Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Istentől származik a...

Ha Istentől származik a természet rendje (szaporodás, biológiai késztetés) akkor, hogy hihetik el a vallásosok, hogy Isten rendelte el a házasságot, meg, hogy előtte nem szabad szexelni?

Figyelt kérdés
Szerintem ez csak egy emberi,egyházi kitaláció.
2012. szept. 15. 18:03
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Gondolkodjatok először aztán biflázzatok be bármit is!

Tény és való, hogy az idők folyamán a világban hol itt hol ott született egy-egy ember különleges képességekkel. És megtapasztalhattak olyan dolgokat, amelyeket nehéz volt megérteniük, hisz a tudása még kevés volt a régi embereknek. Megpróbálták elmesélni, fantáziával kiszínezni -- amit aztán a különböző népek különböző vallásai lejegyeztek és átírtak a kor törvényei és a hatalom igényei szerint.

Ezért különbözik egymástól minden vallás elmélet. Más a zsidó, más a keresztény más az iszlám a buddhista mások voltak a különböző indián misztikumok, és mások minden földrészen. Szóval akkor most melyik az igaz?

A feltámadás mert eljön az ítélet napja, vagy épp a hindu reinkarnáció? Vagy épp az indiánok szellem lova, amellyel elnyargal a holt ember lelke-- ezért helyezik ma is a halottaikat magasra a rezervátumban élők. Vagy netán a Nap az Isten mint egykor Egyiptomban volt és a dél-amerikai indiánoknál? Vagy Jánosnak a Jelenések könyve a trombitáló angyalokkal, - aki viszont egy skizofrén koldus volt. Vagy Jézus csodavárása,hogy majd feltámad a keresztfán, holott téveszméssé vált amikor beképzelte azt, hogy Ő Isten egyszülött fia!

Őszinte vagyok? Igen kegyetlenül, mert haragszom hogy nem csak koldussá tették népemet de még butítják is,ráadásul a XXI. században!

Az igaz, nagyon elszaladt a ló sok emberrel erkölcsi vonalon is sajnos, de ez is a vezető rétegnek a hibája amikor megengedett a celeb világ, amikor megengedett a prostitúció, amikor megengedett a nyilvános kacérkodás ízléstelen módon és a mindenféle förtelmes tv müsor.

Amikor csak üvöltő koncertek és diszkók vannak és eltűnt a romantika, ahol nincs már idő se többre, mint jössz? nem jössz? kellek? nem kellek? Hogy nem a barátságot vagy szerelmet keresik, hanem csak a szexet.

Itt van a baj és nem pedig abban kell keresni, hogy él-e valaki diszkréten(!) szexuális életet házasság előtt, vagy nem él.

2012. szept. 20. 01:45
 22/35 A kérdező kommentje:

20:35

A paráznaság nem házasságtörést jelent?

2012. szept. 20. 07:13
 23/35 A kérdező kommentje:

"ezt a cirkusz én végig csináltam valamikor 54 évvel ezelőtt. Hozzá mentem egy udvarias halk szavú a száját is alig kinyitó állathoz, ráadásul az én időmben még a szüzesség volt a szokás. Nem csak aberrált állat volt de még egy agresszív állat is aki mellett két évet szenvedtem el, mert közben gyermekem is lett és addig nem tudtam ott hagyni, amíg a gyerek nem bilizett-- mivel sehol nem vettek fel albérletbe pelenkás gyermekkel.De még azután is üldözött rúgta az albérletem ajtaját és felmondtak, - hogy az ország másik felébe kellett elköltöznöm a két éves gyermekemmel egy idegen városba ahol senkit nem ismertem-- s miért mert tapasztalatlanul, makulátlanul mentem férjhez, szüzén!! baromság!!"

Az ilyen esetek azért tényleg elgondolkodtatóak.És bocsánat a vallásosoktól,de szerintem épp lelkületű ember nem hisz a Bibliai Isten házassággal kapcsolatos elvárásaiban.Akkor most mami is házasságtörő parázna volt Isten szemében,mert nem maradt együtt "Isten nevében jóban-rosszban" egy ilyen emberrel?

2012. szept. 20. 07:37
 24/35 anonim ***** válasza:
0%

Lehet maminak az volt a sorsa, hogy ne is menjen soha férjhez. Isten így akarta, de ő mindenáron férjhez akart menni, ezért így járt :)

De én is azt mondom, maminak igaza van, férfiember amikor még szűz, járjon prostituáltakhoz. Tőlük megtanulja, hogy és mint lehet igazán jól elsajátítani a szexuális tudást, melyik lány mit szeret és hogyan a szexben. Nem az utcán állókra gondolok, hanem a tisztábbakra. Vagy diszkóban is fel lehet csípni fiatalokat és szexuális téren fejlődhetünk. Így a "komoly kapcsolatoknál" (ha lesz) már elégedettek lehetünk társunkkal. És nem beszélve mennyi b*nkóval ismerkedhetünk és örülünk, hogy nem lett a feleségünk és férjünk.

2012. szept. 20. 12:58
 25/35 anonim ***** válasza:
Szerinted mami az ember nem lehet boldog, ha házasság előtt nem szexel? Netséges amit összehordasz már bocs. Persze sokan egyetértenek veled, mert a mai nézet az amit te vallsz. Okoskodol, de butaságokat hordasz össze. B@szál akár fűvel fával, ha akarsz. A te életed a sajátod, de ne oltogass másokat, mert egy kis csepp vagy aki ráadásul pofátlan. Nézz magadra és biztos vagyok benne elsz@rt egy életed volt. Miért? Keresd meg a választ!
2012. szept. 20. 15:15
 26/35 anonim ***** válasza:

"A paráznaság nem házasságtörést jelent?"

