Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kell Istent szolgálni?

Miért kell Istent szolgálni?

Figyelt kérdés
Rászorul a szolgálatunkra? Nem mindenható? Függ tőlünk?

2012. aug. 20. 14:15
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
32%

Mit jelent szolgálni az Úrt, ön szerint, kedves Súr?

Egyébként te döntöd el, hogy szolgálod vagy sem.

Ha nemet fogsz mondani, akkor messze fogsz tőle kerülni. Tehát megszeged az ő "igazi parancsait", melyek neked használnak.

Ha kizárod Istent, akkor bünös, gonosz, önző, irigy, kegyetlen leszel, aki nem ismeri a szeretetet és a fényt. Olyan akit a pusztítás, düh, bosszú vezérel, káros téveszmék vagy kizárólag a saját maga imádata. Hatalmat, rabszolgákat, kényszerített tiszteletet stb.. akarsz majd. Építés helyett a rombolás vezérel, s a fájdalom fog elvaktítani. A benned lévő pokol áldozatává válsz.

Most jöhettek azzal a szöveggel, hogy én szerintem akkor például az ateisták mind ilyen "erkölcstelen" emberek, akik pusztításra vannak ítélve? Többen megjegyzitek majd, hogy mennyivel több erkölcsös ateistát ismertek, mint vallásos embert. Ugyan már. Isten a szívek vizsgálója, ő ismer bennünket a legjobban.

Lukács 8

17

"Mert nincs oly titok, mely nyilvánvalóvá ne lenne; és nincs oly elrejtett dolog, mely ki ne tudódnék, és világosságra ne jőne."

Azt felejtitek el, hogy a cselekedet alapján lesztek megítélve, ami a szívetekben van. Nem az a legfontosabb, hogy elhidd xy-nak, hogy van egy Isten. Az a legfontosabb, hogy Istennek higgyél!

Tehát az az ember, aki jó ember. Mindegy, hogy ateista, az Istenhez vezető úton jár.

A fanatizmus, hiszékenység, önimádat stb. vakítja el az embert.

Legyen szép napot és szép életed és szolgáld a fényt, amelyet a világ nem fogadott be!

2012. aug. 20. 14:47
 2/26 anonim ***** válasza:
75%

Én most 3 fő okot tudok modnani, hogy miért lesz valaki ateista.

1. Becspták őt Istennel kapcsolatban (valami káros vallás vagy egy tévelgő követője, média stb..) - ezért többé nem érdekli Isten vagy lázong minden ellen, ami vele kapcsolatos. Mert utája azt az Isten képet, a többi ember szemét akarja felnyitni, hogy xy Isten nincs stb... Könnyebb neki xy Isten nélkül.

2. Szörnyű dolog történt vele vagy a szeretteivel a világban, amit nem tud összeegyeztetni Istennel.

3. Túlzottan materialista módon akar vizsgálni valamit az illető. A számoknak hisz és az állítólagos bizonyított tényeknek. Csak ebben az esetben azt felejti el az illető ember, hogy az anyagról sem tudunk mindent, akkor hogy a fenébe lehetne vele egy Istent bizonyítani? Rosszab esetben a bizonyított dolgokat elhiszi és nem jár utána.

Ezek keveredhetnek és biztos van még több eset is. Nehéz elhinni, hogy valaki ne halott volna egyetlen Istenről sem. Azt már annál könnyebb, hogy "istentagadó nevelést" kapott vagy úgy gondolja xy Isten nincs.

De mondom a lényeg a szívben van és nem a vallásban.

A második eseten érdemes jobban elgondolkodni, hogy miért van szenvedés.

Azért, mert önimádóak nagyon sokan, önzőek és irigyek, félnek a haláltól, fájdalomtól és betegségektől, a szépség elvesztésétől, az angyag átváltozásától. Rossz, ha elveszítünk valakit vagy valaminket, ha nem szeretnek bennünket. És akkor jön a kérdés, hogy Isten miért engedte ezt? Miért engedi a háborút, az elnyomást, a szenvedést, kegyetlenséget? Miért kell valakiben csalódni, miért szúrnak hátba? Isten miért engedi ezt, ha mindenható és mindentudó?

Na erre van sok elmélet.

Én javaslom a #6 -os válasz elolvasását:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

Most az a kérdés, hogy a világ jó vagy rossz-e?

Ha van Isten, akkor milyen ő valójában?

A világot csak úgy lehet megváltoztatni, ha mindenki akarja. Tényleg van olyan, aki szerint jó és nem kell semmit vele csinálni? Vagy mindenki törődjön csak magával és akkor jó lesz mindenkinek? Vagy csak az a lényeg, hogy nekem legyen jó? Másnak ne? És ha más is ezt gondolja?

