Csoportos átkozódást folytat a Hit Gyülekezete, hogy a kilépő tagok szenvedjenek?
Imakommandó,maffiamódszerek?
http://www.youtube.com/watch? V=Oruf83x2oj4&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch? V=RCYibeY88EE&feature=relmfu
Van valakinek hasonló tapasztalata?
kzs!
Mi bajod van koma,belenéztél a frigyládába?
Ha mindenki ilyen véleményt írna,mint te,akkor minden további nélkül elhinném,hogy a videók,könyvek,stb kamu provokációk!
A valóság azonban nem ezt tükrözi!Kilépett és még bent lévő szekta tagoktól a belinkelt videókat megerősítendő történeteket hallom javarészt!Azoktól pedig,akik itt védik a szekta érdekeit,nyilván nem várhatok el részrehajlás nélküli beszámolót!
Egyébként férfi vagyok és nem kell félni,nem fogok privát üzenetet írni!Nem szokásom a homályban bujkálni!
Nekem szimpatikus Pietrosol-nak a kis harca, szórakozásnak sem utolsó. Bár szerintem egy kicsit túldimenzionálja a helyzetet itt 2012-ben. Én 10 éve láttam utoljára hitgyülist élőben. Ez az országosan 60e fős tábor sem hiszem, hogy tovább fog nőni. Németh Sándor sem fiatal, túl van már szívműtéten stb. Gondolom élvezni akarja még a "munkájának gyümölcsét" a hátralevő életében. Nem hiszem, hogy akkora ambíciói lennének, mivel van elég pénze. Az utána jövő helyi pásztorok meg szerintem szét fogják koncolni az egészet, már így is vált ki belőle önálló gyülekezet.
Az oktatási intézményekben való részvétel is csak valami fellángolás lehetett, ebben a politikai környezetben nem hiszem, hogy hitgyülis iskolák tömegével fogunk találkozni.
El tudom képzelni, hogy kzs teljesen jól elvan 12 éve. Nem turkál a vezető lelkész zsebében, hanem beadja a kis pénzét, ezért kap valami szolgáltatást amitől kereknek érzi az életet. Ez az igazi jó káder, minden gyülivezető álma. A baj mindig azokkal van akik gondolkodnak, vagy túl sokat kérdeznek, esetleg kívülről kritizálják. Az ilyenekhez való hozzáállás el tudom képzelni, hogy fanatikus.
@ Pietrosol:
"Engem bűnösnek nevezel"
Ez igaz; amennyi objektív infót te már kaptál, azok után már nagy hiba részedről mindig ugyanazt hajtogatni.
"mást fel akarsz pofoztatni!"
Ezzel a mondatoddal két dolognak adtad kiváló bizonyítékát:
1. Egyáltalán nem, vagy rosszul érted, amit mások írnak / mondanak.
2. A saját helytelen értelmezésedet adod tovább / terjeszted.
Következtetés: Valószínűleg azok az infók is hasonló jellegű félreértelmezések vagy kicsavargatások, amiket eddig megosztottál a nagyközönséggel... (Persze még mindig benne van a pakliban mindaz, amit eddig írtam az információforrásaid hitelességéről, pontosabban hiteltelenségéről. Tehát lehet, hogy e két ok egyszerre, egyidejűleg is fennáll.)
Még egy következtetés: Sajnos sokan "így működnek", mint te; azaz a saját előítéleteiket, elfogultságukat, sztereotípiáikat fel sem ismerve kezelik az információkat; és csak azt hajlandóak elfogadni, ami beleillik az addigi elképzeléseikbe; minden mást (ennek ellentmondó infókat) teljes mértékben kizárnak, vagy pedig úgy értelmeznek, hogy az beleilleszkedjen a saját maguk gyártotta elképzelésekbe, szűk kis világukba.
Mondjuk, engem nagyon nem lep meg; ha téged érdekelnek a részletek, nézz utána a "kognitív disszonancia" pszichológiai terminusnak.
Csak hogy pontosan rá is mutassak a hibára, egy rövid helyzetleírás emlékeztetőként:
1. Egy 17 éves kiskölyök írta a következőket az édesanyjával kapcsolatban: "anyám már hónapok óta ezen lovagol" és "szegényt már sajnálom, annyi energiát belefektet abba hogy erről pofázzon nekem.."
2. Erre írtam én szó szerint ezt: "Én pedig azért sajnálom szegény édesanyádat, mert ilyen gyökér stílusban beszélsz róla. Remélem, ha ez élőben is előfordul, akkor valaki egyszer majd jól szájon kap emiatt..."
