Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki kereszténynek vallja...

Aki kereszténynek vallja magát és dohányzik, hogy mondhatja azt, hogy szereti a felebarátját, mint Önmagát, mikor saját magát sem szereti?

Figyelt kérdés

2012. szept. 10. 23:58
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

:)

hát nem tudok hozzá szólni.

Nagyon megköszönöm a válaszaitokat.

Meg mondom őszintén durvábbra számítottam. És kellemesen csalódtam

Látom, hogy vannak még ha kevesen is , akik komolyan veszik a teremtő szavát, és a keresztény élet valódi jelentését.

2012. szept. 11. 12:20
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy az hol van leírva a bibliában, hogy ne dohányozz? A parancsolatok között nem találtam.:)
2012. szept. 11. 12:46
 13/37 anonim ***** válasza:
76%

Sziasztok!

Mivel a biblia megírásakor a dohány nem volt ismert, így nehéz lett volna megtiltani a használatát. Ahogy az LSD, vagy egyéb drogok sem voltak ismertek...stb.

Néhány bibliai ige az egészségtudatosság fontosságáról a teljesség igénye nélkül:

III. Jn. 2. Szeretett barátom, kívánom, hogy mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges, a mint jó dolga van a lelkednek.

Rm. 12:1. Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket.

I. Kor. 6:19-20. Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek

temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi.

II. Kor. 13:11. Végezetre, atyámfiai, legyetek jó egészségben, épüljetek, vígasztalódjatok, egy értelemben legyetek, békességben éljetek; és a szeretetnek és békességnek Istene lészen veletek.

Üdv. Péter

2012. szept. 11. 13:35
 14/37 anonim ***** válasza:
65%
Tökéletes ember nincs.Ha Jézus sem volt az teljesen,akkor sztem egy kereszténynek sem kell problémáznia azon,hogy vannak hibái.Persze dohányoznia nem kötelező,és valóban bölcs dolog,ha nem teszi.
2012. szept. 11. 14:30
 15/37 anonim ***** válasza:
91%
A testünk templom, így meg kéne becsülnünk annyira, hogy nem károsítjuk. Kerülnünk kéne a dohányzást és más káros szereket, mert ezek nem helyes dolgok az Úr szemében. A kérdésedre a válasz: nem.
2012. szept. 11. 15:04
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Ez érdekes kérdés .Kérdezd meg attól a személytől is aki ezt teszi.

Imádkozz érte...

(K.Gy)

2012. szept. 11. 15:12
 17/37 A kérdező kommentje:

(2Korintusz 7:1) 7 Mivel tehát ezek az ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétől, tökéletessé téve a szentséget Isten félelmében.

a hozzá szólók is írtak verseket amik arra utalnak ezzel a versel együtt, hogy aki átadta Istennek az életét, azok nem szennyezhetik sem az elméjüket, sem a testüket, semmivel.

Mert akkor nem méltó hozzá, hiszen arra szólít fel a teremtő, hogy

"legyetek szentek, mert Én szent vagyok."

Vagy is utánozzuk Őt ebben is.

Jézus pedig tökéletes volt, és nem volt benne hiba, mint ahogy az atyjában sem.

Egy tökéletlen hibás test nem adhatta volna tiszta áldozatként az életét, ha valamilyen hiányosság van benne.

2012. szept. 11. 19:28
 18/37 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező:

"Jézus pedig tökéletes volt, és nem volt benne hiba, mint ahogy az atyjában sem.

Egy tökéletlen hibás test nem adhatta volna tiszta áldozatként az életét, ha valamilyen hiányosság van benne."

Jézus alkoholt ivott.Az alkohol káros a testre,és lélekre.

És "útált és emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője” (Ézs 53:3)"

2012. szept. 11. 20:38
 19/37 Sághegyi Csaba ***** válasza:
91%
Aki dohányzással küzd, általában szereti magát, jólesik neki a cigi, azért szívja. Ahol bővebben beszél a testről, mint templomról, ott a paráznasággal hozza ezt összefüggésbe, az 1Korintus 6-ban. Amúgy a túlzott nikotin valóban káros a szívre és az erekre, ám a rákpropaganda nagy kamu. Egyetlen dohányost láttam tüdőrákban meghalni, pedig sok dohányost láttam/látok régóta.
2012. szept. 11. 21:54
 20/37 anonim ***** válasza:
56%

18.: Jézus nem alkoholt ivott. A bibliai időkben azért nem vizet, hanem bort ittak az emberek, mert szennyezett és egészségtelen volt az ivóvíz. Ezért inkább a szőlő kipréselt levét itták, azonban nem erjesztett formában. Amit tehát ők borként ittak, azt manapság mustnak (esetleg szőlőlének nevezzük).

Természetesen ittak az emberek erjesztett, alkoholtartalmú bort is, de ez nem is helyes. Egy csomó helyen a Biblia elítélően ír a részegeskedésről.

2012. szept. 12. 08:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!