Mit tehetek akkor, hogyha a családom rám kényszeríti a vallást?
A családomban szinte mindenki római katolikus vallású, én 15 éves vagyok (voltam elsőáldozó, de még nem bérmálkoztam, de nem is akarok), kisgyerek korom óta járatnak templomba.
Kb. 10 éves koromig még el is hittem ezeket a marhaságokat, azóta már tényleg csak azért járok, mert "muszáj".
Ma megemlítettem nagymamámnak, hogy többé nem akarok járni templomba, erre kiakadt, hogy 18 éves koromig én bizony köteles vagyok azt csinálni, amit ők mondanak, meg hogy egy 15 éves nem tud éretten dönteni még. Ekkor elkezdtem vele vitázni a témáról, de érvek helyett csak össze-vissza magyarázott mindenféle hülyeséget, hogy biztos a környezetem (osztálytársak) rossz hatással vannak rám, meg azt mondta hogy "anyád családjára ütöttél" (ők nem vallásosak), stb. Szóval nem jutottam semmire. Apámnak meg nem is merem megemlíteni, mert annyira felhúzná magát rajta, hogy biztos lekeverne egy pár pofont.
Mit tanácsoltok ebben az esetben? Várjak amíg 18 leszek, vagy van más megoldás is?
Sokan írtátok, hogy beszéljek anyámmal a dologról....
Hát az a helyzet, hogy neki nincs sok beleszólási joga semmilyen dologba se itthon, mert azt teszi amit apám mond.
Abba is gondolj bele, hogy hiába éred el a 18 éves kort, utána is nyomásnak leszel kitéve.
Gondolatban képzeld el, hogy mától fogva eltelt öt év, és visszagondolsz a mai helyzetre. Olyan forgatókönyvet kell választanod, amitől ez az öt évvel későbbi önmagad jól érzi magát.
én 18 éves koromig bejátszottam h hiszek Istenbe most meg h végre betöltöttem úgy mocskolom a vallásuk,hogy szégyellnek h egyátalán ismernek.
18/L
Elég szomorú ezt olvasni.
Persze azt nem értem, miért írta valaki, hogy nem a biblia az útmutató.
akkor mi?.....(költői kérdés)
A teremtőt és Jézust ezen az egy könyvön keresztül lehet megismerni, és a szándékának megfelelően élni vagy nem élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!