A kereszténység Istene mi alapján "jó"?
Az isteni mérce szerint jó, avagy rossz.
Ezért is írja a példabeszédek, hogy van ami helyes az ember szemében, de a vége a halálra vezető út.
Nagyon szép Megfogalmazás.:))
Gratulálok.
Kommentár nélkül csatlakozom.:)
Péter
"A kereszténység Istene a cselekedetei alapján jó. Az emberek is a cselekedeteik alapján vállnak rosszá, vagy jóvá.
A kérdés, hogyan fogalmazod meg: mi a rossz? Az én definícióm szerint a rossz minden, ami az életet és a boldogságot veszélyezteti, rombolja. Az Isten az embert életre és boldogságra teremtette. Az ember azonban nem engedelmeskedett az Istennek, ezért tapasztalta meg a rosszat. A rossz az ember bűnbeesése következményeképpen jött be erre a világra.
Isten a szeretet, a teljes, tökéletes szeretet, ami az igazságosság és az irgalmasság egységét, harmóniáját jelenti. Ez alapján jó Isten."
Ezzel én azért nem értek egyet,mert ellene megy a Bibliának,ha a keresztény Isten képet tekintjük.
Kedves Kérdező!
Természetesen szíved joga nem egyetérteni. Azért megkérdezhetem, hogy mégis miben "megy ellene" a Bibliában leírtaknak az amit én írtam?
Üdv. Péter
Szia eric_one!
Írnál analógiákat a világmindenségből az általad említett törvényeket illetően!
Péter
Már a bűnbeesésnél ellentmondásos.Az ember engedetlen volt,rendben.De ott nem következményről van szó,hanem Isten haragjáról,és bosszújáról,amiről ő döntött úgy,hogy érvényesíti az emberen.Ha Isten a tökéletes szeretet,akkor nem volt birtokában a megbocsájtás lehetősége? Ráadásul ez az ember első bűne volt,Isten tudta,hogy az ember gyenge és esendő.És ez most tudom,hogy durván hangzik a vallásosak számára,de egy anya könnyebben megbocsájt a gyermekének....
Aztán ha továbbmegyünk Mózes könyvéhez,láthatjuk,hogy mennyi emberi élet elvétele van benne,mások kínzása,megnyomorítása.és más fejezetekben is olvashatunk ilyeneket.Csak úgy hemzseg benne az irgalmasság.....
Kedves kérdező!
Az Ószövetség istenképe nagyban eltér az Újszövetségtől. Ez azért van, mert Isten könyörületességből leküldte a fiát, Jézust, hogy megváltsa az embereket bűneiktől. Az Újszövetségi részben már nem fogsz ilyen tömeggyilkosos történeteket találni.
Az Ószövetségi rész ennek ellenére fontos részét képezi a Bibliának, mert kontrasztot mutat a két istenkép között (tehát megmutatja, miért kell Jézusban hinni).
(Valaki javítson ki, ha tévedek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!