A "remélem, hogy valaki egyszer majd jól szájon kap" kifejezést úgy kicsavarni, mintha az tevőleges szándék lenne, enyhén szólva is csúsztatás. Erősebb kifejezéssel élve: hazugság.
Gondolom, a következő lépcső az lesz, miszerint verőlegényeket béreltem fel, akik a nekik szóló megbízatást végre is hajtották... (Vagy valami hasonló, mivel a fantáziád határtalan.)
"Rólad el tudom képzelni,hogy átkokat szórsz!"
Elég sok mindent elképzeltél te már rólam, ami nem igaz. Ezt időnként jeleztem is talán; de az biztos, hogy nem tiltakoztam minden egyes alkalommal; tudnék példákat mondani.
"A szent szellemes kérdésem,mint már korábban elmondtam valóban provokatív volt"
Igen, ezt már bevallottad egyszer, de ettől a helyzet nem változik meg: provokatív kérdések kiírása még mindig tilos a GYK szabályzata szerint. Ezt szeretném hangsúlyozni a jövőre nézve is.
"de a vidéó láttán az emberi viselkedés és a szakralitás közti kontraszt égbekiáltó!"
Mint már többen és többször leírtuk, neked kívülállóként (nem keresztény + a Bibliát nem ismerő emberként) nem kellene olyasmibe ütni az orrodat, amiben nem vagy kompetens. Véleményed lehet, akár még elfogult is, az a te bajod; de miután az állításaidat már keresztben-hosszában megcáfoltuk / széthivatkoztuk, talán ideje lenne már tudomásul venni. És nem másra kellene kenned a saját részrehajlásodat, kettős mércédet stb. Már ezekre is rámutattunk több kérdésben is.
"A többi,csak kérdés,de kifejtheted,hogy miért tartod provokatívnak!"
Már ezt is említettem előzőleg: neked eszed ágában sincs objektívan kutatni; mivel igazából nem válaszokat vársz a kérdéseidre, amik alapján megváltoztathatnád az álláspontodat adott esetben, hanem a saját véleményed megerősítését, alátámasztását kívánod látni, ill. további köpködésekre és mocskolódásokra adsz ezekkel alkalmat. Majdnem ugyanolyan szélsőséges stílusra, mint ami a kuczugon és társain olyan jól bemutatja a kommentelők gyalázatos lelkivilágát; csakhogy azokkal a szennyoldalakkal szemben a GYK-n legalább van valamiféle moderálás.
Berta Wooster!
Felesleges mentegetőznöd,agresszív,támadó,acsarkodó típus vagy!
Reméled,azaz bízol benne,azaz hited van benne,hogy valaki szájon kapja,nem kell ezt félreérteni,egyértelmű!Már ez is mintha átkozódás lenne!Vagy nem?
Túlértékeled a helyzeted,eljátszod a cenzor szerepét!
Írtam már egy párszor,ha nem tetszik hagyd figyelmen kívül!Ha nem megy,kérd a szent szellemet,hogy segítsen!
Keresztény ember kérdéstől,figyelemtől,fénytől nem fél!Sőt kereszténynek lenni annyi,mint fényt,figyelmet fordítani másokra!Akinek ez nem tetszik,gondolkodjon el,hogy jó-e a homályban sumákolni!
A Bibliát tényleg nem ismerem,ugyanis a végigolvasás nem jelent ismeretet!A legszerényebb becslés szerint is van vagy hét olvasata!Te ismered?
Az állításokat nem sikerült megcáfolni,sőt viselkedésed inkább igazolja azok létét!Ezen gondolkodj!
Teremtő-abszolút szellem-emanációk világa!Neked ezt nem szabad tudni,mert Sándor elfenekel!
Kedves Berta és kzs!
Mint Ti is tudjátok disznók elé ne szórjatok igazgyöngyöt, mert úgy is megtapodják azt...
Kedves Pietrosol ! Pár dolog a h.gy-éről :) Remélem könnyebb lesz így ítélkezni felettük. Biztosíthatlak, hogy ebből minden igaz :)
A véleményem a gyüliről nem légből kapott dolog, még a 2000es évek végén megrohamozták a családomat is, nagy térítésben voltak akkor. Tudnunk kell róluk általában, hogy nagyon fontosak számukra a külsőségek, az egyik családdal jóban voltunk. Márkás autóval jártak, Ausztriában vásárolták a ruháikat, ami akkor nagy szám volt Stb. Amikor egyszer véletlen látogatást tettünk náluk, hideg zuhanyként ért minket az utcáról csillivillinek tűnő ház belseje... A négy (természetesen négy!, hogy is lehetne kevesebb, de eltartani már nem tudták őket) gyerek a földön aludt, étel nem volt, minket sem tudtak megkínálni, ketten háztartási kekszet rágcsáltak. A a fűtés hiányáról nem is beszélve...
