Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Istentől származik a...

Ha Istentől származik a természet rendje (szaporodás, biológiai késztetés) akkor, hogy hihetik el a vallásosok, hogy Isten rendelte el a házasságot, meg, hogy előtte nem szabad szexelni?

Figyelt kérdés
Szerintem ez csak egy emberi,egyházi kitaláció.
2012. szept. 15. 18:03
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Egyébként,ha Isten törvénye lenne a házasságkötés,akkor Jézus is házasságban élt volna.De tudtommal nem volt felesége.
2012. szept. 17. 09:33
 12/35 anonim ***** válasza:
58%

Pontosan ez a kulcs. Jézusnak sem és az apostoloknak sem volt felesége. Tehát a házasság az emberek kitalációja. Egy biztos, nem jó az embernek egyedül élnie, legalábbis nálam.

"Szexelni viszont akkor nem helyes, ha a valaki még éretlen és fiatal. Saját és testi, lelki éretlensége miatt"

Akkor miért mondta Jézus, hogy ha nem maradtok gyermekek nem juthattok be Isten országába. Ebből következik, hogy valaki lélekben is fejletlen maradhat, gyerekes maradhat gondolkodása öregkorára is. És honnan tudhatjuk, hogy nem-e az a jó?

2012. szept. 17. 10:20
 13/35 anonim ***** válasza:
Tehát két külön dolog, van a természet rendje, ahogy a testünk él. És van az isteni lélek törvény, ahogy a lelkünknek kell élnie. E kettő teljesen más. Úgy ahogy Jézus mondta, nem e világból vagyok. A szaporodás és biológia késztetés a test kívánalmai. Nem-e erről prédikált állandóan Pál apostol, hogy ne testi gondolkodásúak legyetek, hanem szülessetek újjá lélekben?
2012. szept. 17. 10:23
 14/35 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Az előző kommentekkel ellentétben a Biblia határozottan állítja, hogy a házasságot Isten szerezte mégpedig Éden kertjében. Akik másképp próbálják magyarázni Mózes első könyvének második fejezetét azoknak Jézus tanítását ajánlom a szíves figyelmükbe ezzel kapcsolatosan: "hozzá mentek a farizeusok, kisértvén őt és mondván: Szabad-é az embernek az ő feleségét akármi okért elbocsátani? Ő pedig felelvén, monda: Nem olvastátok-é, hogy a teremtő kezdettől fogva férfiúvá és asszonynyá teremté őket, És ezt mondá: Annak okáért elhagyja a férfiú atyját és anyját; és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Úgy hogy többé nem kettő, hanem egy test. Amit azért az Isten egybeszerkesztett, ember el ne válaszsza. Mondának néki: Miért rendelte tehát Mózes, hogy válólevelet kell adni, és úgy bocsátani el az asszonyt? Monda nékik: Mózes a ti szívetek keménysége miatt engedte volt meg néktek, hogy feleségeiteket elbocsássátok; de kezdettől fogva nem így volt. Mondom pedig néktek, hogy aki elbocsátja feleségét, hanemha paráznaság miatt, és mást vesz el, házasságtörő; és aki elbocsátottat vesz el, az is házasságtörő."

A vágyaink azért vannak, hogy uralkodjunk rajtuk. Egy normális ember képes helyén kezelni a dolgokat.

Üdv. Péter

2012. szept. 17. 13:02
 15/35 anonim ***** válasza:

13/ mint idéztél egy apostoltól;ne testi gondolkodásúak legyetek, hanem szülessetek újjá lélekben?

Az emberi lényeget a test -s lélek együtt alkotja. Bármelyik sérül, bármelyik elhanyagolt azt maga az ember személyisége, ÉN-je szenvedi meg.

A szexualitás a teremtők ajándéka, és törvénye, hogy az élet ne pusztulhasson ki, és önmagát legyen képes megújítani utódok nemzésével.

