A kereszténység miért állítja be Istent gyengének?
Hol itt a gyengeség?
A kereszténységben nincs bosszú.
"Gyáva Oroszlán válasza:
Hol itt a gyengeség?
A kereszténységben nincs bosszú."
A Bibliában nincs bosszú? hm?
Jules Winnfield: Ezékiel 25:17
"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!"
Ez valahogy ide kívánkozott!
A Bibliában van bosszú, az Ószövetségben.
Miután pedig Jézus a világra jött, a szeretet uralkodik.
Ez az Újszövetség, innen datálódik a kereszténység.
csatlakozom az előttem szólóhoz, gyönyörű megfogalmazás, jó lehet nem vagyunk egy hiten.
Az ókorban nem hagyott időt az embernek a gondolkodásra azt illetően mit kell vagy nem kell tenni.
Még a saját választott népével szemben sem.
Azonnali kivégzés következett.
Mielőtt az egész nemzetbe elburjánzott volna a gonoszság.
Nem is volt sem az erkölcstelenség, sem a mások elnyomása.
A teremtőnek meg van az oka, hogy most még nem avatkozik bele az emberi vezetésbe, ügyekbe.
Látható hova jutott nélküle az ember.
De ami késik nem múlik
Gyáva Oroszlán
Én azt hittem a Biblia egy egységes mű a kereszténységnek.Az Ószövetség akkor végül is kiknek íródott? Mert ez kicsit úgy néz ki nekem,hogy kiválogatjuk belőle azt ami tetszik,ami nem,az meg nem ránk tartozik.Meg furcsa,hogy Jézus felülírja Isten szilárd(ezek szerint mégsem) kijelentéseit,akaratát,mintha az Ószövetségi Isten valami egészen más lett volna,mint az ő atyja.
De javíts ki,ha tévedek.
Hát persze hogy kihozza a sodrából.
Ha a gyermeked folyamatosan a kéréseid ellen támad és folyamatosan rosszat tesz te is kijössz a sodrodból nem?
Azt nem lehet hogy szemet hunyjon mindig, hát mi lenne már itt.
s az az ókorban volt és az állat áldozatok csak részben fedezték el az ember tökéletlenségeit.Ami tulajdonképen előárnyékolta Jézus áldozatát , ami minden tökéletlenséget betud feddni, takarni, ha élünk vele és elfogadjuk.
Ezért is írja, hogy valami jobb szövetségről gondoskodott mint az ókori.
A teremtő pedig "féltékeny Isten" aki vigyázni akar az igaz imádatra, és ha lázadás van nyilván nem fogja bűntettlenül hagyni,hogy ne rondítsanak bele a tervébe és ne szennyezzék be a tiszta Istennek járó imádatot.
(5Mózes 4:24) . . ., a te Istened emésztő tűz, olyan Isten, aki kizárólagos odaadást vár el.
(Náhum 1:2) . . .olyan Isten, aki kizárólagos odaadást vár el,. . .Ne lehet megosztottság szétszakadás az imádatban , mindenkinek egységesnek kell lenni.
Nem lehet össze vissza szaladgálni abban hogyan mutassunk be neki imádatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!