Keresztények, ez, hogy fér össze a büntető Istennel?
Milyen érdekesek a Tanúk, vagy legalább is akik ide írnak. Ha az Ő kezükben lenne az ítélet , rajtuk kívül már nem lenne senki.
Szerintük az ember már nem is élhet, mert az első ember vétkezett. Szerintem meg sem kellett volna születni, akkor legalább nem kellene állandóan próba alatt lenni.
Komolyan ez már nevetséges, hogy Ti Jézust követitek.
Ti csak Jehovát követitek. Jézust tagadjátok, legalább is a tanításait.
A Ti szátokból csak a pusztítás érződik, az örökös büntetni akarás, fenyegetés, semmilyen szeretetet nem értek az írásaitokból.
Ellenben abból a versből amelyet a kérdező írt ki, igazi értelem, szeretet, és segíteni akarás rajzolódik ki.
ma 20:51-nek
Én ezt nem veszem magamra, mert nem vagyok J.tanú tag.
KÉRDEZŐNEK!
Megváltó és tanítványai által kimondott negatív ítéletek és csapások az Isten ellen harcoló ellenségekre vonatkoztak. Meg kell tehát különböztetni, hogy egy sérelem, kár csak engem, személyemet, magánügyeimet érintő módon ér-e, ebben az esetben szabadságomban áll nem érvényesíteni igazságomat. Erről fentebb olvashattál, Dávid esete is pl.
A jó és rossz szétválasztása, a rossz elítélése és a jó választása az egyik legalapvetőbb feladata minden egyes embernek, és különösen azoknak, akik Istennek tetsző életet akarnak élni. Ezért ebből a szempontból is rendkívül fontos, hogy igazságosan hozzon az ember ítéletet, tehát ne szubjektív módon, ne az indulatai alapján, ne elfogultság alapján, hanem Isten Igéje alapján. Fontos hogy nem magát az embert, hanem a cselekedeteit, bűneit kell hogy megítéljük másokban, ahogy magunkban is de az egy másik téma. Mindezt pedig a Szent szellem vezetése alatt.
21:11-nek
"miért is kellene életben hagyni" a 35%-os Jehova Tanújának írtam, bocs hogy nem írtam ki.
"Hasonló képen mint Ádámék, Ő sem kaphat jutalmat, sok sok élet kioltásáért felelős.
Miért is kellene életben hagyni?"
Ezt Kata tanú írta, engem meglep ez a gondolkodásmód, én reménykedem benne hogy Ádámékkal a mennyben találkozhatunk, hiszen ha valakik akkor Ők tudták milyen elszakadni az élő Istentől, és mivel törvény nélküli időszakban éltek így a lelkiismeretük alapján lettek megítélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!