A nővérem közös vállalkozásba kezdett ezzel a családdal, látva a rossz anyagi helyzetüket, sokkal többet adott bele az egészbe, együttérzésből és sajnálatból. Erre a kedves családapa lelépett a pénzzel és kisemmizve otthagyta a halálra ítélt vállalkozást a nővéremre.
Most ez a mintaember városunk "pásztora", sokkal jobb anyagi helyzetbe került. Természetesen vagyonának jó részét a gyüli új tagjainak "adományaiból", tizedből szerezte. Csak hát ők azt hiszik, a pénzük nemesebb célokra megy el, nem a 4-5 vezető család luxuséletvitelére.
Kisgyerekként sok hites osztálytársam volt, nagy port kavart, amikor az egyik gyülis anyuka lenyúlta a gondjaira bízott osztálypénzt, később ezt tagadta, annak ellenére, hogy előtte egy egész szülői értekezlet előtt vette át. Ugyanebben az osztályban történt, hogy az egyik gyülis férfi egy drága ruhát ajándékozott a tanítónőnek, ezzek akarta elérni, hogy kitűnő legyen a lánya. (A hites gyerekeknek kötelező jól tanulniuk és jól sportolniuk)
Összefoglalva, amit ezekről az emberekről általánosságban elmondhatok az képmutatás, álszentség és a kizsákmányolt tagokról pedig a naivitás. Az egész a pénz körül forog és olyan gyenge embereknek való, akik nem képesek egyedül dönteni, nincs saját akaratuk és mindenképp tartozni akarnak valahova.
Még pár dolog erről a kedves kis közösségről:
* A gyerekek nem választhatnak szabadon párt maguknak, azt jó előre a szülők nézik ki, természetesen másik hites családból
* A velem egykorúak (20-21) nem mehetnek szórakozni, tiltva vannak az apró örömforrások is, korán haza kell menniük
* A gyerekek el voltak tiltva Pl. a Pokémon című rajzfilmtől, ezt azzal magyarázták meg nekik a szülők, hogy abban Démonok szerepelnek. (Ez így nem tűnik túl nagy veszteségnek, de amikor az egész osztályban csak ez volt a téma 2-3 évig, akkor eléggé kívülállókká váltak. Mellékesen megjegyezném, hogy szinte végignéztem az első két évadot és a rajzfilmben szó se volt Démonokról, inkább a barátság fontosságára és a kitartásra helyezte a hangsúlyt, kis humorral megfűszerezve az egészet, aki nem hiszi, nézze meg ;)
* Soha nem szerepelhettek szerencsétlenek iskolai pásztorjátékokban, mert ezt tiltják. Szegények kicsiként nem érthették, hogy nekik miért kell kimaradniuk minden karácsonyi és húsvéti műsorból
* Minden családban minimum három gyerek van, de lehetőség szerint több. A gond csak az, hogy őket gyakran olyan családok vállalják, akik nem képesek eltartani ennyit
* Biztosan hallották már, hogy hány embert "Szállt meg a Szent Szellem", tudniuk kellene a kedves híveknek, hogy erre nagyban rásegítenek a terembe szivárogtatott (és egészségre káros!) gázokkal
Ennyit szeretnék mondani a Hit Gyülekezetéről. Nem hallomásból vannak az információk, én magam éltem át mindent.
@ Pietrosol:
Ébresztő! Hiszen már egy órája megjött az a válasz végre, amire annyit vártál; amit kétségek és fenntartások nélkül el tudsz fogadni, amivel maximálisan egyet tudsz érteni. És biztos, hogy színigaz minden egyes állítás, hiszen a névtelen válaszoló kifejezetten biztosított erről téged.
A hozzám intézett legutóbbi kommentedre pedig nem reagálok, mivel a tegnapi újabb kérdésedben is épp elég bizonyítékát adtad a szövegértési vagy a szándékos félremagyarázási problémádnak a Bibliával kapcsolatban.
