Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit tehetek akkor, hogyha a...

Mit tehetek akkor, hogyha a családom rám kényszeríti a vallást?

Figyelt kérdés

A családomban szinte mindenki római katolikus vallású, én 15 éves vagyok (voltam elsőáldozó, de még nem bérmálkoztam, de nem is akarok), kisgyerek korom óta járatnak templomba.

Kb. 10 éves koromig még el is hittem ezeket a marhaságokat, azóta már tényleg csak azért járok, mert "muszáj".

Ma megemlítettem nagymamámnak, hogy többé nem akarok járni templomba, erre kiakadt, hogy 18 éves koromig én bizony köteles vagyok azt csinálni, amit ők mondanak, meg hogy egy 15 éves nem tud éretten dönteni még. Ekkor elkezdtem vele vitázni a témáról, de érvek helyett csak össze-vissza magyarázott mindenféle hülyeséget, hogy biztos a környezetem (osztálytársak) rossz hatással vannak rám, meg azt mondta hogy "anyád családjára ütöttél" (ők nem vallásosak), stb. Szóval nem jutottam semmire. Apámnak meg nem is merem megemlíteni, mert annyira felhúzná magát rajta, hogy biztos lekeverne egy pár pofont.

Mit tanácsoltok ebben az esetben? Várjak amíg 18 leszek, vagy van más megoldás is?

2012. aug. 12. 21:35
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Sokan írtátok, hogy beszéljek anyámmal a dologról....

Hát az a helyzet, hogy neki nincs sok beleszólási joga semmilyen dologba se itthon, mert azt teszi amit apám mond.

2012. aug. 13. 10:14
 12/36 feketepeter ***** válasza:
95%

Abba is gondolj bele, hogy hiába éred el a 18 éves kort, utána is nyomásnak leszel kitéve.

Gondolatban képzeld el, hogy mától fogva eltelt öt év, és visszagondolsz a mai helyzetre. Olyan forgatókönyvet kell választanod, amitől ez az öt évvel későbbi önmagad jól érzi magát.

2012. aug. 13. 10:42
 13/36 anonim ***** válasza:
94%
Válassz más vallást és abba nehezebben tudnak belekötni, hogy te másban hiszel. Gondolom nem lehet egyszerű egy tekintélyelvű családban felnőni. Én nem bírnám elviselni ezt, mert mi demokratikus család vagyunk. A legtöbb dolgot megbeszéljünk és együtt döntünk. Kétszer voltam hittanon, azután megmondtam a szüleimnek, hogy többet nem akarok menni. Ők elfogadták ezt, pláne, hogy őrájuk is rákényszerítették a vallást és a templomi esküvőt is.
2012. aug. 13. 11:10
 14/36 anonim ***** válasza:
68%

én 18 éves koromig bejátszottam h hiszek Istenbe most meg h végre betöltöttem úgy mocskolom a vallásuk,hogy szégyellnek h egyátalán ismernek.

18/L

2012. aug. 13. 11:14
 15/36 anonim ***** válasza:
2012. aug. 13. 11:15
 16/36 anonim ***** válasza:
37%
11-essel egyetértve, de mindazonáltal azt mondom, hogy bírd már ki ezt a 3 évet,amíg betöltöd a 18-at, aztán ha jó fej a pap, ha nem, ha jó fejek a szüleid, ha nem, onnantól nem vagy köteles templomba járni - aznap ugyanis, hogy betöltöd a 18-at,felnőttkorú,nagykorú vagy, és azt csinálsz,amit akarsz, illetve te vagy a tetteidért felelős,de azt vedd számításba, hogyha esetleg azt mondod aznap, hogy te innentől márpedig dafke csakazértse jársz templomba,akkor anyádnak - mint felnőttet- joga van azt mondani,hogy kisfiam akkor én meg márpedig nem tartalak el... és akkor kénytelen leszel elmenni dolgozni...
2012. aug. 13. 11:29
 17/36 anonim ***** válasza:
86%
Kezdd azzal,hogy ami tanácsot a szentfazekak itt adtak nem fogadod meg.Ezek meg akarják kérdöjelezni,hogy 15 éves fejjel döntésképes vagy-e.Majd ha a vasárnap délelötti tv-s ájtatoskodás alatt 18-as karika lesz akkor mondjanak ilyen baromságokat.Köpj az egészre,a vallás méreg.Remélem el tudod még olvasni mert most majd sikítozva rohannak a moderátorokhoz.
2012. aug. 13. 11:37
 18/36 anonim ***** válasza:
87%

[link]

2. oldal

2012. aug. 13. 11:38
 19/36 anonim ***** válasza:
92%
Na persze ez nem tudom milyen anyag,de vannak jogi hivatkozások. Lehet inkább a jogi fórumban kéne feltenned a kérdést.
2012. aug. 13. 11:39
 20/36 anonim ***** válasza:
0%

Elég szomorú ezt olvasni.

Persze azt nem értem, miért írta valaki, hogy nem a biblia az útmutató.

akkor mi?.....(költői kérdés)

A teremtőt és Jézust ezen az egy könyvön keresztül lehet megismerni, és a szándékának megfelelően élni vagy nem élni.

2012. aug. 13. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!