Csoportos átkozódást folytat a Hit Gyülekezete, hogy a kilépő tagok szenvedjenek?
Imakommandó,maffiamódszerek?
http://www.youtube.com/watch? V=Oruf83x2oj4&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch? V=RCYibeY88EE&feature=relmfu
Van valakinek hasonló tapasztalata?
egyet értek.Mi a tanuk nem eltaszítjuk, csak a helytelenséghez mérten a vének akik meghallgatják a bűnöst, ők imával kísérve meghallgatják a testvért és utána hozzák meg a megállapítást, mennyire volt szándékos, és megbánta vagy sem.
Sajnos van aki csökönyös, és az ilyenek el is mennek panaszkodni, hogy sajnálják őket.
Amikor pedig a tékozló fiú/lány hazatér, akkor megbocsátást nyer ha kiigazította az életét.
S ezt mindig a szelídség szellemében teszik hiszen maguk is emberek tudják nem egyszerű a feladatuk, mert ember életekről van szó.
"mégha a tizedfizetés lenne a legnagyobb gond..."
A tizedfizetéssel semmiféle gond nincs a Biblia szerint. Ha neked bajod van vele, az legyen a Te személyes problémád, de ne akarj másokat kárhoztatni azért amit hitből tesznek.
"Engem
jobban zavar, hogy cionista..."
Ne ütközz meg ezen hogy némely keresztény cionista, mert Isten is az!
Róm 9:33 Amint meg van írva: Íme beleütközés kövét és megbotránkozás szikláját teszem Sionba; és aki hisz benne, nem szégyenül meg.
A Cion szót gyakran szitokszónak használják az anticionisták, pedig ez a szó Jeruzsálemben Isten szent hegyére vonatkozik, tágabb értelemben pedig egész Jeruzsálemre is. Jeruzsálem királya pedig a názáreti Jézus Krisztus, aki a Te személyes megváltód is, aki amikor vissza fog jönni, cion hegyére fogja letenni a lábát Jeruzsálemben. Ezért fújnak olyan erős szelek a világban a Cionizmus ellen, mert a próféciák szerint Jézus Krisztus a zsidóság megmentéséért fog látható módon megjelenni, majd aztán ítéletre vonni a föld népeit aszerint, hogy milyen módon viszonyultak Izraelhez és az igaz keresztényekhez.
"...a népirtó izrael-párti,
csak támogatják őket de ők mit adnak?"
Egy egész népre ilyet állítani hogy népírtó, és egy egész nép ellen kollektív gyűlöletet szítani, és ha zsidókról van szó, azt úgy hívják hogy antiszemitizmus.
Semmiféle krisztusi erény nincs benne, sőt Istennek a szeretetre vonatkozó törvényébe belegázoló magatartás:
Szeresd embertársadat úgy mint önmagadat!
Galata 6:16 És akik e szabály szerint élnek, békesség és irgalmasság azokon, és az Istennek Izraelén.
Anyagilag nem kell támogatni a zsidóságot mert Isten szövetsége miatt még mindig Ábrahám áldása van rajtuk, és azokon is akik nem átkozzák, hanem áldják őket. Isten Ábrahám megáldása után kb 400 évvel később mondta ezt Bálámnak:
4Móz 22:12 És monda Isten Bálámnak: Ne menj el ő velük, ne átkozd meg azt a népet, mert áldott az.
Ez a mai napig is így van.
"Mert a zsidó, muszlim, vagy
keresztény (valós!) történelmi egyházakban nem úgy
megy, hogy kiáll valaki és elkezdni mondani és máris
igaz lesz..."
Hát nem csodálatos hogy Isten nem a bölcseket választja ki magának, hanem akit Ő akar?
Apcsel 4:13 Mikor pedig látták Péternek és Jánosnak a szólásban való bátorságukat, és megértették, hogy írástudatlan és közönséges emberek, csodálkoznak vala; meg is ismerék őket, hogy a Jézussal voltak vala.
Nézzünk a körmére egy picit hogy az egyik 'valós' történelmi egyház milyen alapokon épült fel:
Jel 17:5 És az ő homlokára egy név vala írva: Titok; a nagy Babilon, a paráznáknak és a föld utálatosságainak anyja.
Amikor Róma világbirodalommá vált, magába olvasztotta azoknak a pogány nemzeteknek az isteneit és vallását, amelyek felett megszerezte az uralmat. Ezeknek a nemzeteknek a bálványimádása mind Babilonból származott, így Róma vallása is a babiloni szokásokat vette át. A kereszténység terjedése elérte Rómát is, de nem sok idő kellett hozzá hogy Isten Szelleme és Igéje helyett az emberek magukat tették urakká Isten akarata felett. Pál is megírta hogy már működik a törvényszegés titkos bűne, mert némelyek el fognak szakadni a hittől és gonosz szellemek tanításaira fognak figyelni. Néhányat felsorolok ezek a gonosz szellemek tanításai közül:
- A babiloni anyaistenség imádása helyébe Mária imádása lépett karjában a csecsemő kis Jézussal. Csak egy picit különböző módon, a pogány istennőnek 'szűz' Mária nevet adtak.