Nem tudom, hány kérdést írtál ki tegnap, így a félreértések elkerülése érdekében megmutatom, melyikre gondolok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
Majd azért röviden válaszolok ott is. :)
36-osnak!
idézlek:
"nagyban rásegítenek a terembe szivárogtatott (és egészségre káros!) gázokkal "
:-D
Ezzel elvitted ezen az oldalon a "Legnagyobb képtelenség" és a " Legnagyobb csacsiság" díját a Hit Gyülekezettől fóbiás tagjai közt. Nagyon jót nevettem! :D Köszönöm! Ezt talán még pietrosol sem hiszi el :-DDD
Viszont a bevezetődben azt írtad hogy a Gyülekezetről írsz pár dolgot, ehelyett egy családról, annak gyermeknevelési elveiről beszéltél végig. Tehát érthetetlen hogy egy Gyülekezetről hogyan alkothatsz véleményt csupán úgy, hogy ismersz egy családot akik oda járnak. Ez olyan mint amikor rendszerváltás után kimentél Ausztriába és a Huma nevű áruházban nagy betükkel ki volt írva magyarul hogy "Magyarok ne lopjatok! mert átadunk a rendőrségnek" Szóval ezt úgy hívják hogy általánosítás, és ez nem lehet objektív vélemény.
Másrészt Te nem vagy hívő, számodra a pokémon egy gyerekmese, nem is értheted hogy milyen szellemiség áll a film, a kártya, és a játék mögött. A Pokémon több, mint a gyűjtőszenvedély egy fajtája. Azok a gyerekek, akiket ennek a láza egyszer elkapott, hónapokig, sőt évekig foglalkoznak a mini szörnyvilág felfedezésével. Ezáltal a legfogékonyabb korukban olyan értékek és elképzelések hatása alá kerülnek, amelyek meghatározóak lehetnek további életükre nézve. A pokémonok sohasem halnak meg, végső soron mindig továbbfejlődnek. E mögött a reinkarnáció csalárd vallásfilozófiája húzódik meg. A játékban használt szavak legtöbbje ezoterikus,(okkult) mágikus hátterű. Ez felkelti a gyerekben a kíváncsiságot, hogy új felfedezéseket tegyenek ezeken a területeken. A Bibliai szellemi, és erkölcsi igazságokon alapuló értékeket átadó szülők gyermekeik számára ezek valóban nem elfogadhatóak. S ezt valóban a szülőnek kell megítélni.
Írásodat nem is részletezem tovább, még annyi eszembe jutott hogy meg van írva hogy "szaporodjatok és sokasodjatok" ami ráfér a magyar nemzetre mert egyre kevesebben vállalnak utódokat, és ennek következményeit még Te is érezni fogod (ha a kis hazádban éled le életed)
Üdv!
Valószínűleg nullás lesz a válaszom, a második videóval kapcsolatban.
De ez az Én meglátásom.
Magam is tanú vagyok.
Sérelmezem, hogy nagyon sok minden nem is így működik a gyülekezetben amint be mutatták, de a lényeg, hogy a lány saját döntése volt.Ezen felül nem a véneknek mondott ellen, ez nagyon rosszul van beállítva.
A vének a biblia tiszta erkölcsi tanítását, isten szavát hivatottak megóvni.
Mindig a bibliának kell a mérvadónak lenni.
Ezért nem a véneknek mondott ellent hanem Istennek.
A véneket Isten szelleme nevezi ki a nyáj felett, mint Mózest is Ő nevezte ki.
Akik Mózes ellen támadtak, nem ellene támadtak, hanem Isten elrendezése ellen lázadtak.
Továbbá:
Nem is volt tisztában az érzéseivel, és vállalta a kiközösítést, a hazugságokat, és a szüleit legfőképp az anyukáját, is bele vonta, aki maga sem volt stabil keresztény istenfélő ember ahogy a filmben be vallotta.
A Fiatalembert sem választotta a végén, és ez meglepett.
Az egész értelmetlen számomra.
Azt meg senki nem mondja, hogy valaki ne járjon iskolába, és ez is csak a lány saját döntése.
Az Apa többször kihangsúlyozta, hogy nem helyesli, de hagyta szabadon dönteni.
Így a szülő nem vonható felelősségre.
Ebből is jól látható, hogy a tanúk nem erőltetnek rá senkire semmit, de a biblia mint isten szava szerint az ember azt aratja amit elvetett.
S végül pedig arra fektette a hangsúlyt a film, mint ha a tanúk valami kegyetlen elvont emberek lennének, és közben a főszereplő sem volt normális, mert olyas valamiért követett el bűnt, ami mellett nem is akart megmaradni, és elhagyta a fiatal embert is.
A fiút sem szerette, mert elhagyta.
Ezért aztán emberi szemszögből érthetetlen ez az egész számomra.Semmiben nem volt kitartó amibe belefogott.
Az egész zavaros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!