Mit tehetek akkor, hogyha a családom rám kényszeríti a vallást?
A családomban szinte mindenki római katolikus vallású, én 15 éves vagyok (voltam elsőáldozó, de még nem bérmálkoztam, de nem is akarok), kisgyerek korom óta járatnak templomba.
Kb. 10 éves koromig még el is hittem ezeket a marhaságokat, azóta már tényleg csak azért járok, mert "muszáj".
Ma megemlítettem nagymamámnak, hogy többé nem akarok járni templomba, erre kiakadt, hogy 18 éves koromig én bizony köteles vagyok azt csinálni, amit ők mondanak, meg hogy egy 15 éves nem tud éretten dönteni még. Ekkor elkezdtem vele vitázni a témáról, de érvek helyett csak össze-vissza magyarázott mindenféle hülyeséget, hogy biztos a környezetem (osztálytársak) rossz hatással vannak rám, meg azt mondta hogy "anyád családjára ütöttél" (ők nem vallásosak), stb. Szóval nem jutottam semmire. Apámnak meg nem is merem megemlíteni, mert annyira felhúzná magát rajta, hogy biztos lekeverne egy pár pofont.
Mit tanácsoltok ebben az esetben? Várjak amíg 18 leszek, vagy van más megoldás is?
Olyan nincs, hogy "sportolni utálok". Olyan van, hogy még nem találtad meg azt a mozgásformát, ami tetszik neked. Ilyenből sok száz, ha nem sok ezer van. Tessék megkeresni!
Az meg nem érv, hogy nem szoktál kirándulni, szórakozni. Eddig nem jártál, de attól még mostantól járhatsz! Olyan időtöltések is vannak, amelyikhez nem kell társaság, ha éppen nincs sok barátod.
Az otthon punnyadás is jó néha, de ha mindig csak otthon ülsz, akkor be fogsz szűkülni, és ez kihathat az egész további életedre. Tegyél erőfeszítést, ez a te életed!
háát én elég liberális nevelést kaptam, sajnos vagy szerencsére nem tudom, de ha ilyen gyerekem lenne, akkor valamit biztos én is ráeröltetnék.
az is elképzelhető hogy nem azért erőltetik ezt neked, mert bigottak, csak szeretnék hogy szocializálódj?
Drága gyermek, még te se tudod mit akarsz, mert ha leglább lenne hobbid aminek kapcsán éritnekzel emberekkel sulin kívül is.
Nem állhatzs ki úgy magadért ha teljesen céltalan vagy. Lagálább kipróbálnál dolgokat. Akármimt , minden héten mást, az már azt jelentené, hogy még nem tudod, de akarsz valamit. De ha nem akarsz semmit, hogyan véded meg magadat?
És igen egyetértek, olyna nincs hogy utálsz sportolni. Annyi féle sport van, minden ember megtalálhatja amagának valót.
Valaki táncol, valaki gyalogol, valaki jógázik.
Olyan nincs hogy egyik sme tetszik. Én a röpit szerettem, de sjanos csak sport csoportok voltak, énmeg csak a hülyülős típust tudtam csinálni, mert béna voltam, de azért nagyon élveztem :-)
A Bilbiáról csak annyit.
Hogy mi a Biblia egy vallástalan számára?
Az vallástalan sem feltéltenül a benne közölt erkölcsi értékeket tagadja meg, sőt sok olyan nem kersztényt ismerek akik keresztényibb életet élnek egyes keresztényeknél.
CSak szimplán nem fogja felsőbbrendű törvénynek tekinteni csak azért mert Jézus és a heverok ezt azt amazt mondta.
A vallástalan ember is sokszor ugyanazokat az értékeket vallja, csak ő nem köti isteni eredethez, mert erre magától is rájött.
A Biblia a társadalmi törvények fejlődésének egy illusztrációja egy emléke, irodalmi, történelmi, művészeti emlék stb értékes, fontos, lehet belőle okulni, de számára nem isteni, nem felsőbbrendű.
Emberek írták, emberek cenzúrázták...
Ezért ne példálózz egy hitetlennek bibliai idézetekkel, mert csak feldühíted, nem azért mert nincs igazad, hanem mert színtiszta térítés. Azt meg senki nem bírja.
Mind e mellett elmondom, hogy én tisztelem más vallásos/vallástalan meggyőződését, de más is fogadja el, hogy a világképe mindenkinek EGYÉNI!
A világ nem téritők játszótere!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!