A szerelem és szex együtt tartalmazzák azt az isteni ajándékot, amely maga a legcsodálatosabb szeret és összetartozás érzését teremti a két lelkünkben, aminek köszönhetően az élet boldoggá válhat.

Azok a próféták és papok akik lenézték és lenézik a testi érzelmeket és vágyakat, azok nem érdemlik meg azt se, hogy éljenek!!

A szerelemre és szexualitásra épp úgy szüksége van a test-léleknek, mint az élelemre és vízre, mint a szellemi-léleknek a tudásra és érzelmekre.

Annak idején (amennyiben persze szó szerint igaz Jézusról leírt minden történet)Amikor Jézus kiment a pusztába és követte a hindu aszketizmus szokásait, a több napos böjtjével, Szellemileg annyira kimerült a koplalástól, hogy fel sem fogta szerencsétlen azt, hogy az isteni Jelenés (fehér-angyalszerűnek látszó) jelent meg neki amikor szidalmazta Istent, hogy miért nem segít a népén-- nem pedig az ördög jelent meg más formában!

Akkor az isteni Jelenés figyelmeztette, hogy a test épp olyan fontos mint a szellem annak szükségleteit ki kell elégíteni, mert különben maga a szellem is megbetegszik.

De Jézus nem hitte el ezeket a szavakat, de az éhezéstől kimerült a lelke, hogy azt se vette észre--( mert ez nincs benne a bibliába!!)hogy valójában A Jelenés kirántotta lelkét a testéből, mert csak így képes egy élő látni és hallani ezt a csodát".

Aztán visszakerült a leke a testébe, de ő már fel se fogta, ráadásul önként ment a vágóhídra! Miért? - mert mindent félre értelmezett, és téveszméssé vált (a leírások alapján értelmezve) és csodában bízott, ami elmaradt a keresztfán...

Minden ember maga alakítja életének és lelkének sorsát. Isten ebbe nem avatkozik bele és nem is ítélkezik felette, csak tanácsokat ad semmi mást.

Nagyon hiányoltam a bibliából azt, hogy nem szerepel benne milyen érzéseket érzett akkor ott Jézus a Jelenés szavainak hatására. Ha nem betegedett volna meg az abnormális éhezéstől, akkor a tudata még a valóságban is emlékezni tudott volna arra a hatalmas boldogságérzésre amit a Jelenés kisugárzott felé..... de ez sehol nincs... tehát megkérdőjelezi annak megtörténtét vagy épp Jézus akkori hibátlan tudatát.

2012. szept. 17. 14:34
 16/35 anonim ***** válasza:

Egyébként KÉRDEZŐ miért tetted így fel a kérdést?

-- azért mert elgondolkodtál és fennakadtál ezen a témán, ---vagy azért mert fiatal vagy és még szűz is?

Mert tudod a választ ahhoz is kellene igazítani függetlenül attól hogy ma XXI szd ban élünk, függetlenül attól hogy korunkban egyre jobban romlik az erkölcs ilyen vonatkozásban is.

Tehát ha nem vagyok indiszkrét, miért tetted fel a kérdésed?

2012. szept. 17. 14:41
 17/35 A kérdező kommentje:

mami

Mert elgondolkodtam rajta.

2012. szept. 17. 22:01
 18/35 anonim ***** válasza:

Köszi kérdező. Amint látom egyformán gondolkodunk ebben a témában.

Vajon más témában mennyire vagy tájékozott vagy épp elgondolkodó, keresgélő?

Pl mit jelent az Isten fogalom, vagy mit a lélek, mi lest a sorsunk a halál után? -- hisz ezekben a kérdésekben számtalan variációt találhatunk a vallásos mesékben.

2012. szept. 17. 23:05
 19/35 anonim ***** válasza:

mami ne haragudj, de te ki vagy, hogy más véleményét helyteleníted ahelyett, hogy a sajátod írnád le? Számomra a te írásaid butaságok, de ezt nem közöltem volna, ha nem lennél ilyen tiszteletlen.

