Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten uralkodik mindenen,...

Ha Isten uralkodik mindenen, hogyan lehet ellensége a Sátán?

Figyelt kérdés
2012. júl. 30. 16:46
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
Sehol se írtam hogy ami nekem "szimpi" az az élet velejárója mi meg nem az mese.Ezt nem tudom honnan olvastad ki.Nekem a kellemes nyári napsugár ugyanúgy az élet része mint egy emberek millióival végző járvány.
2012. júl. 31. 16:15
 32/54 anonim ***** válasza:

71-es! Te vallod-e Jézust testben feltámadott Krisztusnak, vagy sem?

Kis manó! Ami neked bólogatás és tudomány, az másnak mosolyogni való marhaság. Fogadd el. Ami neked tudomány, az nekem vallás. Nincs az a bizonyítéknak nevezett kreálmány, amivel bizonyítani tudnád azt a rengeteg sületlenséget, amit te tudománynak hívsz. Ez van, fogadd el, én is elfogadom a te vallásodat, akárminek is hívod. Én nem akarlak megtéríteni, te se tedd. Nekem nincs elhívásom arra, hogy térítsek, de arra se, hogy hanyat vágjam magam betanult tankönyvi soroktól, bocsika, és én itt le is zártam, a de tudomány, nem, mert vallás, de tudomány, nem azért is vallás köpködést.

2012. júl. 31. 16:27
 33/54 anonim ***** válasza:
:o))) Hát, 59-es, nem talált. Én nem vallom a cimborádat testben feltámadni, mert megismétlem, immár sokadszor, hogy Istenben hiszek, nem a te sikerkönyvedben. Az az Isten, akiről én beszélek, nem jön le és nem ejt meg ilyen-olyan állat képében Lédákat, Máriákat, Európákat, annak az Istennek nem születnek balkézről gyerekei a Földön. Ugyanis valamennyien az ő akaratából származunk, nem csak egyesek. Én nem vagyok keresztény, mint látod. Nem vagyok mohamedán, meg még sok minden vallás híve sem vagyok, egyszerűen Istenhívőnek tartom magam, veled ellentétben. Az én Istenem nem a saját képére teremtett engem, mert nincs lába, meg a lábujján köröm, hogy a fán tudjon vele kapaszkodni. ))) Ez nem tudomány, semmi köze ahhoz, ez Istenhit. A tudomány meg nem az. De elég nehéz eset vagy, elismerem. )))
2012. júl. 31. 16:57
 34/54 anonim ***** válasza:

Te meg arrogáns...:)

Nem tudom, hogy miért vagy ilyen, de biztos nem használ neked. Miattam ne kapj agyvérzést, nem szeretném.

Távozz tőlem!

"És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már."

2012. júl. 31. 17:01
 35/54 anonim ***** válasza:
59-es, ilyenkor hányod is a keresztet, vagy csak öklendezel? Jobbulást!
2012. júl. 31. 17:03
 36/54 anonim ***** válasza:
...amúgy igazán vidám napot szereztél, koma! Én lennék az Antikrisztus?? ))) Húúúú, meg búúúúúú!!! Meg lánccsörgés!! Remélem, megrémültél? )) (Ha belegondolok, hogy akár szembe is jöhetsz velem az utcán... csak ne harapj meg, kérlek!) :o)))
2012. júl. 31. 17:06
 37/54 anonim ***** válasza:
Ha ismernéd az írásokat, tudnád, hogy nincs olyan, hogy antikrisztus, tehát ne magasztald magad alá, mint ami vagy. Antikrisztus (Krisztus-ellenes, Krisztus(talan)) eszme van, azaz az antikrisztus szelleme.
2012. júl. 31. 17:08
 38/54 anonim ***** válasza:
Rengeteg írást ismerek. Talán olyanokat, amelyeknek hasznát is vettem és veszem. A te kedvenc könyvedet is ismerem, igaz, nem betéve, meg idézni sem tudnék szó szerint, de azért tudom, miről szól és felismertem a veszélyeit időben. Más meg benne ragadt, nem növi ki. Mint egy gyerekbetegség... )) De ha szereted, hát használd!
2012. júl. 31. 17:16
 39/54 anonim ***** válasza:

Nos,vannak elméletek miszerint fellázadt a Sátán Isten és az ő törvényei ellen,de ha Isten mindenható,és mindenen ő uralkodik,valódi ellensége nem lehet.

