Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az egyik legjobb egyetemi...

Az egyik legjobb egyetemi professzoromat bevadította a Hitgyüli! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2009. júl. 31. 16:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
légyszives írd le, hogy "vadította be" ezt a közel-kelet kutató professzorodat
2009. aug. 6. 13:24
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát azóta megharapja a tanítványait. :)
2009. aug. 6. 17:22
 13/20 A kérdező kommentje:
Rengeteget kitatott a Közel-keleten, és rengeteg barátot szerzett, valamint az egyik nagyszülője zsidó volt, valahogy így szervezték be fokozatosan elkezdett előadásokat tartani a hitgyüliben majd az ATV-n(A hitgyüli honlapján rengeteg előadásvideója és beszélgetése van fent!)
2009. aug. 6. 17:49
 14/20 anonim válasza:
85%
mondj le róla... ez ellen nem lehet mit tenni.
2009. aug. 7. 10:51
 15/20 anonim válasza:
66%

Én is voltam hasonlóan beszűkült tudatállapotban egy másik gyülekezetben. Észre sem vettem, mikor kezdtem el az Ő gondolataikat gondolni. Csak amikor 7 év után eljöttem, mert sorozatos családi tragédiák miatt már nem tudtam hinni, akkor kezdett tisztulni a fejem és akkor kezdtem látni, hogy évek óta nem a saját fejemmel gondolkoztam. Hálás vagyok azoknak a nem hívő és hívő barátaimnak, akik végig kitartottak mellettem. Csak utólag látom, milyen nehéz lehetett velem, mert én nem szerettem feltétel nélkül, mindenkit meg akartam téríteni, aki nem a gyülekezetembe járt, az számomra ufó volt. Azóta számtalan embert ismertem meg, számtalan nem hívő segített rajtam, és rájöttem, ha van Isten, a nem hívőket is Ő teremtette, ezért nincs jogom ítélkezni felettük és kizárni őket a mennyből, ha pedig nincs Isten, akkor pláne! De ehhez idő kellett, és eltávolodás.

Én a magam részéről menekülök az ilyen beszűkült tudatú hívőktől. Taszítanak. Semmit sem tudnak az igazi életről. Vagy nem akarnak tudni. Sajnos lehet, hogy a viselkedésvel eltaszít majd magától. Ne erőltess semmit, csak várj. Lehet hogy sok évbe telik majd, de fel fog nyílni a szeme. Nekem is van ilyen ismerősöm, hamis biztonságérzetben ringatja magát, mert még nem érte semmi nagyobb tragédia. Én meg nem nyitom fel a szemét, csak drukkolok, hogy ne is nyíljon fel inkább soha...

2009. aug. 8. 23:16
 16/20 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem az, hogy ki milyen vallást választ, az mindenkinek a magánügye. Téged majd akkor fog érinteni, ha téged is szeretne abba a vallásba invitálni. Na majd akkor lesz min gondolkodnod. Addig hagyd rá, majd kiderül, jól döntött-e.
2009. aug. 14. 10:13
 17/20 anonim ***** válasza:
69%
örülj neki és te is menj el egyszer oda!
2010. máj. 16. 13:11
 18/20 anonim ***** válasza:
A hitgyüliben akad egy-két professzor, filozófus, klasszika filológus, történész. Én is évekig jártam oda. A beszűkült tudatállapot egyéni kérdés és nem felekezeti. Hány beszűkült ateista van, de rájuk soha senki nem mondja hogy azért buta, mert ateista. Mert nem azért. Ahogyan nem is azért mert keresztény, vagy azon belül hitgyülis vagy baptista.
2012. jan. 20. 18:50
 19/20 anonim ***** válasza:

Mit kellene tenned? Készülj fel tisztességesen a vizsgákra, és nem történhet semmi baj! Ugyan úgy le fogsz diplomázni.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. jan. 21. 10:15
 20/20 anonim ***** válasza:
Milyen világnézet alapján vadult meg? Bibliai,vagy ateista világnézet alapján?Ha keresztény szempontból,akkor mutasd meg a Biblia alapján,hogy mit csinálnak rosszúl a hgy.-ben.Ha ateista szempontból,akkor mondd meg,hogy vigyázzon,mert mostantól nem lophat,hazudhat,mégcsak házasságtörő sem lehet.És a legrosszabb,hogy nem rosszalkodhat.De mindenképp beszélj vele,térítsd jobb belátásra,és majd írj,hogy mire jutottál.
2012. jan. 21. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!