vége.

2012. okt. 4. 23:32
 27/69 A kérdező kommentje:
Jo is lenne ha vege lenne...en csak dijaznam.
2012. okt. 4. 23:34
 28/69 anonim válasza:
Szerintem menj el pszichológushoz. :D Igazából én úgy vélem, hogy az emberek sok mindent nem értettek, és ezt természet fölöttinek titulálták vagy Isten művének. Írtak egy könyvet, így le volt tudva minden és lehetett hinni valamiben. Illetve a Bibliában szó sincs 1 darab ősemberről sem, hanem csak úgy (Isten által) ideteremtődött a világ, ergó hülyeség lett volna barlangrajzokkal kommunikálni... Volt egy ember, akire felnéztek és jó szónok volt, elnevezték Jézusnak és kész. Abba is beleképzeltek dolgokat aztán kinyírták. Az antikrisztus az én fejemben úgy él, hogy kb pokollá változtatja földet, minden lángokban áll, nem járja a földeket és gyógyítgat. Nah mind1, elég zagyva amiket írsz. :)
2012. okt. 5. 01:56
 29/69 anonim ***** válasza:

"Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek

tetszeni; mert a ki Isten elé járul,

hinnie kell, hogy ő létezik és

megjutalmazza azokat, a kik őt

keresik."

Jn 3,14 És a miképen felemelte Mózes a

kígyót a pusztában, akképen kell az

ember Fiának felemeltetnie.

Ismered ezt a mózesi történetet ?

2012. okt. 5. 05:08
 30/69 juraj zsok ***** válasza:
100%

Sok kérdést véltem felfedezni az irásaidban:-)

- ki az antikrisztus

-mit tanit a biblia

-mikor lesz vége a világnak

Tehát külön venném őket.

A puding próbája az evés...és utánna tudok róla beszélni milyen az ize:-)

Tehát ha még nem olvastad el teljesen a Bibliát akkor bátor dolog vélemnyt formálni róla.

Az ANtikrisztus:

„Hallottátok, hogy antikrisztus jön” — írta egykor az ihletett apostol (1János 2:18). „Antikrisztusnak” bélyegeztek többek között zsidókat, a katolikus pápaságot vagy római császárokat is.

Amikor például II. Frigyes császár (1194—1250) nem csatlakozott a keresztes hadjárathoz az egyház védelmében, IX. Gergely pápa antikrisztusnak nevezte őt, és kiátkozta.

Gergely utódja, IV. Ince újra kiátkozta Frigyest, mire ő Incét kiáltotta ki az antikrisztusnak.

Az „antikrisztus” szót csak egyetlen bibliaíró használta: János apostol. Levelei közül kettőben ötször fordul elő a kifejezés.

„Kisgyermekeim, az utolsó óra ez [nyilvánvalóan az apostoli időszak vége], és amint hallottátok, hogy antikrisztus jön, úgy már most is sok antikrisztus támadt” (1János 2:18).

„Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus; az, aki tagadja az Atyát és a Fiút” (1János 2:22).

„Amely ihletett kijelentés nem vallja Jézust, az egy sem az Istentől származik. Továbbá ez az antikrisztus ihletett kijelentése, amelyről hallottátok, hogy jön, és most már a világban van” (1János 4:3).

„Sok ámító ment ki a világba, olyanok, akik nem vallják Jézus Krisztus testben való eljövetelét. Ez az ámító és az antikrisztus” (2János 7).

Láthatod hogy világosan látszik belőlük, hogy az antikrisztus hazug és ámító, aki tönkre akarja tenni az ember Krisztussal és Istennel ápolt kapcsolatát.

Nem véletlen hát, hogy az apostol így intette keresztény hittársait: „Szeretteim, ne higgyetek minden ihletett kijelentésnek, hanem tegyetek próbát az ihletett kijelentésekkel, hogy lássátok, vajon az Istentől származnak-e, mert sok hamis próféta ment ki a világba” (1János 4:1).

Az „antikrisztus” kifejezés jelentése: ’Krisztus-ellenes’ vagy ’Krisztus helyetti’.

Tágabb értelemben tehát azokra utal, akik szembehelyezkednek Krisztussal vagy a képviselőivel, illetve hazug módon Krisztusnak vagy a képviselőinek mondják magukat.

Jézus kijelentette: „Aki nincs az én oldalamon, ellenem van [vagyis antikrisztus], és aki nem gyűjt velem, szétszór” (Lukács 11:23).

Jézus figyelmeztette a követőit, hogy általánosságban véve a világ gyűlölni fogja őket.

Ezt mondta:... „nyomorúságra adnak titeket, és megölnek benneteket, és gyűlölet célpontjai lesztek minden nemzet előtt az én nevem miatt. És sok hamis próféta támad, és sokakat félrevezetnek” (Máté 24:9, 11).

Mivel Jézus tanítványait Jézus ’neve miatt’ üldözik, az üldözők egyértelműen antikrisztusok, hiszen ellene vannak Krisztusnak.

A ’hamis próféták’, akik közül némelyek valamikor keresztények voltak, úgyszintén antikrisztusok (2János 7).

János erről a ’sok antikrisztusról’ így írt: „Közülünk mentek ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradnak” (1János 2:18, 19).

Jézus és János szavai egyaránt azt bizonyítják, hogy az antikrisztus nem egyetlen személy, hanem sok különböző antikrisztusból tevődik össze.

Hamis próféták lévén az az egyik legfőbb céljuk, hogy vallásilag félrevezessék az embereket.

Tehát összesitve az antikrisztus/anitkrisztusok az/azok akik bibliaellenes tanokat hirdetnek...háromságtan,lélekhallhatatlanság,pokol tüze,tisztitótüz,limbus,csecsmőkeresztelés,szeretet köntösébe bújtatott véres valláháborúk,átlényegülés fogalma,a pedofili és a homoszexualits megtürése és újkori támogatása,vallás beleavatkozása a politikába stb....

Az előbbi felsorolás alapján jó megfogadnunk János apostol szavait.

Nem szabad közömbösen viszonyulnunk a hitelveinkhez, vagy magától értetődőnek vennünk azokat. „Ne higgyetek minden ihletett kijelentésnek — figyelmeztet János —, hanem tegyetek próbát az ihletett kijelentésekkel, hogy lássátok, vajon az Istentől származnak-e, mert sok hamis próféta ment ki a világba” (1János 4:1).

... szép példát mutattak ebben bizonyos ’nemes gondolkodású’ emberek, akik Berea városában éltek az első században.

„A legnagyobb készséggel fogadták a szót, naponta gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak-e ezek a [Páltól és Silástól hallott] dolgok” (Cselekedetek 17:10, 11). Tehát miközben égtek a vágytól, hogy tanulhassanak, megvizsgálták, hogy amit hallanak és elfogadnak, az szilárdan a Szentíráson alapul-e.

Az antikrisztus már jelen van,de az ideje már nagyon kevés,és napjai meg vannak már számlálva....igy jutunk el a világvége-fogalomhoz:-))

Te jössz:-)

2012. okt. 5. 07:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!