Vannak olyan elméletek is,hogy a Sátán egy nagyon fontos feladatot teljesít,ugye ő képviseli a "negatív" oldalt,amíg nem volt "sátán"(sátán,héber szó,jelentése:ellenség,ellenfél) addig csak a pozitív oldal létezett.Nem juthat el az ember a tökéletes boldogságig,ha nem tapasztalja meg a szomorúságot,ezért volt szükség a negatív oldalra.Csak akkor igazán élvezetes feljutni a csúcsra ha megmásszuk a hegyet,hogy példát mondjak előző mondatomra.

Más elméletek szerint az "ego" az ördög,az elme,ami "nem te vagy."Am ihátráltat,hogy eljuss önmagadhoz.

2012. júl. 31. 20:40
 40/54 anonim ***** válasza:

Ez aztán a keresztényi szellem ami köztetek uralkodik.

Azt hiszem vezekelhettek, mert aki nem bocsát meg annak se lesz megbocsátva:((

De a lényegre térve.Ezek szerint a bibliát csak hobbiból íratta le úgy.

Jézus így gondolkodott mint ti?

Lám Lám. Jézus sosem tagadta Ádám és Éva, sem az ördög dolgait tehát nem mese.

A teremtőnek meg eszébe sem volt behozni a rosszat mikor nagyon jól meglennénk nélküle.

Valaki írta, hogy a halál ténye elgondolkodtathatna némelyeket.

Ugyan is ez ellent mond a teremtő gondolkodásának.

Ő nem gyönyörködik senki halálában.még a rossz emberében sem.

(Ezékiel 33:11) . . .,Élek én — ez a legfőbb Úr, kijelentése —, hogy nem gyönyörködöm a gonosz halálában. Inkább abban gyönyörködöm, ha a gonosz megtér útjáról, és életben marad. Térjetek meg, térjetek meg gonosz útjaitokról, hisz miért halnátok meg,...

Micsoda rágalom hadjárat a teremtő ellen.mintha sátánt hallanám. ugyan ezeket tette és teszi most is de nem sokáig már.

Ádám és Éva döntöttek így. De Jézus áldozata az a biztosíték ami miatt az egész visszájára fog fordulni.

S képzeld nem azért hívták akkor a vadállatokat annak amiért ma azok.

Hanem azért, mert azokat nem a ház köré teremtette házi állatnak, de ettől nem voltak még vadak abban az értelemben mint most, mert akkor megették volna Ádámékat.

Igen is növény evők voltak, és újra azok lesznek.Nem szórakozásból ígérte meg.Hmm..

Lehet nevetgélni!!!

A teremtő is nevet benneteket.

És mindig az nevet aki utoljára nevet.:((

itt van néhány vers a teremtő mit gondol az emberek okosságáról!!!!

(1Korintusz 1:18-21) 18 A kínoszlopról való beszéd ugyanis bolondság azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik megmentésben részesülünk, Isten ereje. 19 Mert meg van írva: „El fogom veszteni a bölcsek bölcsességét, és félretolom a műveltek intelligenciáját.” 20 Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol ennek a világrendszernek a vitázója? Nem tette-e bolondsággá az Isten a világ bölcsességét? 21 Mivel ugyanis — az Isten bölcsességének megfelelően — a világ a maga bölcsessége útján nem ismerte meg az Istent,. . .

A világi bölcsesség miatt nem fogjátok a teremtőt soha megismerni és elismerni.

A versben benne van mi lesz a következmény...

2012. júl. 31. 21:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!