Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csoportos átkozódást folytat...

Pietrosol kérdése:

Csoportos átkozódást folytat a Hit Gyülekezete, hogy a kilépő tagok szenvedjenek?

Figyelt kérdés

Imakommandó,maffiamódszerek?

http://www.youtube.com/watch? V=Oruf83x2oj4&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch? V=RCYibeY88EE&feature=relmfu

Van valakinek hasonló tapasztalata?

2012. aug. 8. 08:16
1 2 3 4 5 6
 51/57 A kérdező kommentje:

A H.GY Ószövetségi hitelvei akarva-akaratlan(?) bosszú éltető magokat ültetnek a tudatba!

Zavart elképzeléseik tisztán kiolvashatóak megnyilvánulásaikból,mikor a megbocsátás teljes hiányáról tanúskodnak egy-egy témában!Bosszút akarnak állni,majd a mondandójukat egy Shalommal zárják le.Komoly kontraszt!

Betöltekeznek a "szent szellemmel",de a gyülit elhagyva a valóságban elillan a "szent szellem" és marad a ego bosszúvágya!

2012. aug. 16. 11:24
 52/57 Andizsuzsi ***** válasza:
De Pietrosol! A bosszúnak és a bűncselekmény büntetésének semmi köze egymáshoz. Ilyen alapon az összes bűnözőnek megbocsáthatnánk, és nem lenne szükség börtönökre meg bíróságokra, sőt rendőrökre sem. Repülős Gizit miért nem sajnálgatja senki azért, hogy 86 évesen bíróság elé kellett állnia?
2012. aug. 16. 11:34
 53/57 A kérdező kommentje:

Drága!

97 év!Tényleg a törvény betűje az elsődleges,főleg akkor,ha ezt jogomban áll belül eldönteni?Hol van a megbocsátó ember ilyenkor?Mit tenne Krisztus egy ilyen esetben?

Arról nem is beszélve,hogy még törvényes ítélet sincs!

2012. aug. 16. 11:43
 54/57 Andizsuzsi ***** válasza:
Természetesen neked személy szerint jogodban áll megbocsátani - bár nem tudom mit, hiszen ellened, és gondolom a családod ellen nem vétett, mert akkor másként gondolkodnál-, de a törvény akkor is mindenkire vonatkozik. Természetesen nincs jogerős ítélet, hiszen még bíróság elé sem állították, ti mégis már siratjátok. Az ügyészség összegyűjti az adatokat, ha úgy gondolják, hogy bűncselekményt követett el, akkor vádat emelnek ellene, ha bíróság úgy látja, hogy ez megalapozott, akkor elítélik. Ez a rend, függetlenül attól, hogy hány éves.
2012. aug. 16. 11:49
 55/57 A kérdező kommentje:

Nem vagyok érintett,de részrehajló sem!Valahol,valakinek el kell kezdeni a megbocsátást,mert közel 2000 éve tocsogunk a folyamatos retorzióban,ami úgy tűnik nem hoz megoldást!Nem kell áthárítani a megbocsátást,ezt nekünk kell megtenni!

Vallom,hogy a bosszú minden nemű éltetése mérgező!Aki ilyent éltet,a Teremtő ellen vét!

Volt itt egy ember(?),aki vámszedőkkel és bűnösökkel ült egy asztalnál!

2012. aug. 16. 12:07
 56/57 Andizsuzsi ***** válasza:

Az a baj, hogy te összemosod a törvényességet, a bosszút és a megbocsátást. Pl. hozzám betörtek 3 évvel ezelőtt. A betörőt elfogták, a büntetését megkapta. Én megbocsátottam neki, nem haragszom rá, ha összetalálkozunk, köszönünk egymásnak, nem akarok rajta bosszút állni stb. Ettől függetlenül a büntetés járt neki, hisz vétett a törvények ellen. A kettőnek egymáshoz semmi köze sincs.

Csatárynak is megbocsáthatnak a túlélők (ha még vannak), de ettől függetlenül, ha az derül ki, hogy bűnös, akkor jogos a büntetése. Ennyiről szól csak ez a dolog.

2012. aug. 16. 12:22
 57/57 kzs ***** válasza:

Visszatérvea Hit Gyülekezetére, először a "#36/56 08-12 09:20"-as válaszra szeretnék reagálni.

Elképzelem magam - távol legyen, de tegyük fel mégis - hogy valaki kérdez a Baptista Egyházról.

Mivel ez egy anonim fórum, ahova bárki beírhat, én természetesen válaszolok.

Soha nem jártam a baptistákhoz, max. hallomásból tudok róluk valamit, de azért szemét módon kifejtem a szemenszedett aljas, mocskos hazugságaimat.

Ja, és természetesen van pofám hozzátenni még ezt is: "Biztosíthatlak, hogy ebből minden igaz :) Nem hallomásból vannak az információk, én magam éltem át mindent."

- miért ne? Hiszen bárki írhatja, hogy ide jár vagy oda jár... én is ezt írom, hogy minél igazabbnak tűnjön az a mocskolódó állat hazugságom, amit összefirkantottam!!

UNDORÍTÓ !!!

Na, a kedves válaszolónk a firkálmányában - mert én az ilyet nem tekintem válasznak - szóval méltóztatik néhány ember történetét vetíteni ki az egész HGY-re.

Ezek a történetek még ha igazak is, akkor sem lehetne általánosítani, és különben is - ha jól emlékszek - Jézus nem azt mondta, hogy "változz meg és kövess", hanem csak ezt: "kövess". Majd Ő megváltoztatja. És honnan tudod, hogy ezek az emberek nem változtak meg, vagy nem is fognak? Hogy mersz ilyen következtetést levonni, amikor a Krisztusi áldozat nekik is megadatott, Isten Szelleme (akit Jézus Vígasztalónak nevez) számukra is elküdetett??

