Ha Isten uralkodik mindenen, hogyan lehet ellensége a Sátán?
"A Sátán fellázadt, de még tudja használni az Istentől kapott hatalmát, igaz, csak a gonosztettek közül tud válogatni megáltalkodottságában."
És Isten miért ad neki lehetőséget,hogy ellene forduljon? ellenséget nem kívánhat magának,sem a teremtményeinek,mert akkor ő maga lenne gonosz.Ezek szerint mégsem tud uralni mindent?
"Idéznéd, hogy hol van az leírva, hogy a sátán és Isten ellenségek? A világ szeretete az ellenségeskedés Istennel. Én legalábbis ezt találtam."
Ez egy Keresztény felfogás,ha jól tudom.
A világ szeretete meg nem lehet ellenségeskedés Istennel,mert:
“Úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”
Jak 4,4 "Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-é, hogy a világ barátsága ellenségeskedés az Istennel? A ki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz."
Kérdező! Amit te idézel az a világ, amiről én idézek, az a világ csalárdságai, a test kívánságai. Mindkettő világként van fogalmazva a Bibliában, de két más dolog.
Kit érdekel bizonyos keresztény hagyományok? Ha egyszer nem valós... Te idézd, hogy hol van az állításod leírva, és beszélhetünk róla.
5 Isten Szava úgy beszél az Ördögről, mint aki „emberölő”, és mint akinek „megvannak az eszközei, hogy halált okozzon” (Ján 8:44; Héb 2:14). Nincs korlátlan hatalma arra, hogy közvetlen módon a halálát okozza valakinek. Viszont ez a rosszindulatú szellem becsapja és megtéveszti az embereket. Gyilkos hajlamot ültet a szívükbe és az elméjükbe. Egy példa erre, hogy az Egyesült Államokban minden 142. gyermek gyilkosság áldozata lesz.
14 Sátán a lázadásával megkérdőjelezte Isten szuverenitásának a jogosságát
Bár a lázadók megérdemelték volna, hogy azonnal végrehajtsák rajtuk a halálítéletet, ez nem lett volna igazságos válasz a kérdésre.
Ha csak úgy elpusztítja Ádámot és Évát, akkor az emberekre vonatkozó szándéka, amit már kijelentett, hogy töltsék be a földet beteljesületlen maradt volna.
. Azért hívják „Sátánnak”, vagyis ’ellenállónak’, mert ellenszegült és ellenállt a teremtőnek.
„Ördögnek” is hívják e bűnözőt — aminek jelentése ’rágalmazó’ —, mivel durva tiszteletlenségből hamisan mutatta be Istent.
6 Mi indította Sátánt az Isten elleni lázadásra? A kapzsiság. Mohón kívánta az imádatot, mellyel Istent imádták az emberek. Az Ördög nem vetette el azt a kívánságot, hogy ilyen imádat vegye körül, az pedig csakis a Teremtőt illette meg jogosan. (Vö. Ezékiel 28:12–19.) Ehelyett az angyal, aki Sátánná lett, addig-addig dédelgette e mohó kívánságot, mígnem megfogant az, és bűnt szült (Jakab 1:14, 15).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!