Ha gyönyörű a világ, miért szídjuk Istent a szenvedések miatt? Ha unodrító hulla, miért nem változtatjuk meg? Akár "Isten nélkül"? Az emberekkel, a világgal vagy mindkettővel baj van? Mi az igazság?

2012. aug. 20. 15:45
 3/26 anonim ***** válasza:

Miért!?

Kell???

Talán valaki követeli ezt tőled? Vagy belülről így érzed?

Mert ettől alapvetően különbözik, hogy jó-e az neked, hogy hiszel istenben. Ha ettől jól érzed magad, ha biztonságosabbnak érzed az életed, felszabadultabbnak érzed magad, vagy egyszerűen csak nyugodtabb vagy tőle, tedd. De ha semmi pluszt nem ad (úgy értem magadtól, nem mások által belemagyarázva), és mégis hiszel, akkor mindössze kényszer alatt cselekszel. A kényszer természetesen nem fizikai. A lelki sokkal erősebb.

#2-nek. Indokaid alapján úgy gondolom, nem sok fogalmad lehet az ateizmusról, főleg arról, mitől válik valaki azzá. Ha tudnád mi az, azt is tudnád, egy ateista soha nem vitatkozik egy hívővel isten létéről vagy nem létéről. Ha mégis ezt tapasztalod, át vagy verve.

2012. aug. 20. 16:16
 4/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én személy szerint nem érzem, hogy istent szolgálnom kellene.

Szerintem ez csak a szolgafajta, szolga-típusú embereknek szóló tanítás.

Azoknak szól ez a tanítás, akik így is-úgy is elvesznek (mivel képtelenek önmagukat építeni).

Nem hiszek a szolgatanokban - azok csak a szolgáknak szólnak.

(azt hiszik, nagy jutalmuk lesz - valójában semmi : a szolgálat jutalma: szolgálat ... semmi más)

2012. aug. 20. 16:39
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
"Nem mondalak többé titeket szolgáknak; mert a szolga nem tudja, mit cselekszik az ő ura; titeket pedig barátaimnak mondottalak; mert mindazt, a mit az én Atyámtól hallottam, tudtul adtam néktek." (János 15,15)
2012. aug. 20. 17:16
 6/26 anonim ***** válasza:
30%

Nahát kedves Súr!

Megint elküldött a főnököd ide,

Miért kell?

Ezt nagyon jól tudod.

azért kell amiért te is Sátánt szolgálod.

Te miért Sátánt szolgálod?

Miért nem magadat szolgálod?

Mert te abban hiszel, hogy Sátánt jobb szolgálni.

Mi keresztények pedig abban, hogy a teremtő Istent, mert Sátán nem ad örök életet, hiszen maga is egy teremtmény, és sajnos a lázadása miatt elfog pusztulni.

Persze akik most ezt a lázadót szolgálják, még meggondolhatják magukat, mert sátánnak már nincs vissza út!!!Neked még van.

2012. aug. 20. 21:57
 7/26 A kérdező kommentje:

Szerintem nem kell sem istent sem a sátánt szolgálni; inkább kellene felelős lényi értelemmel és jelenléttel bíró emberi lénnyé válni.

A meghasonlott elmékből született istenekben pedig nem érdemes hinni - legfőbb jellemzőjük a vámpírizmus, energiákat szívnak el.

2012. aug. 21. 02:46
 8/26 anonim ***** válasza:
Azért mert isten egoista és mindenki ráeroszakolja hogy szeressék az egész rohadt keresztény egyház valamiért az önsanyargatasra épül amiből nincs más menekvés csak ha istent imádod különben a pokolban fogsz elégni
2012. aug. 21. 09:27
 9/26 Salx Narval ***** válasza:
Nemcsak, hogy nem kell, nem is lehet szolgálni, ez csak egy afféle mondás,a hívő emberek között. A Biblia elég egyértelműen nyilatkozik erről, mármint, hogy Istent mi emberek nem tudjuk szolgálni, hiszen nincs rá szüksége, mert minden tőle van.1: Nem szorul a szolgálatunkra.2: Nem tudom, hogy mindenható e. 3: Nem függ tőlünk.
2012. aug. 21. 09:41
 10/26 anonim ***** válasza:
50%

Kedves Frakk. és kedves mindenki.

Ki mondta, hogy egyháznak nevezik az igaz imádatot.

Mára már ahogy olvasom itt a gyiken a kérdéseket, meg a válaszokat, a három negyed része a válaszolóknak, nincs is köze "egyházakhoz", még ha oda is keresztelték meg őket.

Elhagyják ezeket, mert rájöttek, hogy hazugság van az egész mögött.

Így nem kell a kereszténységet szidni, mert nem biztos hogy az , az úgynevezett egyházakkal azonos.

2012. aug. 21. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!