Szóval én úgy gondolom, hogy mindenki számára adva van a változás lehetősége, bármit is tett.

Nem beszélve arról, hogy akármelyik egyházat nézzük, mindenhol előfordulnak ilyen élettörténetek (katolikusoknál, reformátusoknál, stb. úgyszintén).

Továbbá:

Ami a párválasztást illeti: nem igaz, hogy nincs szabad párválasztás. Én hallgattam nem egy tanítást, és nem volt megtiltva, hogy a fiatalok maguk válasszanak párt. Csupán arról van szó, hogy nagyon nem baj, hogy ha olyat választanak, akiknek azonos (vagy leglábbis hasonló) a beáílítottságuk, érdeklődésük.

Miért baj az, ha a fiatalok azonos hullámhosszon vannak??

Úgyhogy szemét hazugság, hogy korlátozva van a szabad akarat. A Hit Gyülekezete pontosan arra tanít, hogy a saját akaratodat hogyan állítsd Isten szolgálatába. Másképp a szabad akarat könnyen okozhat csalódást.

Szórakozás: attól függ, mit nevezünk annak. Soha nem mondták, hogy ne menj el egy focimeccsre. De ha ez a meccs azzal párosul, hogy beiszunk, káromkodunk és törünk-zúzunk - na azt tiltják. Ugyanígy elmehetsz diszkóba, de ez ne tartalmazza már a cigit, az ivászatot, stb.

A tartalmas kikapcsolódás tehát megengedett, és az is volt mindig, vigyázva arra, hogy ez a szórakozás (akármennyire kultúrált, erkölcsös, normális), lehetőleg ne legyen fontosabb az Istentiszteleteken való részvételnél.

Ami a Pokémont illeti: ezt nem tudom. De ha okkult jellegű, akkor szerintem nem olyan nagy baj, ha nem engedik. Az okkultizmus ugyanis nem Isten Szelleméből táplálkozik, mondanivalója idegen Istentől.

Ami a pásztorjátékokat illeti: ezeknek is a mondanivalójuk az, ami nem igazán helyén való. Fizikálisan emelik ki Jézus születését, benne természetesen Máriával. Ezzel szemben az újjászületés, amit Krisztusban kaptunk, szellemi természetű (János 3/3-8).Jézus sohasem a fizikai létet hirdette, hanem mindig a szellemit, ami az Atyától van (vesd össze: János 6/63).

Azonkívül ezek a pásztorjátékok egyenes utat nyitnak a Mária-kultuszhoz. Máriának azt a tulajdonságait erősítik, amik ellentétesek a SzentÍrással: "Istenszülő", "Boldogságos szűz", szeplőtlen fogantatás tana, stb.

Ami a húsvétot illeti, ekkor ugyebár Jézus keresztre feszítésére emlékszünk. Na kérlek: a Krisztusi keresztáldozatot a HGY is vallja - fontos, lényeges tanítás, csak éppen kihagyja belőle azokat a dolgokat, amiket a SzentÍrás is kihagy. Ilyesformán a HGY igenis foglalkozik Jézus fájdalmával (mert erről már Ésaiás is beszél), de Mária szenvedéseit a Szentírás már kihagyja - ugyanígy a HGY is.

Ami a többgyerekes családmodellt illeti: én úgy gondolom, hogy nincs ebben kivetnivaló. Ugyanis Mózes könyvében van az a felhívás, hogy "szaporodjatok és sokasodjatok". Ugyanígy a SzentÍrás igérete az is, hogy feleséged mint a termőszőlő házad belsejében, fiaid mint olajfacsemeték asztalod körül, íme így áldatik meg a férfiú, aki féli az Urat. Úgyhogy ha Istennek kedves akarata az, hogy az embernek több gyereke legyen, te csak ne ítélkezz azokon, akik követik ezt.

Az meg hogy ki tartja el őket, neked ahhoz semmi közöd! Világos??

Ami meg a gázokat illeti, te mondd: normális vagy??

Te aki ezt írod: "tudniuk kellene a kedves híveknek, hogy erre..." Inkább neked kéne tudnod, hogy ne tegyél káromlást Isten Szellemére, mert abból nincs visszaút...

Úgyhogy "kedves" válaszadó, MÉG MINDIG jártál te a Hit Gyülekezetébe?? (ha-ha :)

-------------

Ja el is felejtettem: a válaszod értékelése abszolút nulla!!

Egyébként: legyen elég annyi, hogy mindenki számára megadatott az a kiváltság, hogy a vallását ott gyakorolhassa, ahol akarja. Ha neki nem felel meg a Hit Gyülekezete, hanem inkább a Katolikus, vagy a Református Egyház... szíve joga. Mivelhogy vallásszabadság van.

Ugyanígy bármilyen felekezetnek, vagy egyháznak joga van ahhoz, hogy hirdesse Krisztust úgy, ahogy neki a meggyőződése (függetlenül attól, hogy itt a fórumon X-nek ez a véleménye, Y-nak meg az).

Bármilyen visszásság merül fel, azt bizonyítani kell.

Amíg ez nincs, addig bármilyen negatv állítás csak rágalmazás, ami ugyabár nem fér össze a Tízparancsolatban foglaltakkal: "Ne hazudj".

Egyébként, a Hit GYülekezete a Máté 7/24-25-öt tartja állsáfoglalásának: "Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat,, hasonlítom azt a bolcs emerhez, aki kősziklára építette az ő házát. És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze, mert a kősziklára építtetett."

- Na ezért van az, hogy a Hit Gyülekezete nem fél senkitől. Isten kijelentésére bízza magát: ami Krisztusra épült, az a ház megáll: akármilyen támadás is éri.

2012. aug. 19. 19:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!