- Halott szentek közbenjárásáért való imádkozás. Nevezzük csak spiritizmusnak, mert a Biblia is annak mondja. Az egyedüli közbenjáró Isten és ember között: Jézus Krisztus.
A 'valós' történelmi egyház, sok babiloni ősi legendát, amelyek pogány istenekről szóltak, átruházott a szentjeire.
A legjobb állapotban fennmaradt ókori templom Rómában a Pantheon, amelyet a bejarata feletti írás alapján "Jove és az összes isten" számára ajánlottak fel. Ezt a templomot IV. Bonifác pápa újra felszentelte "Szűz Mária és az összes szent" tiszteletére.
- A római vallás ereklyéinek tisztelete. Semmiféle kegyelmet nem közvetítenek, inkább az embereket elfordítják Istentől a bálványimádás miatt. A kaotikus enciklopédia is elismeri hogy sok ereklye származása kétséges, tehát megengedő Róma az ereklyék, szobrok, stb, csókolgatásának gyakorlatával szemben, amely a Baál-kultusz szokása volt, csak ott borjút csókolgattak.
- Vallásos csalások: Bűnbocsátó cédulák árusítása.
Pénzért való keresztelés, imádkozás és mise. Minél több pénz, annál nagyobb mise a 'purgatóroumban' való elveszettekért.
"ha van annyi fedezete még akár huszadot is" :)
Szerintem huszadot sokkal szívesebben fizetne.
"A problémám ott van,hogy ha az itt és egyéb helyeken elhangzottak igazak a H.Gy-vel kapcsolatban,akkor hogy a bánatba kaphat iskola fenntartói jogot egy ilyen szekta(?)!"
Az alábbi kérdésekben, melyekből kettő a te provokatív kérdésed, Pietrosol, már sok kapcsolódó témában voltak válaszok, amikből elfogulatlan személyek számára világosan kiderült, hogy NEM igazak a vádak:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Az, hogy te ezeket nem fogadod el, hanem inkább mindig újra és újra provokálsz és rágalmazol, a te bűnöd. Mint ahogyan az is, hogy más kérdéseknél te, a nem keresztény, Bibliát nem ismerő akartad volna meghatározni, milyenek is az igazi keresztények. Mindezekhez jó nagy arc kell, látom, neked megvan...
Nem tudják megcáfolni, de nem is akarják. Úgy gondolják, ez teljesen normális dolog.
8. válasz + vita:
Szia Berta Wooster!
Engem bűnösnek nevezel,mást fel akarsz pofoztatni!Rólad el tudom képzelni,hogy átkokat szórsz!
A szent szellemes kérdésem,mint már korábban elmondtam valóban provokatív volt,de a vidéó láttán az emberi viselkedés és a szakralitás közti kontraszt égbekiáltó!
A többi,csak kérdés,de kifejtheted,hogy miért tartod provokatívnak!
Talán azért,mert a terror lucisban élsz?
Én nem vagyok ugyan Berta Wooster, de nekem is az a meglátásom, hogy te Pietrosol, te provokálsz.
Úgy emlékszem világosan kifejtettem, hogy mi a helyzet a Hit Gyülekezetében. Kifejtettem mindezt abban a tudatban, hogy több mint 12 éves személyes tapaszalatom van az ott lévő dolgok felől.
Erre te linkeled azt az ocsmány, undorító, szemenszedett két linket. (de te persze nem provokálsz...! hogy is gondolhat bárki is ilyet, ugye?)
Figyelj csak! Én is "áldozat" vagyok, és ha ilyen egy szekta, akkor boldogan vagyok szektás, sőt: áldozat is!
Mert én a Hit GYülekezetében CSAK több lettem, és a saját életem a bizonyságom, hogy azóta hogy járok, nekem sokkal jobb!
Éppen ezért soha nem bántam meg, akár egy percig se, hogy "szektás" vagyok, vagy "áldozat" - mindegy nekem hogy nevezed, mert csak röhögök rajtad!!
És még valamit "kedves" kérdező: a te célod nem az, hogy kiderísd az igazságot. Hiába kaptad meg, de téged abszolút hidegen hagy az igazság.
A linkedben - amit voltál "kedves" szemét módon újra közzétenni -, sugárzik belőled provokáció. gyűlölködsz, uszítasz és céltudatosan azt keresed, hogy hogyan lehet befeketíteni egy olyan közösséget, ami neked sohasem ártott!
Szóval mégegyszer: én is ennek a - hogyis írtad? szekta? - szóval ennek a "szektának" vagyok az "áldozata", és életem legjobb döntése volt, hogy beléptem! Mert soha semmlyen formában nem károsítottak meg: se anyagilag, se erkölcsileg!
A Hit Gyülekezete tisztességes, jóravaló, becsületes Egyház - akár tetszik Pietrosol uraságnak/hölgyeménynek, akár nem.
(ja, eszedbe ne jusson privát üzenetet írni nekem, mert ha a nevedet meglátom, olvasás nélkül törlöm. Megértetted?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!