A kérdésre pedig válaszom: Isten rendelte el a házasságot és nem szereti a paráznákat. Már Mózes könyvében is szerepel a paráznaság avagy mondhatnám a Biblia elejétől a végéig. Valamint a Zsid. 13,4 elég egyértelműen leírja mit gondol Isten a házasság előtti szexről. Az emberi ösztön nem zárja ki Isten utasítását! Isten adta az ösztönöket és nem csak úgy magától lett. Hiába mondja valaki, hogy házasság előtt ki kell ismerni a másikat és ez szexel is jár. A szex nem ember ismeret! A szex egy vágy, egy öröm szerzés! Embert nem szexuálisan kell megismerni. Azért tévelyeg sok ember és nem hangolodik össze a másikkal, mert előbbre teszi azt ami nem főpont. Én kérdésre feleltem, de mindenki úgy cselekszik ahogy akar. Senki se gátolja meg a másikat boldogságát, mert az gonosztevő.

2012. szept. 19. 20:35
 20/35 anonim ***** válasza:

19/ nagyon tévedsz a szexuális szokásait és hajlamait egy embernek még a házasság előtt kell megismerni, mert csak úgy derülhet ki az hogy normális emberhez kötöttük magunkat, vagy pedig egy orangutánhoz?

ezt a cirkusz én végig csináltam valamikor 54 évvel ezelőtt. Hozzá mentem egy udvarias halk szavú a száját is alig kinyitó állathoz, ráadásul az én időmben még a szüzesség volt a szokás. Nem csak aberrált állat volt de még egy agresszív állat is aki mellett két évet szenvedtem el, mert közben gyermekem is lett és addig nem tudtam ott hagyni, amíg a gyerek nem bilizett-- mivel sehol nem vettek fel albérletbe pelenkás gyermekkel.De még azután is üldözött rúgta az albérletem ajtaját és felmondtak, - hogy az ország másik felébe kellett elköltöznöm a két éves gyermekemmel egy idegen városba ahol senkit nem ismertem-- s miért mert tapasztalatlanul, makulátlanul mentem férjhez, szüzén!! baromság!!

A becsület nem itt kezdődik se pedig a lelki tisztaság hanem ott amikor az ember nem hazudik, nem csal, nem lop, és nem fordul az élet ellen, és nem válik stricivé vagy épp prostituálttá- vagy épp mindenkinek kapcarongyává.

Szóval Te nekem ne szövegelj a szüzességről a házasság előtti szex tilalmáról-- ne taníts a fiataloknak antik marhaságokat s főleg ne eszement apostoli marhaságokat

A vallások írásai irreális és téveszmés marhaságok. Csak arra volt jó régen hogy az írástudatlan tömegeket valahol tanítsák valahol alázatra kényszerítsék--- mint ahogy ma is egyre több baromság áramlott be hazánkba -- miért azért hogy a nép elfogadja ismét az osztálykülönbségeket és ne bűnözzön akkor se ha épp üres a gyomra mert nincs mit ennie nem tudja kifizetni a számláit mert nincs munkája--- és most jönnek az eszement antik marhaságokkal csak azért, hogy legyen mibe kapaszkodnia csak azért, hogy ne támadja meg a mára 2600 milliárdost amennyi lett a tolvaj rabló évek alatt hazánkban!

Igen is a fiatal ha megérett testileg és lelkileg, éljen szexuális életet-- hogy megismerje önmagát és a szexuális játék többféleségét hogy soha ne válhasson kiszolgáltatottá egyetlen kapcsolatban se főleg ne a bután tapasztalatlanul kötött házasságban.

Világéletemben őszinte voltam, soha nem voltam vallásos, mert amit mesélnek, abból csak pár fogalom igaz; Isten fogalom, Lélek és halhatatlanság. Isten-t és a léleknek miben létét megtapasztaltam. S tudom, hogy a lelkem halhatatlan lesz-- remélem még sokára....mert elsősorban élni szeretek.

2012. szept. 20. 01:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!