Úgy gondolják sokan, de mást jelent. Egy részlet a Bibliából: "molokkal paráználkodjanak". Molok egy kitalált isten. Szerinted házasságtörést jelent?

2012. szept. 20. 15:27
 27/35 anonim ***** válasza:

Cselekedeteiről ismerszik meg az ember.Nem kell ahhoz hálni hogy megismerjük egymást,de ha nem bírnak a vágyaikkal...De azt általában a kölcsönös vonzalom miatt tegyék ,akik házasság előtt hálnak,ne szenvedélyből.

Én váltam ,de közös megegyezéssel.Fél év udvarlás után teherbe estem,házasság.De a gyermekem születése után meghalt(eltávozott).Valószínű bűnbeesésem miatt történt,mivel házasságon kívül fogant.Elkapkodtuk, később kiderült nem egy hullámhosszon vagyunk.

Most van egy drága jelölt,aki 2 év után megkérte a kezem. Hozzá teszem az érzelmi kötődéshez hozzá tartozik az együttlét.A házassághoz pedig az eltökéltség.Gyermeket házasság nélkül nem szabad nemzeni.

Vegyünk példát Salamon királyról....(Szentírásból)

Achasvéros király pedig így választott magának feleséget:

Eszter könyve 2.14

."12Minden lánynak sorban be kellett mennie Achasvéros királyhoz akkor, amikor eltelt a tizenkét hónap, ami alatt az asszonyokra vonatkozó szabályok szerint elő kellett készülniük...

..Este lépett be és másnap reggel tért vissza az asszonyoknak egy másik házába"..

(K.Gy)

2012. szept. 20. 17:39
 28/35 anonim ***** válasza:

Ostoba vagy és agresszív 25/ Jellemző-- hímnemű.

Sok férfi azért ragaszkodott a szűz nőhöz, mert nem volt biztos saját férfiasságában.Ezért és a köz-erkölcs miatt a szüzesség fontos régen.

Csak azt ne feledjétek, hogy mint ahogy napjainkban régen is, a biblia-írása idejében is kiszolgáltatott volt a nő-- ha nem volt munkája ha nem akart éhen halni, nyomorban élni akkor vált prostituálttá

Nem azt írtam fűvel-fával, hanem azt hogy kapcsolatban ahol van megbecsülés, szimpátia és ha nem is szerelem de szimpátia és vágy.- nem pedig alkalmi jöttment futó kaland.

A szexualitás azért életszerű házasság előtt, mert igy megismerheti saját természetét és magát a szexuális játékokat. Nem pedig hozzámenni valakihez úgy hogy ezen a téren analfabéta ráadásul a választott férfi szexuális szokásait se ismeri.

Arról nem is beszélve mire föl gondolja bárki is azt, hogy a nő kevesebb joggal teremtetett, akkor amikor ha már Isten is benne van a témában ŐK először csak, nőneműnek mondható életet alkottak és csak utána vált kétneművé.

Ki az uristen a férfi hogy előjogokat támaszt egy nő felé? Minden vonatkozásban egyforma élet-adta jogokkal lett megalkotva a férfi és a nő, csak épp más a feladatuk az életben, de a jogaik egyformák.

A házasság csupán egy hivatalos forma a társadalmi élet része. A párválasztás az, amit a teremtők alkottak amely vagy hosszú ideig fenn áll mint a farkasoknál vagy csak futó kapcsolat, mert nem teljesül be, mert nem alkalmas hosszabb párkapcsolatra. De ezt csak akkor tudjuk meg ha megismeri egymást két ember -- s ez először a szexualitásban mutatkozik meg, - mert az ember végső soron egy két lábon járó, gondolkodni képes emlős ma is.

Ebbe nem tartozik egyetlen vallásos maszlag se csak a természet törvénye amit a teremtők alkottak. Nem pedig a társadalmi rend vagy épp a papok

2012. szept. 21. 08:35
 29/35 anonim ***** válasza:

24/ A maminak nem az volt a sorsa, a mami bután és tapasztalatlanul ment bele abba a házasságba, mert a szüzességet a nő tisztaságot írta elő a biblia.

Meg is kaptam érte a jutalmam!

S ne hidd hogy ez volt a sorsom, mert miután ott hagytam rá 4 évre újra férjhez mentem és azóta is idestova 50 éve együtt élek a második férjemmel-- s igaz az a mondás-- meglátni és megszeretni egy életre... csodálatos férjem lett és csodálatos szexuális életünk van, amit már tőle tanultam. Őt nem érdekelte szüz vagy nem szüz akit választ, De nem is akart soha birtokolni, irányítani megalázni, mert egyikünk fején sincs kalap a házasságban.

70 évesek vagyunk de épp úgy szeretjük egymást, talán még jobban, mint valamikor--- PEDIG NEM ESKÜDTÜNK TEMPLOMBA!! SŐT NEM IS JÁRUNK TEMPLOMBA!!

2012. szept. 21. 08:47
 30/35 anonim ***** válasza:
Fordulj orvoshoz mami:)
2012. szept. 21. 15:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!