Aki kereszténynek vallja magát és dohányzik, hogy mondhatja azt, hogy szereti a felebarátját, mint Önmagát, mikor saját magát sem szereti?
Igen, végül is én tehetek arról, hogy 16 évesen a szüleim ugyan úgy kezeltek mint 8 éves koromban és arról is én tehetek, hogy már óvodában is 30 kg-val nehezebb voltam a társaimnál. Olyan véleménnyel vagyok Istenről amilyennek megismertem vagy ahogy megismertették velem. 2-3 évemet pazaroltam el arra, hogy ténylegesen magamtól szerettem volna megismerni Isten és semmire sem jutottam. Azonban amikor felhagytam a keresésével és inkább magammal kezdtem el foglalkozni (csak pár hónapja) azonnal változás állt be az életembe. Nincs lelkiismeret furdalásom, ha valamit nem úgy teszek ahogy azt megakarták nekem tanítani, nem pazarlom az időt Biblia olvasásra és imádkozásra (bár még időbeosztás terén van mit javítani), ebből kifolyólag nincs semmi olyan problémám, hogy "bakker nem olvastam reggel most milyen napom lesz?!". Elkezdtem a fogyókúrát, bár eddig eredménytelenül. Viszont nagyon gátlásos lettem, emberek előtt nem vagyok képes megnyílni, mindig felszínes vagyok. Még a családon belül is, a szüleimmel képtelen vagyok nyíltan beszélni vagy a testvéreimmel. Lehet, hogy rosszul közelítettem Isten felé, de az egésznek a pozitívuma, hogy tudok nyíltan gondolkodni és merem megkérdőjelezni Isten létezését, bár ettől az életem ugyan olyan szar marad, de legalább tudom, hogy nekem kell tennem azért, hogy jobb legyen. Nem holmiféle láthatatlan erőkhöz kell imádkoznom és nem másoknak kell megfelelnem, csupán önmagamnak és nem érdekel, hogy másik mit gondolnak (bár ez azért még nem egészen igaz). Nem másban keresem az erőt és várok égi csodára, hogy megkapjam Isten hihetetlen erejét, hanem egyszerűen nekiállok annak amit véghez szeretnék vinni és csinálom. Nem lesznek közben olyan buktatók amiket úgy állítok fel, hogy basszus, de ez lehet, hogy nem helyes, nem csak csinálom és próbálom a maximumot kihozni.
Vannak sikeres hitetlen emberek akik Isten állítólagos nagy hatalma nélkül törtek nagyra és vannak keresztények akik meg sem közelítik őket, mert klasszisokkal le vannak maradva pedig Isten ereje ott van.
A 30-as válaszolónak köszönöm, a nem túl drasztikus válaszát, és az őszinteségét.
Így kell ezt csinálni, ment a zöld kéz.:)
"Kizárt dolog. Nincs részvényünk dohánygyárakban. Ha így lenne, akkor már rég elhagytam volna a gyülekezetet. sőt szerintem, mindenki aki tanú így gondolkodik."
Akkor kezdheted megfogalmazni az elkülönülő leveledet, kedves Zsömle... :)
Azt írtam: "a Társulatnak vagy valamelyik vezetőségi tagnak üzleti érdekeltsége van a dohányiparban is (részvények formájában)".
Annyiban pontosítok, hogy véletlenül összekevertem a dohányipart a másik "kritikus ponttal", a hadiiparral, amelynek esetében a WTBTS jövedelme valóban egy hadiipari termékeket is gyártó cégben megvásárolt részvényekből származik. Nemrég másoltam be a linkeket egy kérdéshez, remélem, láttad, olvastad. Gondolom, ez a visszásság már önmagában is elgondolkodtató...
A dohányiparból származó jövedelemről többek között az alábbi oldalon lehet olvasni:
A lényeg röviden:
Egy bizonyos amerikai cég, a H. M. Riley Trust kizárólagos kedvezményezettje az Őrtorony Társulat; a tröszt tényleges szerepe az, hogy jövedelmet generáljon a WTBTS-nek, amit "adomány" címen futtatnak. Két összeg ismeretes: a 2001. 04. 30-án záruló pénzügyi évben 1.945.645 $ (!), a 2001-es év egészében pedig 3,285,050 $ (!) volt ez az "adomány". A trösztnek pedig abban az időben jelentős befektetése volt a Philip Morris Companies Inc-nél, azaz a világ egyik legnagyobb dohánygyáránál.
"Másrészt, azok akik Jézus követői, azoknak egységben és igazságban kell imádniuk a teremtőt."
Mint te is tudod, sokan tartják magukat Jézus követőinek, akik NEM tagjai a JT-közösségnek, és nem értenek egyet az Őrtorony-teológiával. Ti csak saját magatokat tartjátok Jézus követőinek, mások meg pont nem... De nem akarok eltérni az eredeti tárgytól, csak megemlítettem.
"A biblia nem engedélyezi a dohányzást, és semmilyen káros anyag bevitelét(drog) a szervezetbe, és ez egységes mindenhol a világon."
Maradjunk már a TÉNYEKNÉL: a Bibliában konkrétan NINCS szó a dohányzásról, se pro, se kontra. Lehet magyarázgatni, meg igeversekbe belepasszírozni, de ez csak egyéni vagy felekezeti szinten jelenik meg.
-------
Kedves 30-as!
Már leírtam a témáról az álláspontomat, nem akarom tovább ragozni, olvasd el újból, ha úgy érzed. De azért reagálok egy gondolatodra:
"[a dohányos] megadja az esélyt egy halálos betegség kialakulásának" és "ha a betegségbe idő előtt belehal, teszem azt 40-50 évesen" - írod.
Igen, ez igaz, van esély a betegségek kialakulására, de ezek szerencsére nem következnek be kötelező érvénnyel mindenkinél. Lásd a leghíresebb példát, Winston Churchillt, aki állítólag napi egy üveg whiskey-t ivott meg, és emellett szivarozott, mégis 94 évet élt. Egy kevésbé híres példa apai nagymamám :D , aki úgy állt a témához, hogy ő akkor hagyja abba a cigit, ha valami baja lesz tőle; a 70-es évei elején volt egy szívinfarktusa, és azután valóban letette a cigit; 83 évet élt. Lehetne még sorolni a példákat sokáig, meg vitázni, de nem hiszem, hogy van értelme.
Ismétlem: nem támogatom a dohányzást, de kis mértékben nem akkora probléma szerintem; legalábbis nem nagyobb az előző válaszomban felsorolt egyebeknél. Valahol olvastam, hogy több káros anyagot lélegez be egy belvárosi lakos Budapesten, mint egy vidéki dohányos; ezért írtam, hogy ennyi erővel Bp. szennyezettebb kerületeiből ki kellene költözniük az ott lakóknak. Legalábbis a keresztényeknek mindenképpen, hiszen súlyosan veszélyeztetik az egészségüket. A te logikád szerint pedig ha ezt valaki nem gondolja át, és nem cuccol ki vidékre, az felelőtlen és önző ember... :O
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!